Indyk w kulinarnych tradycjach świata

Indyk w kulinarnych tradycjach świata

Indyk w kulinarnych tradycjach świata

Przepis na : obiad

Mięso indycze coraz częściej gości na naszych stołach. Na terenie Unii Europejskiej to Polska jest jego największym producentem, na co wskazują eksperci programu „Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości”. Ten ptak po sprowadzeniu go z kontynentu amerykańskiego w XVI wieku był na tyle rzadki i cenny, że zdobił raczej dworskie parki i ogrody. Dzisiaj, hodowany pod czujną kontrolą jakości i bezpieczeństwa żywności, może cieszyć nasze podniebienia i dostarczać wielu wartości odżywczych. Indyk w ku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Autor

Grzes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, indyk, mielone, boczek, kasza, kasza gryczana, ziemniaki, sosy, roladki, ogórki, ogórki kiszone, pasta, szaszłyki, kokosowe, obiad, szybki obiad, ryba, ryby, grill, hamburger, fast food, pierś z indyka, mięso mielone, bez pieczenia, pieczony boczek, ogórki w curry, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.