pasta - 17303 przepisów (strona:322/1154)

Wegetariańska pasta z białej fasoli i jabłka 185

Aromatyczna pasta do kanapek z białej fasoli oraz podsmażanego jabłka i cebuli. Może i brzmi dziwnie, ale smakuje pysznie ;) Pasta ta przypadnie pewnie do gustu wegetarianom, gdyż fasola jest doskonałym źródłem białka. Dodatkowo dostarcza takie składniki mineralne jak wapń, fosfor, żelazo, magnez oraz cynk. Jej przygotowanie to tylko czas jaki zajmie nam podsmażenie cebulki z jabłkami. W tym czasie miksujemy

Moja Galeria Smaku
Dietetyczne, jaglane à la Raffaello 372

Jedna to ok. 27g= 70kcal. Składniki: - 50g suchej kaszy jaglanej (pół woreczka) - 300ml mleka (bądź np. 100ml mleka i 200ml wody - jak chcecie) - 15-20 sztuk migdałów - 1 łyżka pasty kokosowej (można pominąć, jest to zmielony miąższ kokosa lub wiórki prawie na masło) - 1 łyżka miodu lub ksylitolu (lub więcej, jak wolicie słodsze) - 1 łyżka oleju kokosowego - 80g wiórków kokosowych(...)wybór należy do Was). 60g wiórków kokosowych prażymy chwilę na suchej patelni (lecz nie powinny zrobić się brązowe). Po ugotowaniu kaszy, czyli kiedy wchłonie cały płyn, dodajemy do niej pastę, olej i prażone wiórki. Porządnie mieszamy i tworzymy małe kulki, w które wciskamy po jednym migdale bez skórki. Każdą kuleczkę mocno ściskamy w dłoniach i obtaczamy w reszcie wiórków

Be Fit Be Strong
Ziołowa pasta twarogowa z bazylią i papryką 135

Dzisiaj u mnie znajdziecie pyszną pastę na kanapki. Taki lekki i dobrze doprawiony twarożek to śniadanie idealne! Składniki : * 250g twarogu półtłustego  * 100g jogurtu greckiego  * pół czerwonej papryki  * mała cebula dymka * spora garść świeżej bazylii * sól, pieprz świeżo mielony Przygotowanie : Cebulę drobno posiekać, przyprawić. Rozetrzeć twaróg z jogurtem, dodać cebulę oraz pokrojoną paprykę i posiekaną bazylię. Całość utrzeć(...)można wszystko wrzucić do blendera, wtedy otrzymamy idealnie gładką pastę

Magiczne Życie Marty
ZDROWA PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO 424

Pasta z awokado to kolejny już przepis od znajomej Turczynki i po raz kolejny jestem bardzo mile zaskoczona. Raczej nie przepadałam za awokado, ale okazało się, że odpowiednio użyte jest przepyszne. Pasta z awokado z powodzeniem zastąpi masło i doda oryginalności waszym kanapkom :). Polecamy! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres

Przepisy Aleksandry
Pasta z bobu i awokado 196

Wykorzystujmy bób dopóki jest bo zaraz zostanie nam tylko mrożony a co tu dużo gadać świeży jest zawsze najlepszy. Taka pasta to samo zdrowie więc do kanapek czy do makaronu jest znakomita. Awokado to same dobre tłuszcze do strawienia a bób jest np. bogatym źródłem kwasu foliowego i 100 g bobu pokrywa 106 % dziennego zapotrzebowania na ten cenny składnik(...)wiele jeszcze innych zdrowych składników dlatego jedzmy go na zdrowie. Pasta z bobu i awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mięsne kuleczki z kolendrą, podane ze słodko- kwaśnymi warzywami i ryżem jaśminowym. 241

sosie (na 3-4 porcje) 1 mała puszka pędów z bambusa 1 czerwona papryka 1/2 świeżego ananasa lub 5 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka pasty z tamaryndowca ( można użyć soku z limonki) 1 łyżka brązowego cukru 1 papryczka chilli 1 łyżka sosu sojowego ryż jaśminowy ( 1 woreczek na 2-3 porcje) 1 płaska łyżeczka kukrkumy(...)zalewy. Na patelni rozgrać olej. Wrzucić paprykę oraz papryczkę chilli, po kilku minutach, jak warzywo nieco zmięknie, dodać ananasa. Na sam koniec dodać bambusa. Do warzyw dodać ocet ryżowy, pastę z tamaryndowca, brązowy cukier, dusić kilka minut aż składniki sosu się połączą.  3. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając do wody płaską łyżeczkę kurkumy, dzięki czemu ryż

DefinicjaSmaku
Pasta z czerwonej soczewicy 157

Dzisiaj kolejny przepis błyskawiczny i alternatywa dla różnych smarowideł kanapkowych, czyli pasta z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej z dodatkiem suszonych pomidorów. Pasta z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami Przepis na ok. 2 średnie słoiczki po 350 g Potrzebujemy: - pół szklani nieugotowanej czerwonej soczewicy - 1/3 szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej - 1-2 ząbki czosnku (w zależności od upodobań

