mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 jajek w temperaturze pokojowej, 270 g cukru, duża szczypta mielonej wanilii (można zastąpić ekstraktem lub pastą z wanilii), 300 ml jogurtu greckiego w temperaturze pokojowej, 200 ml oleju, 3 duże jabłka, łyżeczka cynamonu Ciasto jogurtowe z jabłkami, przygotowanie: Jajka utrzeć z cukrem i ziarenkami wanilii na puszystą masę(...)zajmie to około 6-7 minut (jeśli używamy ekstraktu lub pasty, dodajemy je po jogurcie). Następnie dodać dodać jogurt i olej, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia (oba te składniki warto przesiać) i połączyć z pozostałymi ubitymi składnikami, wszystko dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników (zbyt długie mieszanie na tym etapie może spowodować zakalec). Blachę wyłożyć papierem
Lekcje w kuchniwymieszaj, następnie oprósz mąką pszenną i obtocz – dzięki temu pierś puści mniej wody podczas smażenia i będzie bardziej soczysta. Czosnek i imbir drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub krawędzi noża. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wyłóż kawałki kurczaka, aby każdy przylegał do dna. Smaż na sporym ogniu przez 3 minuty, przewróć i smaż kolejne(...)minuty, po czym kurczaka zdejmij i odłóż. Na tę samą patelnię wrzuć cebulę pokrojoną w pióra, smaż chwilę, dorzuć dynię oraz marchewkę pokrojoną w plasterki, a także pastę czosnkowo-imbirową, smaż nadal, często mieszając, jeszcze przez kilka minut. Dodaj przyprawę curry, wymieszaj. Śmietankę wlej do miski, dodaj drugie tyle wody, wsyp łyżeczkę mąki, dokładnie wymieszaj trzepaczką, aby nie było grudek
Kulinarna Polskaaromatycznym sosie pomidorowym. Print Tikka masala Course Danie główne Cuisine Hinduska Ingredients 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g jogurtu typu greckiego 400 g passaty 3 łyżeczki czerwonej pasty curry w słoiczku 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 200 ml mleka kokosowego lub słodkiej śmietanki najlepiej 36% 3 łyżeczki zmielonych nasion kolendry 2 łyżeczki przyprawy curry 1,5 łyżeczki kminu(...)siekamy czosnek. Na głębokiej patelni rozgrzewamy klarowane masło lub olej i wrzucamy cebulę i czosnek Smażymy aż do zeszklenia się. Wlewamy na patelnię kurczaka wraz zz marynatą i dodajemy pastę curry i smażymy do czasu aż kurczak nie będzie surowy. Dodajemy passatę i po około 5 minutach wlewamy śmietankę. Następnie dusimy koło 10 minut na małym ogniu. Dodajemy wymieszane przyprawy
PanGotujeTajlandii. Print Prosty Pad Thai z kurczakiem Course Danie główne Cuisine Tajska Ingredients 200 g makaronu ryżowego (wstążek) 2 ząbki czosnku 2 piersi z kurczaka 3 jajka 3 łyżki pasty Pad Thai 100 ml wody 1 garść kiełków soji (opcjonalnie) 1 garść szczypioru 1 garść rozdrobnionych orzeszków zniemnych 1 garść liści kolendry (opcjonalnie) Instructions Makaron przygotować zgodnie z instrukcją(...)odsuwamy na bok patelni i na wolne miejsce wlewamy jajka i ścinamy je wciąż mieszając. Całość odkładamy na talerz. Na patelnię stawiamy ponownie na ogień i wlewamy wodę, dodajemy pastę Pad Thai i mieszamy. Dodajemy makaron i mieszamy z powstałym sosem. Dodajemy usmażone mięso wraz z jajkiem. Dokładamy kiełki i mieszamy do połączenia się składników i podgrzewamy jeszcze przez około
