buraka 100 ml Cukier puder 50 gram Sól 1-2 łyżeczki Prażona cebula zmielona 100 gram Kotlet Mięso mielone wieprzowe 4oo gram Mięso mielone wołowe 500 gram Pasta Gochujang 2 – 3 łyżeczki Przyprawa Tajín Masło Cebula Czerwona cebula 4-5 sztuk Masło 25 gram Sos żurawinowy Żurawina mrożona 200 gram Cukier 50-70 gram Wino czerwone wytrawne(...)wstaw do piekarnika na jakieś 20-25 minut, aż bułki będę ładnie, delikatnie spieczone. Na koniec pozwól im przestygnąć. Kotlet Po pierwsze wymieszaj ze sobą mięsa wraz z pastą Gochujang i bardzo dobrze, ale naprawdę bardzo dobrze wymieszaj i ugnieć. Po drugie uformuj kotlety ważące jakieś 180-190 gram. Połóż na deskę lub talerzyk i schowaj do lodówki. Na koniec
RafalCookpewnością zaskoczy drugą połowę wyrazistym smakiem i wspaniałym aromatem, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Afrodyzjakiem jest również seler naciowy czy avocado. Możesz stworzyć z niego aromatyczne guacamole , czyli pastę, którą wykorzystasz np. do nachosów czy do kanapek. Odrobina pikanterii Walentynki kojarzą nam się również z daniami lekko pikantnymi, które z pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi wyrazistych smaków. Papryczki(...)chili również działają jak afrodyzjak, pobudzając i podkręcając atmosferę. Papryczki możesz wykorzystać do przygotowania aromatycznych sosów, past i dipów, których użyjesz np. do pysznych przekąsek. Oprócz papryczek chili, pikanterii dodają również przyprawy, takie jak np. czarny pieprz – najlepiej świeżo zmielony, aromatyczny. Makarony jako danie główne Jeśli lubicie makarony, zachwycicie się z pewnością ich nieco innym wydaniem. Możesz przygotować aromatyczne spaghetti
Słodkie okruszkispróbować. Sprawdzą się jako śniadanie do pracy, czy alternatywa dla kanapek, a jak wpadną znajomi, to zapewniam, że zaskoczycie ich taką przekąską na stole! Składniki 2 liście nori pasta z kalafiora z tego przepisu — ok. 4 łyżki dodatki: pół awokado pół papryki 2 jajka pół zielonego ogórka łosoś wędzony w plastrach sezam/czarnuszka Czas przygotowania 15 minut Liczba porcji 2 rolki(...)również kroimy w paski. Liście nori układamy na desce (możemy je także położyć na specjalnej macie do zwijania, ale nie jest ona konieczna). Rozsmarowujemy na niej połowę wcześniej przygotowanej pasty z kalafiora. Przy górnym brzegu pozostawiamy odstęp ok. 1 cm, co ułatwi nam później szczelne zwinięcie rolki. Wzdłuż dolnego brzegu układamy następnie dodatki wedle uznania. U mnie w jednej rolce
Analiza Smakunasyconym sokiem jabłkowym, liofilizowaną truskawką w papierze waflowym. Baton owocowo warzywny z suszonym burakiem czerwonym, czarną porzeczką w papierze waflowym. Marka: Vitanella Skład: Truskawka-rabarbar – 80% owoce i warzywa (pasta daktylowa, rodzynki, suszone jabłka, 7% suszony rabarbar nasycony sokiem jabłkowym (rabarbar, koncentrat soku jabłkowego, mąka ryżowa, olej słonecznikowy), koncentrat soku jabłkowego, koncentrat soku truskawkowego, woda), 2% liofilizowana truskawka), ziarna słonecznika(...)papier waflowy (skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek), substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, naturalny aromat Burak-czarna porzeczka – 80% owoce i warzywa [pasta daktylowa, rodzynki, suszone jabłka, koncentrat soku jabłkowego, 9% suszony burak czerwony, 6% czarna porzeczka (czarna porzeczka w proszku, czarna porzeczka liofilizowana)], ziarna słonecznika, 3% papier waflowy (skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek), substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, naturalny aromat
Candy Pandaspiersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 marchewka 50 g. grzybów shitake 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego korzenia imbiru 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżeczka curry 1 puszka mleczka kokosowego (400 g.) 2-3 suszone liście kafir 2 łyżki soku z limonki, lub cytryny 3 łyżeczki sosu sojowego sól, pieprz olej do smażenia(...)Marchewkę obrać, umyć i pokroić w cienkie, krótkie słupki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i również pokroić w niedługie paski. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Dodać czerwoną pastę curry i curry. Podsmażyć chwilkę. Dodać utarty imbir, a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć jeszcze kilka sekund i dodać kurczaka. Wymieszać żeby kurczak otoczył się przyprawami. Dodać
Agusiowe smakołykiodkryjcie jej nowe, lekko azjatyckie oblicze . Składniki (na 2 duże porcje): 500g marchewki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżego startego imbiru 2 łyżki oliwy łyżka pasty miso – użyłam ciemnej łyżka syropu klonowego sól do smaku odrobina oleju sezamowego – opcjonalnie Marchewki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, siekamy, nie musi być bardzo drobno(...)czasie zalewamy wszystko wodą – do około 2cm nad poziom warzyw. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy do miękkości marchewki. Gdy marchewka jest już miękka, dodajemy do zupy pastę miso, dokładnie rozprowadzamy. Doprawiamy wstępnie solą oraz syropem klonowym. Zupę blendujemy czy to blenderem ręcznym czy kielichowym. Gładką zupę jeszcze raz próbujemy i doprawiamy jeśli jest taka potrzeba jeszcze
Smaczna Strona