Indyk w kulinarnych tradycjach świata
Indyk w kulinarnych tradycjach świata
Przepis na : obiad
Mięso indycze coraz częściej gości na naszych stołach. Na terenie Unii Europejskiej to Polska jest jego największym producentem, na co wskazują eksperci programu „Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości”. Ten ptak po sprowadzeniu go z kontynentu amerykańskiego w XVI wieku był na tyle rzadki i cenny, że zdobił raczej dworskie parki i ogrody. Dzisiaj, hodowany pod czujną kontrolą jakości i bezpieczeństwa żywności, może cieszyć nasze podniebienia i dostarczać wielu wartości odżywczych. Indyk w ku... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Autor
Grzes
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, indyk, mielone, boczek, kasza, kasza gryczana, ziemniaki, sosy, roladki, ogórki, ogórki kiszone, pasta, szaszłyki, kokosowe, obiad, szybki obiad, ryba, ryby, grill, hamburger, fast food, pierś z indyka, mięso mielone, bez pieczenia, pieczony boczek, ogórki w curry, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dodaj komentarz