pasta - 17303 przepisów (strona:338/1154)

Sushi 50

slimaczek. SKŁADNIKI: 4 płaty nori 250g ryżu do sushi 20g octu ryżowego 2 łyżki octu ryżowego do zaprawy 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki  200g ogórka bez gniazd nasiennych pasta wasabi 1 łyżka sosu sojowego WYKONANIE: ryż dokładnie wypłukać(do czystej wody), ugotować aldente, w tym czasie zrobić zaprawę: 2łyżki octu ryżowego,1/2 łyżeczki soli, łyżeczka cukru, wymieszać do całkowitego(...)kładziemy na macie błyszczącą stroną do dołu, ręce zwilżamy wodą z octem i rozprowadzamy dokładnie ryż na płacie pozostawiając około 2cm u góry płata(aby sklei rolkę), smarujemy delikatnie pastą wasabi, układamy rybę, ogórka, rolujemy, rolki kroimy za pomocą ostrego noża zwilżonego wodą z octem na kawałki szerokości około 1,5-2cm,  sushi podajemy z sosem sojowym

Kuchnia Beaty
Pasta z tuńczyka 193

Szybka pasta z tuńczyka z puszki. Nadaje się do jedzenia na kanapkach lub zawijania w tortilli. Jeżeli lubimy bardziej wyrazisty smak to można dodać do niej drobno posiekaną cebulę lub szczypiorek. Składniki: 200g tuńczyka w oleju 1 mała puszka kukurydzy lub połowa dużej 1 czerwona papryka 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub skyru 1 łyżeczka ostrej musztardy(...)łyżeczka sosu worcestershiere Pieprz,sól Wykonanie: Paprykę pokroić w drobną kostkę, następnie wymieszać z wszystkimi pozostałymi składnikami. Pastę można jeść samą, na kanapkach lub w tortilli

Mohiella
Tortilla z mąki z ciecierzycy 98

Tortilla z mąki z ciecierzycy jest elastyczna i nadaje się do zawijania z różnymi dodatkami. Idealnie smakuje w połączeniu z pastą z tuńczyka . Składniki: 150g mąki z ciecierzycy 2 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 450 ml wody *jeżeli lubimy to można dodać suszone oregano Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać na jednolita masę i odstawić na 1 godzinę. Smażyć na rozgrzanej(...)patelni jag naleśniki. Upieczone naleśniki przekładać na talerz i przykrywać ściereczką.  Na zdjeciu propozycja podania z pastą z tuńczyka , szpinakiem i żółtym serem. Można jeść jak naleśniki lub pokroić w zgrabne koreczki

Mohiella
Hummus ziołowy 38

Pasował jako smarowidło do kanapek, ale także przydał się do dania z makaronu i pełnił w nim rolę pesto. Smak jest wyrazisty, mocny, ziołowy. To mój numer jeden wśród past kanapkowych! Składniki 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy garść świeżej bazylii mała garść orzeszków piniowych garść natki pietruszki 2 łyżeczki soku z cytryny 1 – 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy

Raj dla Podniebienia
Shish kebab z grilla 58

łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 0,5 cebuli 3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki Czosnkowy sos do kebaba 200 g jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku, łyżeczka 1 łyżka pasty tahini 1 łyżka oleju z pażonego sezamu kilka gałązek natki pietruszki sól pieprz Instructions Mięso Mielone mięso z wołowiny ocieplamy do temperatury pokojowej. Cebulę szatkujemy na drobną kostę. Siekamy natkę pietruszki(...)Mięso odstawiamy na conajmniej 30 minut w temperaturze pokojowej. Sos Do miseczki przekładamy jogurt i dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, oraz posiekaną dorbo natkę piertuszki. Dodajemy łyżkę pasty tahini, łyżkę oleju z prażonego sezamu, sól i pieprz do smaku i mieszamy wszystko, aż składniki połaczą się. Grillowanie kebabów Mięso dzielimy na 8 równych porcji. Każdą porcję mięsa równomiernie

PanGotuje
Imprezowe krakersiki 146

sama przekąska szybka i łatwa do zrobienia. Wystarczy nam dosłownie 10 minut i będą gotowe. Najlepiej podawać je na świeżo, by krakersy zachowały swoją chrupkość i nie namokły od pasty. Ale powiem Wam, że u nas nie zdążyły, bo zaraz zostały zjedzone, więc bez obaw IMPREZOWE KRAKERSIKI – PRZEPIS Składniki pęczek rzodkiewki 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki(...)tarce o dużych oczkach. Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Gotową pastę wykładamy na krakersy. Najlepiej serwować je na świeżo, wówczas krakersy zachowują swoją chrupkość. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Imprezowe krakersiki pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Orientalna zupa z krewetkami + film 65

przygotowana na wzór przepisów azjatyckich.     składniki na 2 porcje 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 papryczki chili mały kawałek pora 2 łyżki masła 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 250 g obranych i oczyszczonych krewetek 500 ml bulionu 500 g mleka kokosowego 50 ml sosu rybnego sok z 1/2 cytryny czarny pieprz sól 1 opakowanie ugotowanego makaronu udon(...)Umytego pora kroimy w plastry. Na patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek oraz papryczki chili i całość podsmażamy około 2 minut często mieszając, po czym dodajemy czerwoną pastę curry i wszystko razem łączymy. Następnie dodajemy obrane i oczyszczone krewetki bez ogonka, doprawiamy je odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i smażymy przez 2 minuty od czasu do czasu mieszając

Smakowite Dania
Sernik pistacjowy z malinami 61

ulubione orzechy. Wszystko, co pistacjowe, darzymy miłością szczególną i bezwarunkową (pod warunkiem, że chodzi o zawartość pistacji, a nie kolor;) Po przygotowaniu lodów pistacjowych zostało mi ok 1/3 słoika pasty, którą miałam wykorzystać do pistacjowego tortu. Na tort okazji jakoś nie było, ale sernik można upiec i bez okazji. Zatem powstał on - pistacjowy sernik z malinami. Po prostu obłędny(...)żółtko zostawić do masy serowej) 20g masła opcjonalnie: posiekane orzechy  masa serowa: 600g mielonego twarogu, może być z wiaderka (np. Piątnica, Wieluń, Hej) 250g mascarpone 150g cukru 60g pasty pistacjowej (100% pistacji, bez cukru) 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej (lub opakowanie budyniu śmietankowego/waniliowego) 3 jajka + żółtko  200g malin (mogą być mrożone)  szczypta soli do dekoracji: gorzka

Obiad gotowy
Zupa krem z soczewicy czerwonej 50

starte ząbki czosnku 1 mała, posiekana czerwona cebula 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1/2 - 1 posiekana papryczka chili bez nasionek masło klarowane 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 2 duże ziemniaki, pokrojone w kostkę 1 marchewka, pokrojona w niewielką kostkę około 250ml czerwonej soczewicy po 1/2 łyżeczki mielonego kuminu i kolendry około 1,2 litra bulionu jarzynowego(...)krem z soczewicy, którą przygotujesz w mniej niż 30 minut: Krok 1. W garnku na zupę rozgrzać około 2 łyżki masła klarowanego, dodać cebulę, czosnek, imbir, kurkumę, chili i pastę curry - dusić wszystko razem około 2 minuty, cały czas mieszając. Gdy przyprawy będą już ładnie pachnieć, a cebulka zmięknie dodać ziemniaki, marchewkę, soczewicę, mielony kminek i kolendrę, jeszcze przez chwilę

Moja Książka Kucharska
Udka z kurczaka w piekarniku. Rumiana skórka i mięciutkie mięso, po prostu doskonałe. PRZEPIS 149

ząbki czosnku, olej, kopiasta łyżka papryki mielonej, pół łyżki kurkumy w proszku, sól, pieprz. Jak zrobić udka z kurczaka w piekarniku? Czosnek obierz, drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub krawędzi noża. Udka przełóż do brytfanki, każde dość obficie oprósz solą, dodaj także wszystkie pozostałe przyprawy i około 4 łyżek oleju. Dodaj także pastę czosnkową. Udka

Kulinarna Polska
Szpinakowy dutch baby z łososiem 55

ulubionych śniadań to dutch baby na wytrawnie – prosty, zapiekany naleśnik z ulubionymi dodatkami. Tym razem zrobiłam go w wiosennej, zielonej wersji – ze szpinakiem i podałam z kremową pastą kanapkową od @simplyv_pl, łososiem i warzywami. I tą pastę polecam Wam z  … Artykuł Szpinakowy dutch baby z łososiem pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Ciasto Pijak 80

Masa budyniowa: 80 g budyniu waniliowego (2 opakowania po 40 g każde) 15 g mąki ziemniaczanej 500 ml mleka 6 żółtek 250 g masła 80 g cukru 1 łyżka pasty waniliowej Ciasto makowe: 6 białek 150 g wiórek kokosowych 150 g maku 200 g cukru Polewa: 80 g masła 2,5 czubatej łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki(...)niego przygotowaną wcześniej masę z żółtek. Cały czas podgrzewaj budyń energicznie mieszając go przy pomocy miksera lub trzepaczki. Kiedy mocno zgęstnieje, odstaw go do wystudzenia. Miękkie masło zmiksuj z pastą waniliową przez 4-5 minut na jasną i puszystą masę, a następnie zacznij stopniowo dodawać do niej wystudzony budyń. Miksuj aż powstanie jednolita masa. Przygotuj polewę W rondelku rozpuść masło

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania