pasta - 17303 przepisów (strona:329/1154)

Ajvar 64

Ajvar to super pyszna i bardzo aromatyczna pasta, którą szykujesz z pieczonej papryki z dodatkiem bakłażana. Wbrew pozorom przepis jest bardzo prosty, a pasta wychodzi idealna.  - szerokie zastosowanie - można ją zamknąć w słoiki - dokładny opis wykonania i wiele porad

AniaGotuje.pl
Baton proteinowy czekolada i orzech / kokos i słony karmel – Lidl 66

najnowszymi smakami jakimi są truskawka i pistacja. Nazwa: baton białkowy o smaku kakaowym z nadzieniem karmelowym i orzeszkami ziemnymi oblany czekoladą mleczną / baton białkowy o smaku kokosowo-sernikowym z pastą o smaku solonego karmelu, oblany czekoladą mleczną z maltitolem Firma: Healthy Food Suplements Skład: Czekolada i orzech – 17% czekolada mleczna z maltitolem (substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kakaowy, mleko pełne(...)mleczna z maltitolem (substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny), 13% hydrolizat białka kolagenowego (wieprzowy), 12% pasta o smaku solonego karmelu [substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; maltodekstryna, oligofruktoza, woda, substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kokosowy, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana, barwnik: karmel; substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: mleczan

Candy Pandas
MEGA PUSZYSTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE (METODA TANGZHONG) 69

Japońska metoda  wypieku chlebów i ciast drożdżowych   " Tangzhong" ciekawiła mnie od dawna. W wielkim skrócie polega ona na przygotowaniu wstępnie gęstej pasty (tzw. zasmażki wodnej) z mąki i wody (ewentualnie mleka) w proporcji 1:5, który po wystudzeniu do temperatury pokojowej dodajemy do naszego właściwego ciasta drożdżowego. Wypiekane przy użyciu tej metody chleby, bułki, drożdżówki mają mięciutki(...)małego garnuszka wlewamy płyny (wodę i mleko) i podgrzewamy je do około 65 st C. Następnie dodajemy przesianą mąkę i gotujemy  cały czas mieszając, do uzyskania gęstej pasty. Uważamy, aby  nie doprowadzić  masy do wrzenia, utrzymując stałą temperaturę . Ugotowany kleik (zasmażkę wodną) odstawiamy pod przykryciem do wystygnięcia (czas odstania to minimum 30 minut) Składniki na ciasto właściwe

Walijskie Pichcenie
Bakłażany pieczone z serem 61

nazwę aubergine i można znaleźć w różnych kształtach i odcieniach. Przeważnie grilluję bakłażana na patelni grillowej, ale uwielbiam też bakłażany faszerowane, pieczone z warzywami albo robię z pieczonego bakłażana pastę do chleba: pasta z bakłażana Polecam Wam przygotować grillowanego bakłażana z serem greckim, oliwkami, miętą i sokiem z cytryny, albo sałatkę z grillowanego bakłażana . Bakłażany pieczone z serem i salami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jakie szybkie przekąski wziąć na piknik 71

wyjście. Po pierwsze woda. Po drugie owoce i warzywa jakie mamy w lodówce, umyte, pokrojone w wygodne kawałki. Po trzecie pieczywo, najlepiej takie rodzaje jakie każdy lubi. Po czwarte pasty kanapkowe do pieczywa. Zapraszam do mojego wpisu PASTY KANAPKOWE – znajdziecie tam wiele opcji smakowych do wyboru, także każdy znajdzie tu coś dla siebie! Artykuł Jakie szybkie przekąski wziąć

Dorota Smakuje
Ciasto ucierane wzbogacone 71

Ciasto migdałowo pistacjowe ze śliwkami 10 – 12 porcji, okrągła forma o średnicy 23 cm Składniki: 150 g masła 225 g cukru 50 g masła pistacjowego 4 jajka ½ łyżeczki pasty waniliowej 150 g mąki migdałowej 150 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli do smaku 6 śliwek, przepołowionych na pół i wypestkowanych(...)jednym jajku i miksować krótko do połączenia składników. W drugiej misce odważyć mąkę migdałową, mąkę pszenną i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodać wymieszane mąki, pastę waniliową i otartą skórkę z cytryny. Wymieszać do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wylać ciasto. Na wierzchu ułożyć śliwki miąższem do wierzchu. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym

codojedzenia
Potrawy wielkanocne 67

zaskoczycie nim gości, ale tym razem tylko domowników. Pamiętajmy jednak, że domownicy są dla nas najważniejsi i to teraz powinniśmy to własnie dostrzec. Podam Wam przepis na doskonałą pastę jajeczną, którą zawsze nadziewam jajka, a w przepisie na Yorkshire pudding pasta jajeczna prezentuje się ona równie pysznie jak w przekrojonych na połówki jajkach. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Przepyszna, urokliwa

