pocięłam na mniejsze kawałki. Potem trzeba przyrządzić marynatę. Marynata do wołowiny Bulgogi to tradycyjna marynata ze świeżego imbiru, czosnku, cukru, chili i sosu sojowego. Koreańczycy dodają do marynaty ostrą pastę chili bulgogi – stąd nazwa dania. Taką pastę można zastąpić suszonymi płatkami chili. Ja zgniotłam je w moździerzu przed dodaniem do marynaty. Dodałam też świeże chili i słodką gruszkę
codojedzeniachrzanowy Sos chrzanowy na ciepło Sos wielkanocny – do jajek i wędlin Yellow sauce – sos musztardowo chrzanowy Śledzie w sosie jogurtowym z chrzanem Schab po warszawsku czyli schab faszerowany pasta jajeczną doprawioną chrzanem w galarecie Schab pieczony z sosem chrzanowym Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym Kiełbasa w sosie chrzanowym Bitki wieprzowe w sosie czosnkowo chrzanowym Wieprzowina w sosie chrzanowym(...)Szczupak pieczony w sosie śmietanowo cytrynowym z chrzanem Risotto z dzikimi roślinami Chleb z listkami chrzanu Babeczki z kremem chrzanowym Babeczki z kremem chrzanowym i kawiorem Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka na parze z sosem chrzanowym Fit sałatka z cukinia i chrzanem Coleslaw z młodej kapusty z listkami chrzanu Surówka z buraków z sosem chrzanowym Surówka marchewka z jabłkiem
Dorota Smakujechińskiego makaronu – u mnie chow mein 3 łyżki chrupiącego chili w oleju – ale można mniej, z tego wychodzi bardzo pikantny szczypior z jednej cebulki dymki 2 łyżki pasty tahini 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 duży ząbek czosnku sól Wstawiamy wodę(...)jest już gotowy gdy makaron się ugotuje, więc ja łyżką do makaronu wyławiam go i taki cieknący z wodą wrzucam do sosu. W dużej misce mieszamy pastę tahini, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier oraz olej sezamowy. Szczypior z dymki siekamy na skos, cześć wrzucamy do sosu, trochę zostawiamy do posypania dania przed podaniem. Obieramy czosnek oraz imbir, ścieramy
Smaczna Stronaobiad lub kolację Zobacz inne przepisy na jajka w nietypowej odsłonie: Jajka w potrawce – prosty i tani przepis na obiad Niecodzienna sałatka z jajkami i sosem czosnkowym Pasta jajeczna z pieczarkami – pyszny dodatek do kanapek Kotlety z kalafiora i jajek – tani przepis na bezmięsny obiad Tortilla z pastą jajeczną – pyszny pomysł na śniadanie lub imprezę Artykuł Jajka
e-PrzepisyKulinarnespecjalne okazje i uroczyste obiady. Składniki: 800g wołowiny najlepiej polędwicy, pokrojonej w kostkę 300 g pieczarek pokrojonych w plasterki 2 cebule posiekane 200 ml śmietany 18% 2 łyżki pasty pomidorowej 3 łyżki masła łyżka mąki mielona ostra i słodka papryka cytryna sól, pieprz Dodatkowo bułka bagietka lub mini bagietki Pieczarki skropić sokiem z cytryny. Mięso obsmażyć na maśle, na rumiano(...)Dodać posiekaną cebulę i smażyć 2-3 minuty, aż stanie się szklista, dodać pieczarki, posolić, wlać pastę pomidorową, wymieszać. Dusić do miękkości mięsa. W razie gdy danie będzie zbyt gęste, dolać gorącej wody. Na koniec śmietanę wymieszać z 2-3 łyżkami wywaru z potrawy, dodać mąkę i zaprawić danie. Doprawić do smaku wedle własnego uznania, solą, pieprzem i papryką. Podgrzewać
gotuj ze mnąporcji wyszło mi 5 słoiczków, ale moje deserki są naprawdę duże, dlatego ze spokojem możecie zrobić o połowę mniejsze w pucharkach ok. 150 ml. Składniki bazę pistacjową: 100 g pasty z prażonych pistacji ( u mnie taka ) 100 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady Przygotowanie: Śmietankę podgrzewam, ale nie gotuję. Wkruszam czekoladę i dodaję pastę pistacjową. Wszystko mieszam rózgą
Słodki sentymentWykonanie Ogórki konserwowe oraz pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę. Do pokrojonych warzyw dodać serek, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać do uzyskania kremowej pasty. Gotową pastę wyłożyć na tortillę i zwinąć w rulonik. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem pokroić na roladki. Artykuł Roladki z pieczarkami i ogórkiem
Alle Dobre!Pieczone pierogi półkruche z kapustą i grzybami Kochamy pierogi w każdej postaci. Na naszych stołach królują pierogi gotowane z cienkiego ciasta z maki i wody, ale
KorniszonkiPrzepis na pastę z tuńczyka na kanapki. Świetnie smakuje i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Składniki 1 puszka tuńczyka w oleju 3 łyżki kukurydzy z puszki 5 jajek szczypiorek majonez sól pieprz Przygotowanie Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą(...)oraz pieprzem. Autor przepisu: Kasia The post Pasta z tuńczyka first appeared on Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyPrzepis na pastę z tuńczyka na kanapki. Świetnie smakuje i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Składniki 1 puszka tuńczyka w oleju 3 łyżki kukurydzy z puszki 5 jajek szczypiorek majonez sól pieprz Przygotowanie Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą(...)oraz pieprzem. Autor przepisu: Kasia Artykuł Pasta z tuńczyka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyWłoska kuchnia od lat zachwyca smakoszy na całym świecie. Pizza, pasta, risotto – to tylko niektóre z dań, które stały się ikonami włoskiej kuchni. Jednak ostatnimi czasy na kulinarnej mapie Polski pojawił się nowy gracz, który zdobywa serca miłośników dobrego jedzenia – pinsa. Czym jest ta wyjątkowa potrawa, skąd się wzięła i dlaczego zdobywa nasze serca? Odpowiedzi na te pytania(...)składników, które pasują do jej lekkiego ciasta. Oto kilka propozycji: Pomidory koktajlowe Świeże warzywa, takie jak rukola, rzeżucha, papryka czy cukinia Ser feta Oliwki Salami Prosciutto Grzyby Sosy i pasty, np. pesto czy pomidorowy Podsumowanie Pinsa, czyli pizza dla leniwych, to wyjątkowa potrawa, która podbija serca miłośników włoskiej kuchni. Jej unikalność tkwi w składnikach, procesie przygotowania oraz długim czasie wyrastania
Ugotowane pozamiataneWystarczy tylko kilka podstawowych składników i dosłownie 3 minuty, aby przygotować tą pyszną pastę na kanapki. Składniki makrela w puszcze w sosie pomidorowym 1 jajko na twardo 1 mała papryka czerwona szczypiorek majonez sól pieprz Przygotowanie Do miski przekładamy makrelę razem z sosem, drobniutko w kosteczkę kroimy jajko i paprykę i dodajemy do miski. Potem również szczypiorek. Odrobinkę majonezu(...)złamania słodyczy sosu, pieprz i sól do smaku. Autor przepisu: Beata Artykuł Pasta z makrelą w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyAjvar to super pyszna i bardzo aromatyczna pasta, którą szykujesz z pieczonej papryki z dodatkiem bakłażana. Wbrew pozorom przepis jest bardzo prosty, a pasta wychodzi idealna. - szerokie zastosowanie - można ją zamknąć w słoiki - dokładny opis wykonania i wiele porad
AniaGotuje.pl