pasta - 16803 przepisów (strona:323/1121)

Szklisty makaron z kurczakiem i warzywami. Znasz go z chińskiej knajpy, bardzo łatwo przygotujesz w domu. PRZEPIS 899

Dokładnie odcedź. Kurczaka pokrój w cienkie płatki, oprósz solą i płaską łyżeczką mąki ziemniaczanej, wymieszaj, aby dokładnie się nimi pokrył. Czosnek i imbir drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy krawędzi noża lub widelca. Można to zrobić również w moździerzu. Marchewkę obierz, pokrój na cienkie płatki przy pomocy obieraczki lub nożem, jeśli to dla ciebie łatwiejsze. Cebulę pokrój(...)też grzybki, cebulę, marchewkę i paprykę. Smaż na bardzo dużym ogniu przez 1 minutę bez ruszania, następnie kontynuuj smażenie przez kolejną minutę tym razem prawie cały czas mieszając. Dodaj pastę czosnkowo-imbirową i smaż następne 30 sekund. Teraz dorzuć makaron, skrop sosem sojowym, wymieszaj, wlej wodę z mąką i mieszając trzymaj na ogniu jeszcze 30 sekund. Gotowe! Makaron podawaj

Kulinarna Polska
Gołąbki z bulgur i wołowiny 88

pieprz do smaku ok. 2 łyżki majeranku 2 łyżki oleju np. rzepakowego SOS do Gołąbków z bulgur i wołowiny: 1 puszka siekanych pomidorów z chili ok. 2 łyżki pasty paprykowej i 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz mielony do smaku, ok. 1 łyżeczki cukru 250 ml rosołu lub bulionu Jak przygotować pyszne gołąbki z młodej kapusty z mięsem(...)oleju z obu stron na patelni, a następnie zalewamy je 250 ml wrzącego rosołu lub bulionu, (można też zrobić bulion z kostki jeśli ktoś używa), dodajemy siekane pomidory, pastę paprykową i koncentrat, majeranek, cukier, sól i pieprz do smaku, dusimy pod przykryciem, aż gołąbki będą miękkie, a sos zgęstnieje. Moje dobre rady: Sos można zabielić dodatkowo śmietanką, można też gołąbki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sushi 47

slimaczek. SKŁADNIKI: 4 płaty nori 250g ryżu do sushi 20g octu ryżowego 2 łyżki octu ryżowego do zaprawy 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki  200g ogórka bez gniazd nasiennych pasta wasabi 1 łyżka sosu sojowego WYKONANIE: ryż dokładnie wypłukać(do czystej wody), ugotować aldente, w tym czasie zrobić zaprawę: 2łyżki octu ryżowego,1/2 łyżeczki soli, łyżeczka cukru, wymieszać do całkowitego(...)kładziemy na macie błyszczącą stroną do dołu, ręce zwilżamy wodą z octem i rozprowadzamy dokładnie ryż na płacie pozostawiając około 2cm u góry płata(aby sklei rolkę), smarujemy delikatnie pastą wasabi, układamy rybę, ogórka, rolujemy, rolki kroimy za pomocą ostrego noża zwilżonego wodą z octem na kawałki szerokości około 1,5-2cm,  sushi podajemy z sosem sojowym

Kuchnia Beaty
Shish kebab z grilla 52

łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 0,5 cebuli 3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki Czosnkowy sos do kebaba 200 g jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku, łyżeczka 1 łyżka pasty tahini 1 łyżka oleju z pażonego sezamu kilka gałązek natki pietruszki sól pieprz Instructions Mięso Mielone mięso z wołowiny ocieplamy do temperatury pokojowej. Cebulę szatkujemy na drobną kostę. Siekamy natkę pietruszki(...)Mięso odstawiamy na conajmniej 30 minut w temperaturze pokojowej. Sos Do miseczki przekładamy jogurt i dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, oraz posiekaną dorbo natkę piertuszki. Dodajemy łyżkę pasty tahini, łyżkę oleju z prażonego sezamu, sól i pieprz do smaku i mieszamy wszystko, aż składniki połaczą się. Grillowanie kebabów Mięso dzielimy na 8 równych porcji. Każdą porcję mięsa równomiernie

PanGotuje
Imprezowe krakersiki 140

sama przekąska szybka i łatwa do zrobienia. Wystarczy nam dosłownie 10 minut i będą gotowe. Najlepiej podawać je na świeżo, by krakersy zachowały swoją chrupkość i nie namokły od pasty. Ale powiem Wam, że u nas nie zdążyły, bo zaraz zostały zjedzone, więc bez obaw IMPREZOWE KRAKERSIKI – PRZEPIS Składniki pęczek rzodkiewki 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki(...)tarce o dużych oczkach. Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Gotową pastę wykładamy na krakersy. Najlepiej serwować je na świeżo, wówczas krakersy zachowują swoją chrupkość. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Imprezowe krakersiki pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Orientalna zupa z krewetkami + film 61

przygotowana na wzór przepisów azjatyckich.     składniki na 2 porcje 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 papryczki chili mały kawałek pora 2 łyżki masła 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 250 g obranych i oczyszczonych krewetek 500 ml bulionu 500 g mleka kokosowego 50 ml sosu rybnego sok z 1/2 cytryny czarny pieprz sól 1 opakowanie ugotowanego makaronu udon(...)Umytego pora kroimy w plastry. Na patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek oraz papryczki chili i całość podsmażamy około 2 minut często mieszając, po czym dodajemy czerwoną pastę curry i wszystko razem łączymy. Następnie dodajemy obrane i oczyszczone krewetki bez ogonka, doprawiamy je odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i smażymy przez 2 minuty od czasu do czasu mieszając

Smakowite Dania
Sernik pistacjowy z malinami 55

ulubione orzechy. Wszystko, co pistacjowe, darzymy miłością szczególną i bezwarunkową (pod warunkiem, że chodzi o zawartość pistacji, a nie kolor;) Po przygotowaniu lodów pistacjowych zostało mi ok 1/3 słoika pasty, którą miałam wykorzystać do pistacjowego tortu. Na tort okazji jakoś nie było, ale sernik można upiec i bez okazji. Zatem powstał on - pistacjowy sernik z malinami. Po prostu obłędny(...)żółtko zostawić do masy serowej) 20g masła opcjonalnie: posiekane orzechy  masa serowa: 600g mielonego twarogu, może być z wiaderka (np. Piątnica, Wieluń, Hej) 250g mascarpone 150g cukru 60g pasty pistacjowej (100% pistacji, bez cukru) 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej (lub opakowanie budyniu śmietankowego/waniliowego) 3 jajka + żółtko  200g malin (mogą być mrożone)  szczypta soli do dekoracji: gorzka

Obiad gotowy
Szpinakowy dutch baby z łososiem 46

ulubionych śniadań to dutch baby na wytrawnie – prosty, zapiekany naleśnik z ulubionymi dodatkami. Tym razem zrobiłam go w wiosennej, zielonej wersji – ze szpinakiem i podałam z kremową pastą kanapkową od @simplyv_pl, łososiem i warzywami. I tą pastę polecam Wam z  … Artykuł Szpinakowy dutch baby z łososiem pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Pesto z mniszka lekarskiego — wiosenny przysmak 62

Pesto z mniszka w białej filiżance Pesto z młodych listków mniszka lekarskiego, błędnie nazywanego mleczem, robię tylko wiosną, bo tylko wiosną listki są wystarczająco delikatne. Pesto

Korniszonki
Bezglutenowe gofry z pastą z dorsza 57

Gofry wytrawne bez glutenu,które są świetną propozycją na śniadanie zamiast kanapek. Podała je z gotową pastą z dorsza, jajkiem, roszponką i oliwkami. Będą świetne też do pacy na lunch albo na piknik.                 ciasto na gofry: 2 jajka 1 szklanka mąki bezglutenowej mix 1/3 łyżeczki soli 50 ml oleju 200 ml mleka(...)olejem. Wylewam ciasto piekę około 7 minut. W zależności od mocy  gofrownicy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Na każdego gofra układam połówkę jajka, dodaję pastę z dorsza, pomidorki, oliwki, roszponkę. Posypuję natką pietruszki i suszonymi pomidorami

wesoła kuchnia
Wegański pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej 46

przełożyć masę i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45 minut. Ostudzić i schłodzić w lodówce. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pasta z ciecierzycy, pieczonej dyni i słonecznika → Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów → Hummus → Serek z nerkowców z suszonymi pomidorami i czerwonym pieprzem → Smalec z fasoli Artykuł Wegański pasztet z soczewicy

Oryginalny smak