MamaOskarka
Ciasto ucierane wzbogacone 77

Ciasto migdałowo pistacjowe ze śliwkami 10 – 12 porcji, okrągła forma o średnicy 23 cm Składniki: 150 g masła 225 g cukru 50 g masła pistacjowego 4 jajka ½ łyżeczki pasty waniliowej 150 g mąki migdałowej 150 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli do smaku 6 śliwek, przepołowionych na pół i wypestkowanych(...)jednym jajku i miksować krótko do połączenia składników. W drugiej misce odważyć mąkę migdałową, mąkę pszenną i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodać wymieszane mąki, pastę waniliową i otartą skórkę z cytryny. Wymieszać do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wylać ciasto. Na wierzchu ułożyć śliwki miąższem do wierzchu. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym

codojedzenia
fasolnik chiński jak gotować ? 74

czosnku, posiekane 1 łyżeczka imbiru, startego 1 marchewka, pokrojona w cienkie paski 1 zielona papryka, pokrojona w paski 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka pasty miso (opcjonalnie) 4-5 filiżanek bulionu warzywnego Sól i pieprz do smaku Czosnek niedźwiedzi lub natka pietruszki do dekoracji Kroki: Przygotowanie Fasolki: Opłucz fasolkę mungo pod bieżącą wodą. Następnie namocz(...)lekko się zmięknie. Dodaj pokrojoną zieloną paprykę i smaż przez kolejne kilka minut. Dodawanie Innych Składników: Wsyp pokrojony pomidor i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj sos sojowy, pastę miso (jeśli używasz) oraz ugotowaną fasolkę mungo. Wymieszaj. Dodawanie Bulionu: Wlej bulion warzywny do garnka. Doprowadź zupę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około

Podstawy Gotowania
Przepisy ze świeżym ogórkiem – sałatki z ogórkiem i inne dania – 10 PRZEPISÓW 99

czosnkiem i świeżym koperkiem, podawane jako sos lub jako dip do chleba. Ogórkowa lemoniada : Ogórki, mięta i sok z limonki zmiksowane z wodą i ewentualnie dodatkiem cukru. Kanapki z pastą ogórkową: Ogórki, jogurt, cebula, zioła i przyprawy zmiksowane w pastę i nakładane na chleb. Ogórkowe sushi: Ogórki krojone w cienkie paski, zawijane w nori z ryżem i ulubionymi dodatkami. przepisy

Via Gusto
Catering wegetariański – dieta wege w cateringu Dietering 65

opcją diety wegetariańskiej. Obecnie korzystam z cateringu Dietering . Zastanawiasz się, jakie posiłki znajdziesz w wege diecie pudełkowej? Poniżej wypisałam listę przykładowych dań. Przykładowe śniadania w diecie pudełkowej wege: pasty warzywne z pieczywem i warzywami sałatki warzywne twarożki z warzywami i pieczywem chlebki na słodko (np. bananowe) ze świeżymi owocami naleśniki (na słodko z owocami lub na słono z warzywami) Jakie(...)makarony z bezmięsnymi sosami dania z tofu – często sosy lub potrawki (np. curry) Przykłady podwieczorków w wegetariańskim cateringu: zapiekanki warzywne warzywne zupy owocowe desery koktajle lub smoothies warzywne pasty lub twarożki Jakie kolacje mogą być w cateringu bez mięsa? sałatki z kaszą wytrawne tarty potrawki warzywne – np. z czerwoną soczewicą bowle z kaszą lub ryżem i warzywami zapiekanki

Via Gusto
Pieczony kalafior 54

płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego 2 gałązki natki pietruszki sól 2 łyżki oleju rzepakowego   Z przypraw i oleju robimy pastę, wlewamy ją do miski. Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki, wrzucamy do tej samej miski, dokładnie obtaczamy w paście, odstawiamy na 15 minut. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach

Kardamonovy
Sos z suszonych wędzonych śliwek i cebuli 45

niewiastę, która zrobiła ten sos, z czego jest. Dostałam szybką odpowiedź, że z suszonych wędzonych śliwek, musztardy, cebuli i majeranku. Pokombinowałam dzisiaj w kuchni i oto jest. Ten sos, pasta, czy jak to tam sobie nazwiecie, idealnie pasuje np. do wędlin, dziś spróbowałam go z pieczoną szynką. Ekstra.  Składniki: 1 szklanka wydrylowanych wędzonych suszonych śliwek 1 większa cebula(...)kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodajemy do tego śliwki z wodą i resztę składników, wszystko powoli smażymy, aż do redukcji płynów. Studzimy i blendujemy. Możecie zmiksować to na gładką pastę, ja zrobiłam to po łebkach. Artykuł Sos z suszonych wędzonych śliwek i cebuli pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Paprykarz z brązowym ryżem 52

Wyszedł dokładnie tak jak trzeba i klasycznie najsmaczniejszy był na drugi dzień. W ogóle na początku miałam w planie zrobić go z kaszą jaglaną, ale akurat jej nie miałam. Pastę robiłam w niedzielę, więc sami rozumiecie, nie latałam po sklepach w poszukiwaniu kaszy. Brązowy ryż też jest zdrowy, wylądował więc w paście jako zamiennik jaglanej. Róbcie i jedzcie na zdrowie

Kardamonovy
Bún thịt nướng szaszłyk z Wietnamu 71

Przygotowanie Po pierwsze musisz mój drogi czytelniku – podglądaczu spreparować mięso i najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Po drugie w moździerzu ugnieć, czosnek, szczypiorek, trawę cytrynową i cukier na pastę. Po trzecie mięso pokrój na wielkość dużego kęsa, włóż do miski, dodaj pastę z moździerza, sos sojowy, olej rybny, roślinny i wino, bardzo dobrze wymieszaj i schowaj, najlepiej

RafalCook