Wielkanocne jajka z pastą z tuńczyka, fety i suszonych pomidorów

Wielkanocne jajka z pastą z tuńczyka, fety i suszonych pomidorów

Wielkanocne jajka z pastą z tuńczyka, fety i suszonych pomidorów

Przepis na : śniadanie

Kolejna propozycja na aromatyczną pastę do jajek faszerowanych na wielkanocne śniadanie – tym razem jajka zrobiłam na różowo i wypełniłam je obłędnym połączeniem tuńczyka, fety i suszonych pomidorów. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół wzdłuż i wyjmij żółtka. Zlej zalewę z tuńczyka i odciśnij nadmiar wody. Zmiksuj tuńczyka z pomidorami, fetą, żółtkami jajek, 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki, 1/2 ząbka czosnku solą i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat me! Fit me!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Joaśka SurowiecJoaśka Surowiec

Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fit, tuńczyk, śniadania, pasta, jajka faszerowane , wielkanoc, papryka faszerowana

Inne przepisy z Eat me! Fit me!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.