Wielkanoc coraz bliżej, więc i na blogu pojawiają się ostatnio różne przepisy na świąteczne dania z jajkami. W moim domu pojawiają się one w wersji faszerowanej, a także w wersji kolorowej, czyli są barwione różnymi naturalnymi barwnikami. Poprzednio pokazywałam Wam: jajka na żółto → jajka marynowane w curry i jajka na różowo → marynowane jajka . jajka na fioletowo → fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście Dzisiaj natomiast mam dla Was różowe jajka z zio... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...