pasta - 17303 przepisów (strona:379/1154)

Serniczki z nerkowców z musem owocowym – wege deser 204

soli himalajskiej Masa z nerkowców: 1 szklanka (150 g) nerkowców 2 łyżki (50 g) oleju kokosowego 2-4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu klonowego 1/2 cytryny 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z jednej laski wanilii mała szczypta soli himalajskiej Mus z owoców: 1 szklanka świeżych lub mrożonych owoców (u mnie maliny, czarna porzeczka, truskawki) 1 łyżka syropu(...)celu, orzechy umieścić w misce, zalać wodą i odstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia nerkowce odsączyć, dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny, rozpuszczony olej kokosowy, syrop klonowy, pastę waniliową, mleczko kokosowe oraz sól i zmiksować na gładki, aksamitny krem. W razie potrzeby dodać więcej mleczka kokosowego. Gotowa masę przełożyć do słoiczków/szklanek na słonecznikowo-daktylowy spód i odstawić

Fitsweet.me
Szybkie ciasto cytrynowe 727

puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy sok z cytryny. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem, wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy skórkę startą z cytryny – mieszamy. Przekładamy do formy wysmarowanej „magiczną pastą” (jeśli nie macie pasty, można formę natłuścić i oprószyć mąką). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 50 minut (góra – dół, bez włączonego termoobiegu) – do „suchego patyczka

mojewypiekiinietylko
Tortilla z pastą serowo-brokułową i warzywami 169

kurczakiem i z warzywami. Ja też lubię. Nie o kurczaku jednak dzisiaj, bo na tapecie tortilla wegetariańska. W poszukiwaniu nowych smaków postanowiłam przetestować pomysł na bezmięsną tortillę z pastą twarogowo-brokułową, sałatą, papryką i ogórkiem kiszonym. Całość wyszła pyszna. Muszę jednak nadmienić, że najlepiej smakuje, gdy masa serowo-brokułowa jest wyraziście doprawiona. No właśnie, dodatek czosnku, moim zdaniem, niestety eliminuje(...)pieprzem. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy na plasterki. Sałatę dzielimy na mniejsze części. Tortille podgrzewamy do leciutkiego zrumienienia na rozgrzanej, suchej patelni. Smarujemy pastą twarogowo-brokułową. Rozkładamy paprykę, ogórki i sałatę. Zwijamy. Źródło

Smaki Na Talerzu
Wytrawne bułeczki drożdżowe z fetą i czosnkiem niedźwiedzim 188

świeżych drożdży 1 płaska łyżka miodu/cukru 3/4 łyżeczki soli 1 jajko + 1 żółtko 50 g masła Składniki na nadzienie: 250 g białego sera 150 g fety 2 łyżki pasty z czosnku niedźwiedziego ( z tego przepisu) sól, pieprz szczypiorek Dodatkowo: 1 białko 2 łyżki mleka 2 łyżki ziaren słonecznika Przygotowanie: ciasto drożdżowe o pomniejszoną ilość składników jw. zrobić wg  tego(...)ciasta zmieszczą się na jednej dużej blaszce z piekarnika. Z 500 g mąki jest to ilość na 2 blachy ser feta rozgnieść widelcem, następnie połączyć z białym serkiem i pastą z czosnku niedźwiedziego. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek lub inną zieleninę wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1-1,5 cm na podsypanej mąką stolnicy. Na cieście

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułki rustykalne 170

Przykrywamy je jeszcze ściereczką na około 10 minut, żeby się napuszyły. W tym momencie również zaczynamy rozgrzewać piekarnik do 190 stopni C. Ze składników na białą masę robimy gęstą pastę, którą smarujemy nasze bułki (pasta musi być gęsta, ale tak, żeby dała się rozsmarowywać na bułkach), które jeszcze odstawiamy na 10 minut, żeby się napuszyły. Po tym czasie wkładamy bułki

