To nasz ulubiony sposób na przygotowanie pieczonych udek z kurczaka. Wychodzą zawsze doskonale przyrumienione i mięciutkie, a dzięki marynacie mięso jest wyjątkowo aromatyczne. Przepis na udka z kurczaka w piekarniku Składniki: 4 udka z kurczaka (ćwiartki), 4 ząbki czosnku, olej, kopiasta łyżka papryki mielonej, pół łyżki kurkumy w proszku, sól, pieprz. Jak zrobić udka z kurczaka w piekarniku? Czosnek obierz, drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub krawędzi noża. Udka przełóż d... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...