Przepis na : śniadanie
Chrupiące grzanki z delikatną i pyszną pastą z awokado oraz jajkiem gotowanym w wodzie bez skorupki. Dla zaostrzenia smaku, oprószone płatkami chili. Tylko tyle i aż tyle. Takie kanapeczki będą idealne na weekendowe zdrowe śniadanko lub elegancką, pyszną kolację. Pamiętajcie, że awokado użyte do tego przepisu powinno być miękkie i dojrzałe, takie które z łatwością da się rozgnieść widelcem. Jajka gotujemy 3 minuty, do momentu ścięcia się białka, przy równoczesnym zachowaniu płynnego żółtka. Wbrew pozorom... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...