MamaOskarka
Curry z mango, mleczkiem kokosowym i tofu 179

Czas przygotowania 20-30 minut Składniki na przygotowanie 2 porcji Dojrzałe mango Pół puszku mleczka kokosowego Pół czerwonej papryki Pół kostki tofu Pół czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku Czerwona pasta curry, kurkuma, imbir, chilli, curry, sos sojowy 100 g ryżu brązowego Cebulę i czosnek posiekać Mango obrać i pokroić w kostkę Paprykę i tofu pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać(...)łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę, czosnek, łyżeczkę czerwonej pasty curry, kurkumę, imbir i chili Podsmażać kilka minut w razie potrzeby podlewając wodą Na patelnię dodać paprykę i tofu, dolać odrobinę wody i podsmażać około 5 minut Dodać mango wraz z sokiem, który wyciekł w czasie krojenia, dusić około 3 minuty Wlać mleczko kokosowe, doprawić curry i sosem sojowym Doprowadzić

HealthyCreations
Pasta z ciecierzycy z prażonym sezamem 188

jest to typowy hummus, ale polecam tę pastę jego wielbicielom, bo jest to moja ulubiona wersja pasty z ciecierzycy. Podpatrzona i odtworzona już dziesiątki razy:).  500g gotowanej ciecierzycy (z puszki lub słoika) 100g sezamu 100ml oliwy z oliwek  sok z połówki cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1. Sezam prażymy na suchej patelni do momentu aż zmieni kolor

Szefowa kuchni
Curry z dorszem i szparagami 174

porcje/: 1 filet dorsza (można też użyć polędwiczki) 1 puszka mleczka kokosowego 1/2 białej cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru 8 zielonych szparagów 3 łyżeczki żółtej pasty curry 1 papryczka chili 5-6 różyczek kalafiora (ugotowanego al dente lub mrożonego) 1/4 szklanki mrożonego zielonego groszku sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia 200 g ryżu np. jaśminowego(...)jeszcze wzdłuż na pół. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju, a następnie dodać imbir oraz pokrojone w paski papryczkę chili (bez pestek) i czosnek. Do warzyw dodać pastę curry, chwilę przesmażyć i wlać mleczko kokosowe. Dodać szparagi, kalafiora, groszek i gotować przez 3-4 minuty. Na koniec dodać dorsza, doprawić do smaku, przykryć pokrywką i gotować, aż dorsz

Pasja Smaku
Orientalne szaszłyki Tikka Masala Patak's 182

skóry i kości ( oryginalnie w przepisie podwójny filet z kurczaka) Mały jogurt naturalny Kilka pomidorków koktajlowych Papryka czerwona Czerwona lub żółta cebulka U mnie dodatkowo kilka pieczarek 70g pasty Tikka Masala – medium Dodatkowo -   Patak's Słodkie Mango Chutney ryż, kasza jaglana lub domowy chlebek naan Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków wcześniej namoczyć aby podczas grillowania się nie spaliły. Pastę Tikka

W garach u Gosi
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 227

Torcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie

Korniszonki
Wątróbka z grilla 164

jeden kawałek wątróbki. wątróbka drobiowa, plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki), miód (może być wielokwiatowy), musztarda francuska, Miód wymieszać z musztardą – mamy otrzymać dość gęstą i smaczną pastę – mniej więcej 1 łyżka miodu i 1 łyżeczka musztardy. Plasterek boczku posmarować pastą, ułożyć na nim wątróbkę i zawinąć go wokół wątróbki. Jeżeli będziemy mieli cienkie i odpowiedniej długości plasterki boczku

królestwo garów
Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy 184

smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty. Zmiksowane listki z solą zalane olejem mogą spokojnie przetrwać do następnych zbiorów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hummus orzechowy na waflach z selerem naciowym podany 204

żałujemy szczypiorku! Seler naciowy tniemy wzdłuż i potem na mniejsze kawałki. Humus nakładamy na wafelki ryżowe i podgryzamy z selerem, raz po raz samym selerem maczając w pysznej paście! Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 228

Pasztet z ziołami oraz z żurawiną Tradycyjnie w pasztecie powinno znaleźć pięć rodzajów mięsa, jednak według tego przepisu zrobicie pyszny, lekki i pachnący ziołami pasztet z

Korniszonki