skorzystałam z bezcukrowego syropu klonowego firmy Lakanto na bazie erytrytolu . Jeśli jednak nie jesteście w posiadaniu takowego, to polecam użyć preferowanego środka słodzącego, zwiększając udział oleju kokosowego lub pasty migdałowej. Basil seeds pudding cake Masło migdałowe Pasta migdałowa podobnie do oleju kokosowego ma za zadane zlepić wszystko razem i nadać masie konsystencji plasteliny. Dzięki temu można bez problemu wylepić
Modern Cave GirlSkładniki: omlet: 1 jajko 30 g płatków owsianych 10 g otrębów 10 g odzywki białkowej (można pominąć) 50 ml mleka sól, pieprz pasta: 100g serka kanapkowego 100 g pieczone łososia … Czytaj dalej Owsiany omlet z pastą z łososia
czarrna od kuchnimielonego ( wołowo-jagnięcego) 3/4 szklanki (poj. 250 ml) suchego ryżu, gotujemy sól i pieprz do smaku ok. 2 łyżki majeranku 2 łyżki oleju np. rzepakowego SOS: ok. 2 łyżki pasty paprykowej i 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz mielony do smaku, ok. 1 łyżeczki cukru 500 ml rosołu lub bulionu Jak przygotować pyszne gołąbki z młodej kapusty z mięsem(...)przykrywamy pokrywką, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, dusimy w piekarniku ok. 45-50 minut, aż gołąbki będą miękkie. Na patelni przygotowujemy sos, dodajemy po 2 łyżki pasty paprykowej i koncentratu pomidorowego, mieszamy, chwilkę przesmażamy i doprawiamy sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wlewamy szklankę wody wymieszaną z łyżką mąki, dusimy aż sos zgęstnieje. Moje dobre rady
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięokoło 1,5 cm, polej 2 łyżkami sosu sojowego, odstaw na godzinę, kilka razy obracając, aby mięso dobrze się zamarynowało. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy noża lub widelca. Kapustę pokrój grubo, cebulę w pióra, papryczkę w plasterki. Rozgrzej wok lub głęboką patelnię, zmniejsz ogień, pierś zacznij smażyć od strony skóry przez około(...)minut, przewróć, smaż kolejne 6 minut, zdejmij, odłóż. Pod patelnią ustaw duży ogień. Na tłuszczu, który się wytopił się spod skóry, najpierw przez około 10 sekund przesmaż pastę czosnkowo-imbirową, dodaj kapustę, cebulę i chili, smaż, utrzymując duży ogień i praktycznie cały czas mieszając, przez około 3 minuty, dopraw sosem sojowym, smaż jeszcze 30 sekund. Pierś pokrój w około
Kulinarna Polskakurczaka wymieszać z curry, mielonym czosnkiem, solą oraz pieprzem, odstawić na chwilę. 1-2 łyżki oliwy niewielka cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżeczka żółtej pasty curry 1 młoda cukinia, pokrojona w kostkę sok z cytryny około 300ml śmietany kremówki 30% sól, pieprz posiekana natka pietruszki Przepis na tagliatelle z kurczakiem i cukinią: Krok(...)czasie przygotować kurczaka z mielonym curry, czosnkiem, solą i pieprzem. Na większej patelni podgrzać 1-2 łyżki oliwy, poddusić drobno posiekaną cebulę, następnie czosnek oraz żółtą pastę curry. Dodać kurczaka, smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Po chwili dołożyć pokrojoną w kosteczkę niewielką, młodą cukinię, skropić sokiem z cytryny i dusić, aż kurczak i cukinia będą gotowe. Krok
Moja Książka Kucharskaosoby) 1 opakowanie tofu ok. 200g 1 szt. małego bakłażana 1 mała cebula (najlepiej słodka) 1/2 świeżego ananasa 1/2 puszki mleka kokosowego ok. 120 ml 1/2 łyżki stołowej pasty żółtego tajskiego curry 1 mały pęczek świeżej kolendry 2 ząbki czosnku olej kokosowy, pieprz, cytryna Zaczynamy od pokrojenia składników na małe kostki. Kiedy mamy już wszystko pokrojone podsmażamy tofu(...)wtedy dodajemy przeciśnięte dwa ząbki czosnku. Wszystko chwilę razem dusimy i zalewamy mlekiem kokosowym. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 min. Teraz czas na ananasa i pastę curry. Wrzucamy je do reszty składników i gotujemy kolejne 10 min. Danie jest już niemal gotowe. Na ostatnie 5 min. wrzucamy tofu i posiekaną kolendrę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy
vegetaniepóźniejszej konsumpcji. Enjoy! Nazwa: Kanapka z nadzieniem o smaku orzecha laskowe/ z serem żółtym i szczypiorkiem. Firma: Abonett Skład: Orzech laskowy – kasza kukurydziana (37%), pasta z orzechów laskowych z substancją słodzącą (32%) [subst. słodząca: maltitol, tłuszcze roślinne (palmowy, z nasion masłosza), słodka serwatka w proszku, prażone orzechy (1%), proszek kakaowy o zmniejszonej zawartości tłuszczu (1%), emulgator: lecytyna(...)środek aromatyzujący], mleko w proszku odtłuszczone, proso łuskane (9,2%), proszek kakaowy (4,9%), masa z orzechów laskowych (4,3%), sól. Ser i szczypiorek – pasta kanapkowa z serem żółtym i szczypiorkiem (51%) [maltodekstryna, olej roślinny (słonecznikowy), pełnotłuste mleko w proszku, tłuszcz roślinny (palmowy), ser w proszku 3,6%, przyprawy, szczypiorek 1,7%, emulgator: lecytyna słonecznikowa], kasza kukurydziana (37%), proso łuskane
Candy PandasPrzepis z bloga Blendman . Składniki: (na 4-6 porcji) czubata łyżka oleju kokosowego 2 cebule, oczyszczone i pokrojone w kostkę 2 łyżki czerwonej pasty curry (u mnie: łagodna 'korma') 350g czerwonej soczewicy, opłukanej na sicie 400g puszka siekanych pomidorów 650ml wody 400g puszka mleka kokosowego sól i pieprz, do smaku W sporym garnku rozgrzej na średnim ogniu olej kokosowy. Wsyp(...)cebulę i smaż do zeszklenia - okolice 10 minut. Dodaj pastę curry, dobrze wymieszaj i maż kolejne 2-3 minuty, często mieszając. Wsyp soczewicę, wymieszaj. Wlej pomidory i wodę. Dopraw do smaku sola i pieprzem, a jeśli pomidory są bardzo kwaśne dodaj dodaj małą szczyptę cukru. Całość zagotuj, zmiejsz ogień, przykryj i gotuj około 20-25 minut, aż soczewica będzie
Lejdi of the housełososia pieczonego z chili • 1 kolba gotowanej kukurydzy • sok z 1 limonki (lub cytryny) • 1 mała czerwona cebula • 1 małe dojrzałe awokado • ostra pasta paprykowa chili • kilka gałązek szczypiorku Sposób przygotowania: 1. Łososia podzielić na kawałki, skórę odrzucić. Kawałki ryby skropić sokiem z limonki lub cytryny. Odstawić na kilkanaście minut. 2. Cebulę(...)ściemniało. 4. Ugotowaną kolbę kukurydzy pokroić w plasterki. 5. W miseczce układać kawałki łososia, awokado, plasterki kukurydzy, cebulkę. 6. Sałatkę posypać szczypiorkiem i rozłożyć na wierzchu pastę paprykową w takiej ilości, jak lubicie. Smacznego
W mojej kuchniCzas przygotowania: 30 minut Składniki: 400 g fileta z łososia sól pieprz 1 puszka mleczka kokosowego 3 listki kafir 1 trawa cytrynowa 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu rybnego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryka 1/2 czerwonej cebuli 200 g groszku cukrowego 1 plaster świeżego ananasa 1 łyżka posiekanego szczypiorek 1 łyżeczka czarnego(...)sezamu sok z limonki 100 g ryżu jaśminowego Wykonanie Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do szerokiego rondla wlewamy mleczko koksowe, dodajemy trawę, listki kaffir, pastę curry, cukier i delikatnie podgrzewając mieszamy, aż wszystko się połączy i gotujemy przez 5 minut. Papryki kroimy w paski, cebulę w ósemki, a ananasa w kostkę. Wszystkie warzywa, łącznie z groszkiem
Kulinarne przygody GatityUwielbiam i już. Pasty mogę jeść na zimno, na ciepło, z takim makaronem i siakim. Z mięsem, rybami, warzywami – każde. Na dodatek mam manię kupowania różnego rodzaju makronu, więc tego w domu nigdy nie zabraknie. I nie piszę tutaj o makaronach kolorowych i takich mega dziwacznych. Rozglądam się najczęściej po prostu za fajnymi kształtami i za klasyką. Kupuję makarony(...)ostatnio użyłam naszego polskiego bursztynu. Używam go w sumie na zmianę z parmezanem. Chociaż smak parmezanu ciężko jest zastąpić, taka prawda. Ten ser idealnie dopełnia smak każdej włoskiej pasty. Składniki: 300 g makaronu (ja użyłam linguine) 250 ml śmietanki 30% 8 suszonych pomidorów z zalewy 2 duże garści świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki startego sera długodojrzewającego
Kardamonovy