KREM Z PIECZONYCH WARZYW I DOMOWĄ PASTĄ TAHINI

KREM Z PIECZONYCH WARZYW I DOMOWĄ PASTĄ TAHINI

KREM Z PIECZONYCH WARZYW I DOMOWĄ PASTĄ TAHINI

Składniki na słoik 500 ml: 2 czerwone papryki (345g) 1 duża marchew (250g) 1 cukinia (440g) 4 ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy (czosnek, bazylia, pieprz, sól, papryka ostra) 2 łyżki domowej pasty tahini * *Dowolną ilość ziaren sezamu, uprażyć na suchej patelni na złoty kolor (należy uważać aby nie spalić ziaren :) ). Następnie zblendować na gładką masę (ewentualnie można dodać łyżkę oleju rzepakowego - my nie dodawałyśmy). Marchew obrać ze skórki i umyć. Następnie pokroić na małe kawałki, wsypać do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Banana Smiles

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.