Bananowe Pole
Bezglutenowe placuszki z truskawkami 175

bardzo małym ogniu, wcześniej smarując patelnie pędzelkiem zamoczonym delikatnie w oleju. Do smażących się placuszków „wciskamy” kawałki truskawek. Do placuszków podajemy jogurt. Opakowanie jogurtu naturalnego łączymy z łyżeczką pasty waniliowej i drobno posiekanymi listkami mięty. Jeśli nie macie pasty waniliowej to wyskrobcie ziarenka z jednej laski wanilii a po wymieszaniu dorzućcie przepołowioną i wyskrobaną laseczkę i zostawcie w lodówce

ladykitchen
Kremowa koreańska pasta sojowa 185

Ostatnio tyle eksperymentuje z wegetariańskimi przepisami, że to głowa mała! Pasty pokochałam, poważnie. Są kremowe, delikatne a zarazem wyraziste. Coraz to mniej przemawia do mnie mięso, jak już to jedynie drób. Nawet w mojej rodzinie teraz jada się rzadziej mięsa (może dlatego, że ja gotuje częściej). Składniki: 250 g soi 1 mała cebula 1 duża marchewka Ziele angielskie (2) Curry(...)przyprawami i posiekaną marchewką i cebulą. Garnek zdejmujemy z gazu, wyciągamy ziele angielskie, liść laurowy. Dodajemy musztardę. Rozdrabniamy blenderem do gładkiej masy. Nieziemsko smakuje z ogórkami! Kremowa koreańska pasta sojowa

Czarnawisienka
Pasta jogurtowa z bakłażana i tahini 172

jest znakomita i podbija smak potrawy. Dodatkowo sezam zawiera witaminy A, E i B a także cynk, fosfor i magnez a także potas, wap i żelazo. Jemy pastę tahini na zdrowie, a jak ja zrobic znajdziecie tautaj [ klik ] Doadana do usmażonego bakłażana podnosi jego walory smakowe i idealnie nadaje sie do pieczywa, grzanek, tostów a ja ja zajadałam łyżeczką wprost(...)słoika. Pasta jogurtowa z bakłażana i tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z bakłażana 133

dość popularnych w Niemczech sklepach z turecką żywnością, można dostać różne pasty i przekąski o ciekawych smakach. Nam szczególnie przypadła do gustu pasta na bazie bakłażana, ostra i z wyraźną czosnkową nutą. Po długich poszukiwaniach w internecie i licznych eksperymentach, stworzyliśmy własną recepturę. Jest doskonała do chleba i jako dodatek do pieczonych lub grillowanych mięs. Uwaga! Ilość czosnku i ostrej

Kuchnia Prezydentowej
Tarama - pasta/dip z kawioru 187

mogłaby być bardzo kontrowersyjna pozycja w każdym europejskim menu. To pasta z kawioru, którą można uwielbiać albo szczerze znienawidzić i już nigdy nie tknąć. Lub zamawiać za każdym razem, kiedy nadarzy się okazja. Bo trzeba Wam wiedzieć, że rzadko można ją spotkać w tureckich czy perskich knajpkach w Niemczech, a w Polsce pewnie jeszcze rzadziej(...)gładko miksujemy. Oliwę łączymy z sokiem z limonki tak, jakbyśmy robili majonez - trzeba to zrobić stopniowo i powoli. Następnie połączoną oliwę i sok dodajemy w taki sam sposób do pasty, powoli i partiami cały czas mieszając, aby powstała gładka, kremowa masa. Schładzamy przez 2 godziny w lodówce, podajemy z pszennymi tostami lub chlebkiem naan i oliwkami.   Przepis zgłaszam

Kuchnia Prezydentowej
Pasta ze śledzia w pomidorach 193

śniadanie proponuję zrobić bardzo smaczną i niezwykle prostą pastę ze śledzia w pomidorach, czyli bardzo popularnej tzw. "ryby w puszce". Oczywiście nie musi to być śledź, może być jakakolwiek inna ryba, ważne, by była w sosie pomidorowym, ewentualnie warzywnym (w zasadzie puszkowy i tak składa się w większości z pomidorów). Za pomocą miksera, pieprzu, chili i bazylii stworzymy(...)uzyskania kremowej konsystencji. 2. Dodajemy porwane listki bazylii (kilka całych odkładamy do dekoracji) i mieszamy już drewnianą łyżką. Doprawiamy do smaku i ponownie mieszamy łyżką. 3. Przekładamy pastę do miseczki, schładzamy kilka godzin w lodówce (można też od razu podawać, ja jednak wolę, żeby składniki dokładnie się przegryzły), dekorujemy listkami bazylii, skrapiamy tabasco lub ostrą oliwą. Smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Tajskie curry z kurczakiem i warzywami 185

kurczakiem i warzywami. To popularna tajska potrawa przypominająca zupę lub gulasz. Składniki: - 500 g filetów z kurczaka - 260 g czerwonej papryki - 400 g cukini - 1 łyżka oleju - 2 łyżeczki pasty curry - 1 papryczka chili - 1 puszka mleczka kokosowego 400 g - 1,5 łyżki sosu rybnego - 1 łyżeczka cukru brązowego - 4 liście suszone kaffiru - kilka listów bazylii - 1 łyżeczka sproszkowanej chili(...)Porcja na 4 osoby Najpierw rozgrzewamy olej i dodajemy pastę chili i dokładnie mieszamy. Dodajemy pokruszone liście kaffiru a następnie kurczaka pokrojonego w kostkę i podsmażamy. Następnie stopniowo dorzucamy kolejne składniki – chili drobno posiekane, paprykę i cukinię pokrojone w kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy mleczko kokosowe i dusimy. Na koniec dodajemy sos rybny, cukier, bazylię i sproszkowane chili. Curry

Kuchenne Wariacje