pasta - 17303 przepisów (strona:348/1154)

Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 73

przez 30 minut, wylep posmarowane masłem foremki i piecz na jasnozłoty kolor w temp. 180 °C, przez 15 minut. KREM BUDYNIOWY - 1 waniliowy budyń na 500 ml mleka - 1 pasta waniliowa lub ziarenka z 1 laski wanilii - 4 czubate łyżki cukru - 1 duże jajko - 2 czubate łyżki masła - 350 ml mleka Mleko wymieszaj z proszkiem budyniowym, cukrem i jajkiem, rondelek(...)postaw na gazie, dodaj masło, pastę waniliową i cały czas mieszaj rózgą aż masa zgęstnieje i zacznie się gotować gęsty krem. Gorącym kremem nadziewaj babeczki, posyp otartą skórką z cytryny. Dodaj owoce świeże lub kwaśną konfiturę np. z czarnej porzeczki, całość możesz polać również czekoladą. Obłędne połączenie smaków! Do serwowania babeczek użyłam podłużnych talerzy FARGKLAR , sprawdzają się super jako półmiski

SMYKWKUCHNI
Pikantne krewetki po syczuańsku, błyskawiczne chińskie danie 83

przygotować wszystkie składniki bo sam proces smażenia jest błyskawiczny. 5 minut i danie gotowe! Aby przygotować krewetki po syczuańsku, oprócz krewetek potrzebujemy kilku kluczowych składników z kuchni świata:  pasty z fermentowanej czarnej fasoli, oleju sezamowego, oleju z orzeszków ziemnych czy czarnego octu ryżowego. Wszystkie te składniki możecie znaleźć na azjatyckich stoiskach lub w internetowych sklepach m.in. w Kuchnie Świata(...)Składniki SOS 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki pasty z fermentowanej czarnej fasoli z chili 2 łyżeczki czarnego octu ryżowego (lub octu jabłkowego) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki oleju sezamowego KREWETKI 1,5 łyżki oleju arachidowego (z orzeszków ziemnych)  2 łyżki drobno posiekanego korzenia imbiru 1 łyżka grubo posiekanego czosnku

Tajemnice Smaku
Jajka nadziewane chorizo 72

już w ogóle przyprawy zbędne. Kto lubi bardziej doprawione nadzienie do jajek może sobie doprawić solą czy pieprzem.  Polecam także: - jajka faszerowane na szybko z szynką - jajka faszerowane pastą z łososia - jajka faszerowane tuńczykiem Smacznego 😊 Przepisy na jajka faszerowane Jak już wcześniej wspomniałam przepisów na jajka faszerowane jest bardzo dużo. Są jajka faszerowane pieczarkami, tuńczykiem, łososiem, pastą warzywną

Dieta moja pasja
Placek ziemniaczany Arka 59

jajko 1 łyżka mąki Olej do smażenia Sól, pieprz     Sos:   2 szt. Serdelków 2 łyżki oleju 1 ogórek kiszony 1 mała papryka szpiczasta 1 łyżka pasty paprykowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonego kminku 500 ml wrzątku 1 łyżeczka mielonej papryki wędzonej Sól, pieprz       Przygotowanie:     Normal 0 21 false false false(...)Masę dzielimy na pół, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.   Serdelki kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu razem z ogórkiem pokrojonym w kostkę. Dodajemy pastę, koncentrat' kminek, zalewamy wrzątkiem i dusimy bez przykrycia na średnim ogniu przez około 15 min. (w zależności od preferowanej gęstości sosu). Pod koniec (3-4 min. przed), wrzucamy drobno pokrojoną

R'n'G Kitchen
Jajka faszerowane burakami 121

żółtkiem na tarce o drobnych oczkach. Do miseczki dodać majonez i chrzan. Wymieszać. Spróbować i doprawić solą oraz pieprzem. Ponownie dokładnie wymieszać. Ugotowane białka jajek nafaszerować wcześniej przygotowaną pastą z buraka. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać i posypać nim przygotowane jajka faszerowane pastą. Polecam wypróbować przepis na jajka faszerowane szynką . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jajka faszerowane burakami pochodzi z serwisu

Danka Pichci
Sernik Rafaello na zimno + film 70

wafelków kokosowych z masą opcjonalnie 30-50 g rozpuszczonego masła masa serowa 500 g serka mascarpone 500 g twarogu z wiaderka 200 g śmietany 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 opakowanie śmietan – fixu ( 9 g ) 2-3 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady 150 g wiórków kokosowych wierzch ciasta 50 g wiórków kokosowych 11-12 sztuk kulek Rafaello przepis(...)garnku na małym ogniu lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, często mieszając, po czym dokładnie studzimy. Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy twaróg z wiaderka, serek mascarpone, pastę waniliową oraz cukier puder i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie partiamy dodajemy rozpuszczoną i dobrze wystudzoną czekoladę, cały czas miksujemy. Do masy serowej wsypujemy śmietan fix i całość łączymy

Smakowite Dania
Wielkanoc na diecie – czyli krótko o zasadzie 80/20 59

wędzonym łososiem i jajkiem Kosmiczny chlebek szpinakowy Carpaccio z buraka Sałatka z burakiem i jabłkiem Jajko zapiekane w bułce Chlebek z płatkami owsianymi i chia Domowa wędlina z kurczaka Pasta jajeczna z awokado Sałatka ryżowa z tuńczykiem i zielonym ogórkiem Wytrawny chlebek z twarogu Pasztet z cukinii Pasta warzywna z kaszą jaglaną Sałatka pomarańczowa z miętą i pistacjami Orzechowy jagielnik

