Przepis na : śniadanie
Jajka faszerowane większości z nas kojarzą się z Wielkanocą - zwłaszcza teraz, gdy powoli zbliżają się święta... Ja jednak uważam, że mogą stanowić pyszne urozmaicenie codziennej diety przez cały rok, a nie tylko od święta 😉 Możemy przygotować je na śniadanie, kolację czy nawet jako przekąskę na imprezie. Jajka są też dość uniwersalne - możemy przygotować do nich dowolny farsz, a na 99% będzie on świetnie pasował. Wszystko zależy tylko od tego, co lubimy. Dodatkowym plusem jest to, że tak przygotowane jajka d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...