KANAPKA Z AWOKADO I JAJKIEM W KOSZULCE

KANAPKA Z AWOKADO I JAJKIEM W KOSZULCE

KANAPKA Z AWOKADO I JAJKIEM W KOSZULCE

Przepis na : śniadanie

Chrupiące grzanki z delikatną i pyszną pastą z awokado oraz  jajkiem gotowanym w wodzie bez skorupki. Dla zaostrzenia smaku, oprószone płatkami chili. Tylko tyle i aż tyle. Takie kanapeczki będą idealne na weekendowe zdrowe śniadanko lub elegancką, pyszną kolację. Pamiętajcie, że awokado użyte do tego przepisu powinno być miękkie i dojrzałe, takie które z łatwością da się rozgnieść widelcem. Jajka gotujemy 3 minuty, do momentu ścięcia się białka, przy równoczesnym zachowaniu płynnego żółtka. Wbrew pozorom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.