Natka Pietruszki
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 108

Kruchy tort kawowy to tort idealny. Delikatne, rozpływające się blaty, przełożone lekkim kremem kawowym, a wszystko podkreślone cierpką nutą galaretki porzeczkowej. Czego chcieć więcej? :) Polecam przepis

Korniszonki
Wielkanocne jajeczka z łososiem 81

Wielkanocne jajeczka z łososiem Jajeczka wypełnione kremową pastą z chrzanem i łososiem, to bardzo smaczna i efektowna przekąska, która pięknie przyozdobi nasz stół wielkanocny.     Składniki: 3 -4 jajka 50 g wędzonego łososia 1 łyżeczka majonezu pół łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka serka śmietankowego (typu Almette) sól, pieprz       *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy(...)jajek dodajemy majonez, chrzan, serek oraz po szczypcie soli i pieprzu *** *** Całość miksujemy lub blendujemy na gładką masę *** *** Połowę wędzonego łososia kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pasty jajecznej *** *** Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Powstałym farszem wypełniamy białka jajek *** *** Pozostałego łososia kroimy w paseczki i ciasno zwijamy tworząc różyczki. Różyczkami z łososia przyozdabiamy jajeczka

Blog z Apetytem
Jogurtowe ptysie z kiełkami 84

Ptysiowe przekąski jogurtowe. Podałam je z pasta z awokado, kiełkami, paprykę, roszponką. Takie wiosenne samo zdrowie.           ptysie: 1 szklanka mąki pszennej 125 ml jogurtu naturalnego 125 ml wody 50 g masła 3 jajka 1/3 łyżeczki soli farsz: jogurt naturalny 10 oliwek zielonych 1/2 papryki czerwonej 1 garść kiełków 1 garść roszponki 1/2 awokado 1 łyżka(...)temp 200 stopni góra dół i piekę 20 minut.   Awokado z cytryną rozgniatam widelcem, dodaję łyżkę jogurtu, doprawiam solą, pieprzem. Ptysie zimne przekrawam nożem. Układam roszponkę,łyżkę jogurtu, pastę z awokado, dodaję oliwkę, paprykę, pomidora, kiełki. Przykrywam górą ptysia

wesoła kuchnia
Błyskawiczny, domowy hummus 97

hummus to propozycja dla wszystkich zapracowanych i tych, którzy chcą się dobrze odżywiać. Hummus to idealny dodatek do świeżej marchewki, pietruszki, selera naciowego. Ale możemy go również wykorzystać jako pastę do kanapki. Sprawdź przepis na kremowy makaron z szynką i brokułami Składniki 200g ugotowanej cieciorki (kupcie gotową w sklepie) 1 łyżka pasty Tahini 1-2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
HUMMUS Z BURAKIEM 127

Appetit! 😉 HUMMUS Z BURAKIEM 200 g ugotowanej ciecierzycy (np. z puszki) 150-200 g pieczonego, obranego buraka (średniej wielkości bulwa) sok z 1/2 cytryny 2 czubate łyżki pasty tahina, najlepiej domowej roboty 1-2 obrane ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ewentualnie oliwa z oliwek lub łyżka lodowatej wody Sposób przygotowania: Jeśli używasz ciecierzycy z puszki, odcedź ją na sicie(...)aluminiową i wstawiam do rozgrzanego pieca. Po 45-55 minutach burak powinien być idealnie miękki. Po upieczeniu obieram go i zostawiam, aż wystygnie. Ciecierzycę blenduję wraz z czosnkiem i pastą sezamową na gładką masę. Dodaję upieczonego buraka, sok z cytryny, sól i pieprz. Jeśli hummus jest zbyt zwarty, dodaję oliwę z oliwę lub łyżkę lodowatej wody.  Dekoruję prażonymi ziarnami

W kuchni Karmel-itki
Jajka Faszerowane Ćwikłą 57

przekąska na Święta Wielkanocne i nie tylko. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko ćwikły i oczywiście jajek. Wystarczy ugotować je na twardo, wydrążyć żółtka a je wymieszać z ćwikłą tworząc pastę. Jajka faszerowane ćwikłą wyglądają bardzo ciekawie, a dodatkowo smakują wyśmienicie. Sam pomysł nadziania jajek ćwikłą jest interesujący, dlatego i ja postanowiłam spróbować. Poniżej znajdziecie przepis na domowe jajka faszerowane(...)Obieramy ze skorupki i przecinamy na pół. Przy użyciu łyżeczki wyciągamy żółtka, przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy ćwikłę, sól i pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową pastą nadziewamy jajka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jajka Faszerowane Ćwikłą pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Pappa al pomodoro pomidorowa na cały rok 85

każdej porze roku. Jadłam ją w Toskanii w gorący dzień. Włosi mają niewiele zup. Ta jest prosta, pyszna i zdrowa. Żeby całkowicie poczuć się w włoskich klimatach przygotowałam także pastę orkiszową z oliwą, czosnkiem, filecikami anchois i suszonymi pomidorami z ziołami. Pappa al pomodoro passata pomidorowa Alce Bero puszka krojonych pomidorów 2 łyżki oliwy z oliwek Alce Nero(...)garnka wlać oliwę i dodać czosnek oraz papryczkę chili. Następnie dodać pomidory i sól. Dusić kilka minut. Dodać chleb porwany na małe kawałki. Gotować 2-3 minuty.  Prosta pasta z makaronem orkiszowym Alce Nero 2 porcje 200 gram makaronu wstążki Alce Nero orkiszowy 2 suszone pomidory 2 ząbki czosnku 2 fileciki anchois bazylia 4 łyżki oliwy Alce Nero papryczka

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania