Dokładnie odcedź. Kurczaka pokrój w cienkie płatki, oprósz solą i płaską łyżeczką mąki ziemniaczanej, wymieszaj, aby dokładnie się nimi pokrył. Czosnek i imbir drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy krawędzi noża lub widelca. Można to zrobić również w moździerzu. Marchewkę obierz, pokrój na cienkie płatki przy pomocy obieraczki lub nożem, jeśli to dla ciebie łatwiejsze. Cebulę pokrój(...)też grzybki, cebulę, marchewkę i paprykę. Smaż na bardzo dużym ogniu przez 1 minutę bez ruszania, następnie kontynuuj smażenie przez kolejną minutę tym razem prawie cały czas mieszając. Dodaj pastę czosnkowo-imbirową i smaż następne 30 sekund. Teraz dorzuć makaron, skrop sosem sojowym, wymieszaj, wlej wodę z mąką i mieszając trzymaj na ogniu jeszcze 30 sekund. Gotowe! Makaron podawaj
Kulinarna Polskapieprz do smaku ok. 2 łyżki majeranku 2 łyżki oleju np. rzepakowego SOS do Gołąbków z bulgur i wołowiny: 1 puszka siekanych pomidorów z chili ok. 2 łyżki pasty paprykowej i 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz mielony do smaku, ok. 1 łyżeczki cukru 250 ml rosołu lub bulionu Jak przygotować pyszne gołąbki z młodej kapusty z mięsem(...)oleju z obu stron na patelni, a następnie zalewamy je 250 ml wrzącego rosołu lub bulionu, (można też zrobić bulion z kostki jeśli ktoś używa), dodajemy siekane pomidory, pastę paprykową i koncentrat, majeranek, cukier, sól i pieprz do smaku, dusimy pod przykryciem, aż gołąbki będą miękkie, a sos zgęstnieje. Moje dobre rady: Sos można zabielić dodatkowo śmietanką, można też gołąbki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięslimaczek. SKŁADNIKI: 4 płaty nori 250g ryżu do sushi 20g octu ryżowego 2 łyżki octu ryżowego do zaprawy 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki 200g ogórka bez gniazd nasiennych pasta wasabi 1 łyżka sosu sojowego WYKONANIE: ryż dokładnie wypłukać(do czystej wody), ugotować aldente, w tym czasie zrobić zaprawę: 2łyżki octu ryżowego,1/2 łyżeczki soli, łyżeczka cukru, wymieszać do całkowitego(...)kładziemy na macie błyszczącą stroną do dołu, ręce zwilżamy wodą z octem i rozprowadzamy dokładnie ryż na płacie pozostawiając około 2cm u góry płata(aby sklei rolkę), smarujemy delikatnie pastą wasabi, układamy rybę, ogórka, rolujemy, rolki kroimy za pomocą ostrego noża zwilżonego wodą z octem na kawałki szerokości około 1,5-2cm, sushi podajemy z sosem sojowym
Kuchnia Beatyłyżeczki świeżo mielonego pieprzu 0,5 cebuli 3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki Czosnkowy sos do kebaba 200 g jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku, łyżeczka 1 łyżka pasty tahini 1 łyżka oleju z pażonego sezamu kilka gałązek natki pietruszki sól pieprz Instructions Mięso Mielone mięso z wołowiny ocieplamy do temperatury pokojowej. Cebulę szatkujemy na drobną kostę. Siekamy natkę pietruszki(...)Mięso odstawiamy na conajmniej 30 minut w temperaturze pokojowej. Sos Do miseczki przekładamy jogurt i dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, oraz posiekaną dorbo natkę piertuszki. Dodajemy łyżkę pasty tahini, łyżkę oleju z prażonego sezamu, sól i pieprz do smaku i mieszamy wszystko, aż składniki połaczą się. Grillowanie kebabów Mięso dzielimy na 8 równych porcji. Każdą porcję mięsa równomiernie
PanGotujesama przekąska szybka i łatwa do zrobienia. Wystarczy nam dosłownie 10 minut i będą gotowe. Najlepiej podawać je na świeżo, by krakersy zachowały swoją chrupkość i nie namokły od pasty. Ale powiem Wam, że u nas nie zdążyły, bo zaraz zostały zjedzone, więc bez obaw IMPREZOWE KRAKERSIKI – PRZEPIS Składniki pęczek rzodkiewki 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki(...)tarce o dużych oczkach. Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Gotową pastę wykładamy na krakersy. Najlepiej serwować je na świeżo, wówczas krakersy zachowują swoją chrupkość. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Imprezowe krakersiki pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plprzygotowana na wzór przepisów azjatyckich. składniki na 2 porcje 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 papryczki chili mały kawałek pora 2 łyżki masła 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 250 g obranych i oczyszczonych krewetek 500 ml bulionu 500 g mleka kokosowego 50 ml sosu rybnego sok z 1/2 cytryny czarny pieprz sól 1 opakowanie ugotowanego makaronu udon(...)Umytego pora kroimy w plastry. Na patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek oraz papryczki chili i całość podsmażamy około 2 minut często mieszając, po czym dodajemy czerwoną pastę curry i wszystko razem łączymy. Następnie dodajemy obrane i oczyszczone krewetki bez ogonka, doprawiamy je odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i smażymy przez 2 minuty od czasu do czasu mieszając
Smakowite Daniaulubione orzechy. Wszystko, co pistacjowe, darzymy miłością szczególną i bezwarunkową (pod warunkiem, że chodzi o zawartość pistacji, a nie kolor;) Po przygotowaniu lodów pistacjowych zostało mi ok 1/3 słoika pasty, którą miałam wykorzystać do pistacjowego tortu. Na tort okazji jakoś nie było, ale sernik można upiec i bez okazji. Zatem powstał on - pistacjowy sernik z malinami. Po prostu obłędny(...)żółtko zostawić do masy serowej) 20g masła opcjonalnie: posiekane orzechy masa serowa: 600g mielonego twarogu, może być z wiaderka (np. Piątnica, Wieluń, Hej) 250g mascarpone 150g cukru 60g pasty pistacjowej (100% pistacji, bez cukru) 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej (lub opakowanie budyniu śmietankowego/waniliowego) 3 jajka + żółtko 200g malin (mogą być mrożone) szczypta soli do dekoracji: gorzka
Obiad gotowyulubionych śniadań to dutch baby na wytrawnie – prosty, zapiekany naleśnik z ulubionymi dodatkami. Tym razem zrobiłam go w wiosennej, zielonej wersji – ze szpinakiem i podałam z kremową pastą kanapkową od @simplyv_pl, łososiem i warzywami. I tą pastę polecam Wam z … Artykuł Szpinakowy dutch baby z łososiem pochodzi z serwisu
FlymetothespoonPesto z mniszka w białej filiżance Pesto z młodych listków mniszka lekarskiego, błędnie nazywanego mleczem, robię tylko wiosną, bo tylko wiosną listki są wystarczająco delikatne. Pesto
KorniszonkiGofry wytrawne bez glutenu,które są świetną propozycją na śniadanie zamiast kanapek. Podała je z gotową pastą z dorsza, jajkiem, roszponką i oliwkami. Będą świetne też do pacy na lunch albo na piknik. ciasto na gofry: 2 jajka 1 szklanka mąki bezglutenowej mix 1/3 łyżeczki soli 50 ml oleju 200 ml mleka(...)olejem. Wylewam ciasto piekę około 7 minut. W zależności od mocy gofrownicy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Na każdego gofra układam połówkę jajka, dodaję pastę z dorsza, pomidorki, oliwki, roszponkę. Posypuję natką pietruszki i suszonymi pomidorami
wesoła kuchniaprzełożyć masę i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45 minut. Ostudzić i schłodzić w lodówce. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pasta z ciecierzycy, pieczonej dyni i słonecznika → Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów → Hummus → Serek z nerkowców z suszonymi pomidorami i czerwonym pieprzem → Smalec z fasoli Artykuł Wegański pasztet z soczewicy
Oryginalny smak