PanGotujecukru kokosowego -30g oleju kokosowego -70g mleka kokosowego (82% kokosa) -łyżka masła orzechowego -sól Sernik -500g jogurtu typu skyr -250g serka typu włoskiego -150g pasty z orzechów laskowych -6-7łyżeczek żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody -100g ksylitolu Dodatkowo -tabliczka białej czekolady bez cukru + 2 łyżki oleju rzepakowego -orzechy laskowe do ozdoby SPÓD(...)nieco się ostudzi i zgęstnieje, dodać mało orzechowe. 3. Karmel wymieszać z poppingiem i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. 4. Zwartą masą wylepić spód tortownicy. SERNIK 5. Jogurt, serek włoski, ksylitol, pastę laskową zblendować na gładką masę. 6. Żelatynę zalać gorącą wodą i mieszać do rozpuszczenia. 7. Rozpuszczoną żelatynę wlać do masy serowej. Całość znów zblendować i szybko wylać na gotowy spód
Candy Pandasślinka? :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne. Zajrzyj do zakładki SKLEP ! Składniki (2 porcje): 1 saszetka pasty Butter chicken (50 g.) House of Asia 200 ml. mleczka kokosowego 16-19% (Kara) 2 łyżki oleju 200 g. piersi z kurczaka 1 cebula sól, pieprz 4 bułeczki(...)parze (do podania) świeża kolendra (do podania) Kurczaka pokrój w duża kostkę i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju. Pastę Butter chicken wymieszaj w misce z mleczkiem kokosowym. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 3-4 minuty. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie wlej sos Butter chicken i gotuj na wolnym ogniu przez
Delicious Placekurczaka pokrojonej w grubą kostkę kilka boczniaków różyczki z małego brokuła różyczki z połwy kalafiora pół czerwonej papryki pokrojonej w paski 2 szklanki gorącej wody łyżka sosu rybnego łyżka pasty czerwone curry 2 liście limonki kafir (mrożone) puszka mleka kokosowego (na koniec) Przepis na zupę z mlekiem kokosowym, boczniakiem i kurczakiem Kurczaka i boczniaka lekko obsmażamy na spodzie garnka(...)pokrojona na kawałki pół kilo boczniaków, umytych i pokrojonych na kawałki kalarepa, obrana i pokrojona cukinia, obrana i pokrojona po pół łyżeczki zmielonego pieprzu, papryki i tymianku łyżeczka pasty chili małe opakowanie passaty pomidorowej koperek do dekoracji Pełny przepis tutaj: Wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą Artykuł Najlepsze przepisy na boczniaki pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl
Ugotowane pozamiatanetakże przepisy śniadaniowe: – szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem
nietylkopasta.plskładnikami, które wlecą do środka można dowolnie eksperymentować. Tortilla z bobem , to mój sposób na udany posiłek. Tortilla z bobem i pieczoną papryką Dzisiejszym motywem przewodnim jest prosta pasta z bobu i pieczona papryka. Towarzyszy im mieszanka zieleniny, pomidorki koktajlowe, ogórek gruntowy, czerwona cebula, pieczona ciecierzyca oraz wegański sos czosnkowy z zieloną pietruszką. Na samą myśl o połączeniu tych składników(...)pieczoną marchewką oraz gofry z fasoli i gofry z kaszy gryczanej , które rewelacyjnie zastępują pieczywo. Bardzo dużo inspiracji na domowe smarowidła znajdziesz w mojej książce pt. „ HUMMUSY I PASTY „, którą serdecznie Ci polecam. Bez zbędnego przedłużania… czas zakasać rękawy i zabrać się za gotowanie. W końcu jedzenie samo się nie zrobi! Artykuł Tortilla z bobem i pieczoną papryką pochodzi
