pasta - 16803 przepisów (strona:338/1121)

Pasta z awokado 71

Szukasz pomysłu na apetyczny dodatek do kanapek? Jeśli chcesz zrobić je z czymś innym niż z serem, pasztetem czy wędliną, wypróbuj koniecznie ten przepis na pastę z awokado. Składniki oraz sposób przygotowania: 2 duże awokado zgniatam widelcem 6 jajek ugotowanych na twardo kroję w kosteczkę 2 średnie czerwone cebulki kroję w kosteczkę 2-3 ząbki czosnku przeciskam przez praskę(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka kolendry 1 łyżka natki z pietruszki skrapiam sokiem z cytryny sól i pieprz do smaku Autor przepisu: Sylwia Karbowniczek Artykuł Pasta z awokado pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Fig rolls – wegańskie ciasteczka z nadzieniem z suszonych owoców 57

już od dawna i dzisiaj nie potrafię w pełni przypomnieć sobie ich smaku czy konsystencji, to uznałam, że mogą posłużyć za świetną inspirację do stworzenia zdrowego wypieku. I tak, pastę ze słodkich fig zamknęłam w bezglutenowym i wegańskim cieście z dodatkiem migdałów oraz jabłka. Ciasto po leżakowaniu w lodówce dobrze się rozwałkowuje – nie przykleja się do wałka, choć(...)dużej szczypcie imbiru, cynamonu i wanilii Suszone figi pozbawić twardych ogonków, pokroić na małe kawałki, przełożyć do melaksera wraz z pozostałymi składnikami, miksować aż do rozdrobnienia owoców i utworzenia pasty. Przygotowanie rolad: Ciasto i nadzienie podzielić na 2 równe części. Przygotować arkusz papieru do pieczenia. Jedną część ciasta zbić w kulę i przełożyć na arkusz, pozostałe ciasto z powrotem umieścić

Even Better Food
Pasta do chleba z pieczarek i jajek 54

Pasta do chleba przychodzi z pomocą, kiedy znudziły Ci się klasyczne kanapki z wędliną czy żółtym serem. Składniki: 40 dkg pieczarek cebula 8 jajek papryka majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: Pieczarki oraz jedną małą cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni około 5 minut, nie dodawałam oleju. 8 jaj ugotować na twardo, pokroić również dosyć drobno. Czerwoną paprykę(...)pokroić w bardzo drobną kostkę. Wymieszać składniki, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i zieloną pietruszkę. Autor przepisu: Magdalena Kunze Artykuł Pasta do chleba z pieczarek i jajek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pasta w sosie śmietanowym ze szpinakiem i łososiem wg Aleex 77

siedzimy w salonie, rozmawiamy, śmiejemy się - wszystko jest w porządku. Dla nich właśnie chce mi się wstawać każdego dnia. Dla nich właśnie, w jakieś letnie popołudnie przygotowałam szybki makaron – pastę w sosie śmietanowym ze szpinakiem i wędzonym łososiem, oczywiście. Bardzo nam smakowało to połączenie. Zwróćcie uwagę na rodzaj makaronu. Maccheroni al ferretto to ostatnio moja ulubiona odmiana pasty, którą kupuję

W mojej kuchni
Kluski śląskie z pesto z jarmużu 57

jarmużu zrobione na bazie orzechów pistacjowych jest słone i lekko „al dente”. Dokładnie tak. Pesto z jarmużu w przeciwieństwie do pesto np. z bazylii nie ma konsystencji całkowicie kremowej pasty. Tu nie da się tego efektu osiągnąć, ponieważ liście jarmużu są twarde, blaszkowate i nie dają się zmiksować na krem. Naszym zdaniem tylko dodaje to uroku pesto z jarmużu, które(...)Krok 2 W międzyczasie zrób pesto. Wsyp orzechy do miksera i zmiksuj na proszek. Dodaj umyte liście jarmużu i natkę pietruszki, parmezan, 2 ząbki czosnku, wlej olej. Zmiksuj na pastę. Rozrzedź pesto wodą jeśli jest za gęste. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Jeszcze raz zmiksuj. Krok 3 Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, zetrzyj na tarce

Niedzielny kucharz
Makaron z anchovies 67

natki pietruszki, nadaje jej lekkości i świeżości.             Składniki:       400 g ulubionego makaronu 80 g anchovies wraz z olejem 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 2 szalotki pieprz natka pietruszki       Przygotowanie:       Zaczynamy od makaronu, ponieważ w tym samym czasie będziemy przygotowywać resztę.   Przygotowujemy(...)przepisu (zmniejszamy o minutę), zawartego na opakowaniu.   Do dużego, rozgrzanego rondla, wrzucamy fileciki i posiekaną szalotkę. Szybko podsmażamy, dodajemy pastę. W tym samym czasie makaron odcedzamy, dodajemy do anchovies, szybko mieszamy, dolewamy wodę (około 100 ml) z gotowania makaronu. Całość doprawiamy pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Smażony Schab Z Pastą Serową 77

niedzielny obiad, a szybko się go robi i naprawdę pysznie smakuje i co najważniejsze nie są to zwykłe, nudne schabowe ;) Składniki: 4 plastry schabu sól, pieprz, czosnek w proszku pasta serowa: 1 cebula około 200 g startego sera żółtego 1 jajko kl L natka pietruszki sól, pieprz, czosnek suszony oliwa do smażenia 1. Na małej patelni/rondelku szklimy cebulkę pokrojona(...)schabu. 2. Schab rozbijamy, niezbyt cienko, przyprawiamy i obsmażmy na oliwie z każdej strony po około 5 minut. Usmażony zdejmujemy z ognia z patelnią i na każdy plaster nakładamy pastę serową, następnie znów stawiamy na najmniejszy ogień i smażymy powolutku pod przykryciem przez około 10-15 minut. Wierzch musi być ścięty. Tak usmażony podajemy z ziemniaczkami, kopytkami itp, smacznego

Gotowanie...to proste !
Curry z mlekiem kokosowym i kurczakiem 51

garść listków tajskiej bazylii 3 papryczki chilli łyżeczka startego imbiru lub 1/3 łyżeczki imbiru mielonego sok z jednej limonki sól i pieprz do smaku łyżka oleju kokosowego łyżka czerwonej pasty curry  2 ząbki czosnku Przygotowanie : Ćwiartki kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy, marynujemy je w 4 łyżeczkach curry i sokiem z limonki najlepiej na noc. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy(...)obsmażamy z dwóch stron kurczaka, następnie przykrywamy i dusimy wszystko na małym ogniu około 20 min . Dodajemy imbir, posiekane papryczki chilli , posiekane 2 ząbki czosnku, łyżkę czerwonej pasty curry. Całość zalewamy 200 ml mleka kokosowego, przykrywamy i dusimy jeszcze 15 min pod przykryciem . Zdejmujemy pokrywkę , mieszamy i na wolnym ogniu redukujemy sos aż jego nadmiar odparuje. Całość posypujemy posiekaną grubo

Niezły Młynek
Chili z kurczakiem 56

ekspresowe i mało pracochłonne, a podane może być z plackami ziemniaczanymi, torlittą, pitą albo z ziemniakami, jak kto lubi.   Składniki: 2 piersi kurczaka puszka pomidorów 1 łyżka pasty pomidorowej puszka fasoli białej puszka fasoli czerwonej 2 ząbki czosnku 1 duża cebula szklanka wody pęczek świeżej bazylii olej do smażenia przyprawy do smaku: sól pieprz tabasco oregano (1 łyżeczka(...)drobną kostkę i zalej wszystko pomidorami z puszki oraz dodaj wodę. Na małym ogniu gotuj ok 15 minut delikatnie doprawiając solą i pieprzem. Następnie dodaj obie fasole, bazylię i pastę pomidorową. Wszystko dopraw do smaku, gotuj jeszcze ok 10 minut co jakiś czas mieszając.  Smacznego

Niezły Młynek
Hallo Łódź - gdzie jeść? 100

ścisłym centrum bo na ul. Piotrkowskiej 89. Na podwórkach kamienic możecie właśnie znaleźć takie perełki. Z przyjemnością zjedliśmy tam: 1. Tantanmen - kremowy wywar wieprzowy z dodatkiem pasty sezamowej i ostrego mięsa mielonego. 2. Miso ramen - kremowy wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem pasty miso i karkówki.  3. Shoyu ramen- klarowny wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem karkówki i pierski

Niezły Młynek
Ciasto migdałowe ze śliwkami 73

hour  10 minutes Składniki Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz 240 gramów tłustego mleczka/kremu kokosowego 55 gramów oleju kokosowego 1/2 łyżeczki pasty waniliowej/cukier z wanilią/cukru waniliowego 4 łyżki stołowe soku z cytryny 100 gramów cukru brązowego 220 gramów mąki pszennej 80 gramów mąki migdałowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku(...)totalTime":"","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["10","10 porcji"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["240 gram\u00f3w t\u0142ustego mleczka\/kremu kokosowego","55 gram\u00f3w oleju kokosowego","1\/2 \u0142y\u017ceczki pasty waniliowej\/cukier z wanili\u0105\/cukru waniliowego","4 \u0142y\u017cki sto\u0142owe soku z cytryny","100 gram\u00f3w cukru br\u0105zowego","220 gram\u00f3w m\u0105ki pszennej","80 gram\u00f3w

Heca w kuchni
DROŻDŻOWY TWIST – DWUSMAKOWA BABKA DROŻDŻOWA – ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 53

SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 250 g * masło – 80 g * jajko L – 2 szt * suszone drożdże instant – 1 łyżka – dostępne TUTAJ! * cukier puder – 2 łyżki * pasta cukiernicza – Waniliowa z ziarenkami – 1 płaska łyżeczka – dostępna TUTAJ! * ciepłe mleko = 80 ml * sól – 1 szczypta * skórka z pomarańczy * kakao – 1 łyżka OPCJONALNIE DO POLANIA: * CALLEBAUT Czekolada(...)Biała Select 25,9% – 100 g – dostępna TUTAJ! * orzechy laskowe * jajko SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Drożdże rozpuszczamy w mleku. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajka, cukier i pastę waniliową – miksujemy hakiem. Wlewamy mleko z drożdżami, a następnie dodajemy rozpuszczone i lekko przestudzone masło. Wyrabiamy kilka minut, aż będzie gładkie i jedwabiste. Dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy skórkę pomarańczową

Ostra na Słodko
Owoce morza w czerwonym curry 85

Zrobicie w 15 minut a jeszcze szybciej zjecie. Uwielbiam smaki kuchni azjatyckiej a zapach curry unosi się po całej kuchni.             3 łyżki czerwonej pasty curry 1 mango małe 250 g owoców morza 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki sosu sojowego  1 limonka sól, pieprz 2 ząbki czosnku(...)imbiru świeżego koperek lub kolendra 150 g makaronu ryżowego   Czosnek obrany drobno kroję. Imbir ścieram na tarce. Na patelni na oleju przesmażam czosnek, imbir, dodaję pastę curry i chwilę smażę. Dodaję owoce morza chwilę smażę. Wlewam mleczko kokosowe, dodaję sos sojowy, sól, pieprz, sok z limonki. Gotuję jeszcze dwie minuty. Na końcu dodaję mango pokrojone w paski. Podaję

wesoła kuchnia
Dukkah uniwersalna mieszanka przypraw 57

posypywania sałatek i surówek wymieszana z oliwą robi cudowny dressing do sałaty wymieszana z jogurtem staje się świetnym dipem cudowna do pieczonych warzyw do posypywania hummusu i innych past do posypywania zup typu krem do wyjadania metodą „na visolvit” do marynat do wszystkiego a lody waniliowe + Dukkah + olej dyniowy to jest taki kosmos, że musicie spróbować! Co musicie mieć(...)rozgrzanej patelni, często mieszając. Jak zaczną strzelać i pachnieć, to ściągamy, przesypujemy do miseczki i studzimy, ponieważ jak zaczniecie ucierać lub mielić gorące, to jest szansa, że zrobi się pasta lub masło. Orzechy prażymy w piekarniku lub na patelni. Osobiście wolę suchą i mocno rozgrzaną patelnię, bo mam większą kontrolę nad stopniem uprażenia orzechów i łatwiej się je miesza

ladykitchen