Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka z 1/2 cytryny 1/3 łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie(...)Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plprzyjęcia. W ofercie Ciastka z Krakowa znajdziecie zarówno klasyczne korpusy deserowe , jak i korpusy sałatkowe (słone) . Te drugie są idealne do podawania sałatek czy nadziewania ich najróżniejszymi domowymi pastami. Już niedługo pokażę Wam jak można przygotować takie szybkie i pyszne przekąski. Przydadzą się Wam na zbliżający się sezon grillowy. Bo sałatka czy pasta w takim korpusiku smakuje wybornie
Słodkie okruszkiadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Guacamole to nic innego jak pasta, przygotowana na bazie awokado. Idealnie komponuje się z przekąskami, chipsami czy tortillą. Istnieje wiele ciekawych przepisów na przygotowanie domowego guacamole, ja postanowiłam przygotować je na bazie awokado i zielonego groszku. Tak przygotowana pasta bardzo często gości w naszym domu i uzupełnia poranne śniadanie w cenne składniki, które zawiera awokado i groszek
Przepiski.plZnajdziesz go na końcu artykułu. Chleb mleczny na zasmażce wodnej tangzhong jest bardzo miękki i puszysty. Co to jest tangzhong Tangzhong znana jako zasmażka wodna, to pasta z mąki gotowanej w wodzie lub mleku. Pasta zatrzymując wilgoć, powoduje, że chleb mleczny nie traci świeżości przez kilka dni i zachowuje miękką, puszystą strukturę. Żeby zrobić tangzhong, wymieszaj jedną
Cztery Fajerywszystko co potrzebne do wypieków J Składniki na 12 sztuk: Ciasto: 16 dag miękkiego masła 18 dag mąki pszennej tortowej 12 dag cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej Dr.Oetker 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 3,2 % 35 g kolorowej posypki „mini piegi” decorada Krem: 20 dag masła 10 dag mleka skondensowanego słodzonego(...)góra-dół. Miękkie masło połączyć z cukrem utrzeć mikserem na jasną puszystą masę, miksując wbijać stopniowo po jednym jajku, każde kolejne, gdy poprzednie się połączy z masą. Dodać pastę z wanilii oraz wsypać przesianą mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia, całość krótko zmiksować, na sam koniec wlać mleko i ponownie zmiksować. Wsypać kolorową posypkę-mini piegi
Wanilia i KardamonSkładniki: 500 g jackfruit z puszki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju z chili 3 łyżki pasty paprykowej 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/3 łyżeczki mielonej gorczycy 1 łyżka mąki z ciecierzycy 1 mała czerwona papryka Sól, pieprz(...)pół. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy, wrzucamy owoc. Smażymy przez kilka minut, delikatnie mieszając. Pod koniec wsypujemy mąkę. Następnie dodajemy pastę paprykową, passatę pomidorową, zalewamy wrzątkiem. Dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez kwadrans. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki po kwadransie dodajemy do sosu. Całość dusimy
R'n'G Kitchenkawałki 2 łyżeczki curry mielonego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżka tartego imbiru 1 ząbek czosnku, drobno posiekany lub starty 2 łyżeczki żółtej pasty curry 1 posiekana cebula 1-2 listki limonki kaffir 2 dojrzałe mango, pokrojone w około 2cm kawałki 250 ml mleczka kokosowego sok z limonki do smaku sól, mielone chili do smaku(...)mango przepis: Krok 1. Kawałki kurczaka zamarynować w mieszance sosu sojowego, mielonego curry i miodu. Krok 2. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę i poddusić czosnek, żółtą pastę curry, imbir oraz listki limonki, następnie dodać posiekaną cebulę, gdy zmięknie dołożyć zamarynowane kawałki kurczaka - wszystko razem podsmażyć, często mieszając. Do kurczaka dodać pokrojone mango, po chwili wlać mleczko kokosowe, doprawić
Moja Książka Kucharskapuszki (weisse riesenbohnen) 150 g – puszka krojonych pieczarek duży gruby plaster boczku wędzonego 1 kiełbasa parówkowa 1 cebula 1 łyżka tureckiego Biber salçası (koncentrat z papryki), albo domowa pasta paprykowa , może też być ajwar 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku natka pietruszki olej sól i pieprz młotkowany z kolendrą. Sposób przygotowania fasolki z boczkiem, kiełbasą i pieczarkami: Fasolka(...)rozgrzanym oleju przesmażamy boczek, następnie dodajemy kiełbasę i cebulę, na końcu dodajemy pieczarki , doprawiamy solą i młotkowanym pieprzem, razem smażymy około 5 minut, aż składniki się zrumienią. Dodajemy pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Przesmażamy, dodajemy cukier do smaku, dodajemy fasolę, ja wlewam jeszcze płyn z puszki z fasoli, doprawiam