Soczewica z miso i szpinakiem

Soczewica z miso i szpinakiem

Soczewica z miso i szpinakiem

Przepis na : obiad

To może być pyszna kolacja. Rozgrzewająca micha żółtej soczewicy z pastą miso i szpinakiem, lub jarmużem. Jest to danie z kuchni ajurwedyjskiej, która coraz częściej gości u nas na stole. Potrzebujesz 30 minut 1 szklanka żółtej soczewicy łyżka białej pasty miso 2 szklanki wody 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, kurkumy szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki soli himalajskiej garść szpinaku lub jarmużu drobno posiekanego Soczewicę wypłukać i przełożyć do garnka, wlać 2 szklaki wody. Gotuj ok 20 minut. Następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.