Ostry kurczak w miodowej glazurze

Ostry kurczak w miodowej glazurze

Ostry kurczak w miodowej glazurze

Przepis na : obiad

Ostry kurczak w miodowej glazurze. Pyszny, aromatyczny, odrobinę słodki i rozgrzewający ostrością chili, imbiru oraz czosnku. Danie banalnie proste w przygotowaniu. Wystarczy przygotować marynatę, natrzeć mięso i wstawić do piekarnika. Do przyrządzenia przepisu możesz użyć skrzydełek, udek lub podudzi. Składniki: ok. 1,5 kg kurczaka – udek, podudzi, skrzydełek 1 niewielka główka czosnku (ok. 10 ząbków) 4 cm świeżego imbiru 5 łyżek miodu 6 łyżek sosu sojowego łyżeczka pasty chili zielona cebulka, natka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.