pasta - 16803 przepisów (strona:340/1121)

Marynowane grzyby 84

trafiły się podgrzybki! Można było zbierać i zbierać, ale mieliśmy tylko jeden koszyk... Z drugiej strony, gdybym nazbierała jeszcze jeden, miałam problem z ich przerobieniem:)  Część przerobiłam na pastę do słoików, część zamroziłam, a najładniejsze zamarynowałam. Tym sposobem marynuję różne rodzaje grzybów, ale nie mieszam gatunków. Do marynowania wybieram grzyby całe, młode, jędrne, małej i średniej wielkości. My lubimy(...)zalewę o bardziej łagodnym smaku, żeby było czuć smak grzybów. Jeśli natomiast wolicie grzybki "ostrzejsze", dodajcie nieco więcej octu. Polecam również inne przepisy na grzyby: Pasta grzybowa do słoików na zimę Placek po zbójnicku z sosem grzybowym Makaron z sosem grzybowym Kanapki z borowikami i jajkiem Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Pęczotto z grzybami i boczkiem Uszka i pierogi

Obiad gotowy
Kurczak curry z mango 58

się z tajskimi klimatami - więc jeżeli lubicie kuchnię orientalną, to koniecznie musicie spróbować. Bardzo proste - i bardzo smaczne :) Składniki: 300 g fileta z piersi kurczaka, 1 łyżeczka czerwonej pasty curry, 1 świeże mango, 200 g mleczka kokosowego, 1 łyżka sosu sojowego, 2 cm kawałek papryczki chili 2 cm kawałek świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)łyżki soku z limonki, szczypiorek z 1 cebulki dymki. Mięso dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić. Natrzeć dokładnie pastą curry i odłożyć. Czosnek i imbir obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Papryczkę chili pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, przesmażyć kurczaka, dodać imbir, czosnek i papryczkę. Poddusić razem. Całość zalać mleczkiem kokosowym i dusić. Mango obrać

Świat Domowej Kuchni
Leczo z ajwarem 101

pół godziny. Dużo warzyw, trochę kiełbaski, soczyste pomidory, przyprawy. Niby nic a efekt zawsze udany. Ta wersja trochę różni się od tradycyjnej, bo dodałam do niej ajwaru, czyli chorwackiej pasty, którą przywiozłam z wakacji. Świetnie podkręca smak tego dania, idealnie się komponuje, bo przecież pasta jest na bazie papryki. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierogi ruskie z bryndzą 137

Pierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój

Korniszonki
Wegetariańskie Mapo Tofu Faceta w Kuchni 70

豆腐) czym jest, popularne chińskie danie z prowincji Syczuan. Składa się z tofu gotowanego w ostrym sosie, zazwyczaj rzadkiej, oleistej i jaskrawoczerwonej zawiesiny, opartej na douban, sfermentowanej paście z bobu i chili i douchi, sfermentowanej czarnej fasoli, a także z mięsem mielonym, najczęściej wieprzowym lub wołowym. Istnieją odmiany z innymi składnikami, takimi jak grzyby, orzechy, cebula, inne warzywa lub ziarna.Tofu(...)mostem Wanfu, aby zaoszczędzić pieniądze, przynosili własną oliwę, tofu i wołowinę i prosili panią Chen, żeby dla nich gotowała. Pani Chen zrobiła to, co jej dano, dodając zieloną cebulę, pastę z chili, ziarna pieprzu syczuańskiego, czosnek, imbir i inne smaki. Jej przepis na Mapo Tofu szybko stał się sławny.Z powodu plam na twarzy starsza pani mieszkała poza Chengdu jako

RafalCook
Wegańska zupa krem z pieczonej dyni 122

Zupa krem z pieczonej dyni Jesienią na naszych stołach królują dynie - pieczone, duszone, smażone, prażone. Szczególnie pyszna jest dynia pieczona, z której można przygotować wiele wspaniałych

Korniszonki
Papryka marynowana z miodem i czosnkiem 143

Papryka marynowana z miodem i czosnkiem Papryka marynowana z miodem i czosnkiem to ciekawa wariacja na temat marynowanej papryki. Swój ciekawy smak zawdzięcza dodatkowi naturalnej słodkości

Korniszonki
Kurczak w sosie korma z warzywami 108

sosie korma z warzywami - składniki:   1 pojedyncza pierś z kurczaka (duża) 4 garście włoszczyzny mrożonej (można użyć świeżych warzyw)  1 słoik sosu śmietankowego Korma Partak's odrobina pasty średnio ostrej Tikka Masala Paste Post (według smaku) 1 łyżka oleju papryka słodka sól       Kurczak w sosie korma z warzywami - przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę(...)Następnie należy dodać warzywa. Całość wymieszać i smażyć około 3 minut. Dodać sos Korma. Wszystko razem dokładnie połączyć i dusić około 10 minut na niewielkim ogniu. Gotowe danie doprawić pastą oraz ewentualnie odrobiną soli. Kurczaka podałam z ryżem i płatkami migdałowymi

Di gotuje
Potrawka wege w stylu indyjskim 78

razem mieszamy, podgrzewamy jeszcze przez przez 5 minut. Gotowe danie danie podajemy z ugotowanym ryżem, posypane świeżą natką pietruszki lub kolendrą oraz jogurtem naturalnym. Patak's to brytyjska marka past curry, sosów i przypraw w stylu indyjskim. Została założona w 1957 roku. Chcesz posmakować prawdziwej indyjskiej kuchni? Spróbuj sosów i past Patak's. Produkty marki Patak’s można znaleźć

Lena Gotuje
Super szybki placek ze śliwkami i gruszkami 147

Jesienny placek ze śliwkami i gruszkami Polecam extra przepis na jesienny deser. To proste i szybkie ciasto pozwoli zagospodarować wszystkie jesienne owoce, które zapodziały się w

Korniszonki
Kokosowy budyń jaglany 104

sklepie Kuchnie Świata J   Składniki na 3-4 porcje 1 puszka mleka kokosowego 300 ml mleka 3,2% 10 dag kaszy jaglanej 2 łyżki płynnego miodu ½ łyżeczki pasty waniliowej Wiórki kokosowe do posypania   Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną wsypać do miseczki, zalać zimną wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia, wodę odlać przepłukać, odsączyć na sicie. Mleko zwykłe(...)zagotować z mlekiem kokosowym, wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu około 25 minut, po tym czasie osłodzić miodem i dodać pastę waniliową, całość zmiksować blenderem na krem.  Budyń przelać do miseczek , posypać wiórkami i natychmiast podawać. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Wegański gulasz marokański z ciecierzycą i jarmużem 117

puszka krojonych pomidorów 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 spore garści jarmużu 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka koncentratu pomidorowego wegańska kostka rosołowa łyżka syropu klonowego lub cukru łyżka pasty tahini – opcjonalnie 2 łyżki octu jabłkowego łyżka startego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka mielonego kuminu oraz słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki pieprzu(...)kumin, paprykę słodką, cynamon, pieprz cayenne oraz gałkę muszkatołową, mieszamy i przesmażamy wszystko razem przez minutę.   Po tym czasie dodajemy na patelnię koncentrat pomidorowy, syrop klonowy lub cukier, pastę tahini jeśli używamy, ocet jabłkowy oraz bulion wszystko rozprowadzamy, aby dodane składniki się dobrze rozpuściły. Do tego wlewamy pomidory, doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy około

Smaczna Strona
Rozgrzewająca zupa z dyni – szybki i prosty przepis 129

pomysł na jesienną zupę. Kto się skusi? S kładniki: 500 g ugotowanej zblendowanej dyni (przepis tutaj ) 1 szklanka bulionu (u mnie drobiowy, ale może być warzywny) 0,5 łyżki pasty Tikki Masala Paste Post 1 czubata łyżka śmietany 18% (gęsta do zup) sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Całą ugotowaną i zblendowaną dynię przekładamy do garnka i stawiamy na średnik(...)ogniu. Po chwili dodajemy szklankę bulionu i 0,5 łyżki pasty Tikki Masala Paste Post. Mieszamy i gotujemy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością zupy w kubeczku i dopiero tak zahartowaną dodajemy do reszty zupy. Całość dokładnie mieszamy, np. ręczną trzepaczką. Rozgrzewająca zupa z dyni gotowa. Smacznego The post Rozgrzewająca zupa z dyni – szybki i prosty

Słodkie okruszki
Łosoś na puree kalafiorowo-orzechowym z pestkami granatu 101

czasie z blachy zdejmujemy łososia zostawiając go na chwilę w folii, a kalafiora, szalotki i orzechy dokładnie blendujemy wraz z bulionem, ząbkiem czosnku i kurkumą. Gdy otrzymamy konsystencję pasty, dodajemy śmietankę i sporą szczyptę soli oraz pieprzu – blendujemy ponownie. Próbujemy, czy pasta jest odpowiednio doprawiona. Na talerze wykładamy rybę i puree z kalafiora. Posypujemy obficie pestkami granatu oraz kolendrą

Poezja smaku
Stir-fry z kurczakiem i kukurydzą / Stir-fry with chicken and corn 83

coconut sugar, vinegar, finely grated garlic and ginger, paprika, lemon zest and crushed coriander seeds. Heat on low burner power until everything comes together nicely. Boil the pasta in salted water for 3 minutes. Drain. Using the remaining oil, fry the thinly sliced chicken for 4 minutes. Sprinkle with olives and corn, season with salt and pepper. Add the cooked(...)pasta to the pan and add the marinade. Mix thoroughly and heat for 2-3 minutes. Finally, add the spinach and sesame seeds. Serve sprinkled with herb leaves

Delicious Place