Blendmanprawda zrobić tę potrawę „lżejszą”, używając śmietany 18 zamiast 30, nadal jednak miałam jakieś niewielkie opory. Wymyśliłam sobie jednak parę tygodni temu, że cukinię zrobię w formie pasty i koniecznie dodam do niej boczek i śmietanę. A, i tłuściutki ser długodojrzewający (pfff). Składniki od dłuższego czasu walają się po lodówce, żółta cukinia zaczynała wyglądać już coraz mniej wyjściowo(...)jednak odrobinę zdrowszy, zmieńcie zwykły makaron na ten pełnoziarnisty. Pamiętajcie tylko, że to już nie będzie to. Cóż, coś za coś. Pod przepisem wrzucę Wam jeszcze parę propozycji na pasty z nabiałem. Rzućcie sobie okiem, może znajdziecie tam coś dla siebie. Szczególnie polecam Wam makaron z boczkiem i ten z kurczakiem. Smacznego. Składniki: 200 g makaronu (ja użyłam tagliatelle
KardamonovyDokładnie odcedź. Kurczaka pokrój w cienkie płatki, oprósz solą i płaską łyżeczką mąki ziemniaczanej, wymieszaj, aby dokładnie się nimi pokrył. Czosnek i imbir drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy krawędzi noża lub widelca. Można to zrobić również w moździerzu. Marchewkę obierz, pokrój na cienkie płatki przy pomocy obieraczki lub nożem, jeśli to dla ciebie łatwiejsze. Cebulę pokrój(...)też grzybki, cebulę, marchewkę i paprykę. Smaż na bardzo dużym ogniu przez 1 minutę bez ruszania, następnie kontynuuj smażenie przez kolejną minutę tym razem prawie cały czas mieszając. Dodaj pastę czosnkowo-imbirową i smaż następne 30 sekund. Teraz dorzuć makaron, skrop sosem sojowym, wymieszaj, wlej wodę z mąką i mieszając trzymaj na ogniu jeszcze 30 sekund. Gotowe! Makaron podawaj
Kulinarna Polskapieprz do smaku ok. 2 łyżki majeranku 2 łyżki oleju np. rzepakowego SOS do Gołąbków z bulgur i wołowiny: 1 puszka siekanych pomidorów z chili ok. 2 łyżki pasty paprykowej i 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz mielony do smaku, ok. 1 łyżeczki cukru 250 ml rosołu lub bulionu Jak przygotować pyszne gołąbki z młodej kapusty z mięsem(...)oleju z obu stron na patelni, a następnie zalewamy je 250 ml wrzącego rosołu lub bulionu, (można też zrobić bulion z kostki jeśli ktoś używa), dodajemy siekane pomidory, pastę paprykową i koncentrat, majeranek, cukier, sól i pieprz do smaku, dusimy pod przykryciem, aż gołąbki będą miękkie, a sos zgęstnieje. Moje dobre rady: Sos można zabielić dodatkowo śmietanką, można też gołąbki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięudziwnień”. Rybka wyszła mięciutka, choć przyznaję, że troszkę inne miałam wyobrażenie co do tej ziołowej pierzynki. Myślałam, że wyjdzie bardziej krucha i chrupiąca, a otrzymałam coś w rodzaju pasty. Nie wiem czy tak właśnie miało być, ale… ostatecznie nie było to złe. Rybkę podałam razem z fasolką szparagową i cebulką smażoną z curry oraz dużą porcją frytek(...)porcje. Skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy solą oraz pieprzem. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem lub wykładamy papierem blaszkę do pieczenia. Układamy kawałki ryby. Wierzch każdej porcji przykrywamy przygotowaną pastą. Pomiędzy kawałki ryby układamy plasterki cytryny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210-220 stopni na około 25 minut
Smaki Na TalerzuŁagodnie oczyszcza i odświeża oraz usuwa makijaż w tym ten wodoodporny. Dzięki zawartości kwasu fitowego delikatnie złuszcza i stymuluje odnowę skóry, aby wydobyć jej naturalny blask. HIMALAYA SPARKLY WHITE PASTA DO ZĘBÓW GUM EXPERT Pasta Sparkly White to przełomowa ziołowa formuła oparta na technologii enzymów roślinnych z papai i ananasa, które delikatnie usuwają przebarwienia z powierzchni zębów sprawiając, że stają
Dorota Smakuje