majerankiem. Całość dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i chwilkę gotujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięglutenu (choć ja tam lubię gluten). Gluten dodaje sprężystości i puszystości, dlatego zdecydowałam się pomieszać mąki. Moje bliny gryczane są pełnoziarniste i wspaniale komponują się z wieloma dodatkami. Proponuję pastę jajeczną i śledzia albo hummus z warzywami. Składniki na 30 blin : 100 g mąki gryczanej 80 g mąki pszennej pełnoziarnistej 400 ml mleka 1,5% tł. 20 g świeżych drożdży(...)tłuszcz: 2 g Informacje dla diabetyków: w jednym placuszku znajduje się 0,5 WW i 0,25 WBT Z czym podawać bliny gryczane? Ja lubię bliny z pastą jajeczną , śledziem i kawiorem – to taka nasza domowa ekskluzywna wersja. Przygotowuję ją odświętnie, kawiory u nas często nie lądują na stole. Równie dobrze bliny gryczane smakują z hummusem, warzywami i kiełkami
Dietologjest bogate w witaminy D, B3, B6, B12, potasu, fosforu oraz cynku. Mięso z indyka ma także niską zawartość tłuszczów nasyconych oraz niską zawartość sodu. Na bazie mięsa i pasty z przetartych pomidorów powstał przepyszny i gęsty sos, do niego Milena ugotowała rurki penne (oczywiście al dente!) i starła na tarce mozzarellę. Zresztą zobaczcie sami: Składniki na 4 porcje(...)chwilę na średnim ogniu (uważając, żeby czosnek się nie przypalił). Dodać mielone mięso z indyka. Podsmażać ciągle mieszając do czasu, aż mięso równomiernie zmieni kolor na jaśniejszy. Dodać passatę (pastę z pomidorów), choć mogą to być także pomidory z puszki. U nas najlepiej sprawdza się passata, bo jest gładka. Do sosu dodać przyprawy. Dużą szczyptę soli, trochę świeżo mielonego pieprzu
DietologPasta z makreli wędzonej na śniadanie lub kolację zachwyci swoim smakiem .Najlepiej podawać z ulubionym pieczywem albo grzankami.Pasta z makreli to doskonała alternatywa do tradycyjnych kanapek z wędliną lub serem.Pasta jest gotowa do konsumpcji zaraz po jej przygotowaniu.Zamiast cebuli czerwonej możesz dodać inną odmianę cebuli … The post Pasta z makreli wędzonej appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyMASA SEROWA: – ricotta – 500 g – twaróg 3x mielony – 330 g – jajko – 4 szt – sok z cytryny – 100 ml – skórka z cytryny – pasta cukiernicza waniliowa z ziarenkami – 1 łyżeczka – dostępna TUTAJ! – mąka ziemniaczana – 1,5 łyżki – zimna woda – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Masło, mąkę, cukier puder, migdały wmieszamy palcami tworząc kruszonkę(...)Wsypujemy do rantu zabezpieczonego papierem do pieczenia. Ugniatamy, pieczemy ok.15 minut w 150C. Studzimy. MASA SEROWA: Ucieramy ricottę z twarogiem, cukrem pudrem, jajkami, sokiem z cytryny, skórką i pastą waniliową. Mąkę ziemniaczana rozrabiamy z wodą, dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie, ale krótko mieszamy. Wlewamy do rantu wysmarowanego z boku masłem, na migdałowy spód. Pieczemy ok. 60-70 minut
Ostra na SłodkoPamiętajcie nic was nie ogranicza, bawcie się smakami. 1 mango 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 por biała część 200 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty curry czerwonej papryczka chili 1 garść kiełków sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 kawałek imbiru świeżego olej do smażenia 1 pierś z kurczaka natka pietruszki Cebulę i czosnek(...)drobno kroję. Kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję pastę curry, imbir starty, sól, pieprz i odstawiam na godzinę do lodówki. Cebulę i czosnek przesmażam, dodaję por pokrojony, marchewkę kroję w talarki, paprykę w kostkę, batata w kostkę. Całość chwilę przesmażam i wlewam litr wody. Gotuję na wolnym ogniu. W woku przesmażam na oliwie kurczaka. Dodaję go do warzyw
wesoła kuchniawysokości schabu, nie dokrajaj, następne nacięcie zrób już do końca. Nacinaj schab co 4-5 mm. Dzięki takim nacięciom odkroisz grubsze plastry z kieszonką w środku, którą nafaszerujesz pastą jajeczną. Przygotuj tak wszystkie plastry. Jajka ugotuj obierz i posiekaj w drobną kostkę. Do jajek dodaj majonez, drobno posiekaną cebulkę, chrzan, trochę soli i pieprzu i wszystko dokładnie wymieszaj. Wystudzony płyn(...)galarety wstaw do lodówki aby zaczął się ścinać. W tym czasie przygotuj głębsze naczynie na schab. Do środka kieszonek schabowych wkładaj sporą porcję pasty jajecznej z chrzanem i układaj w półmisku. Porcje schabu możesz ozdobić plastrami lub ćwiartkami ugotowanego jajka, ugotowaną marchewką, groszkiem z puszki a nawet jadalnymi kwiatami. Schab zalej tężejącą galaretą i wstaw do lodówki aby całkowicie stężało
nietylkopasta.pl