26.10 .2020 Magda Jakie dania lubimy najbardziej? Bo ja takie co szybko się robi, są pyszne, aromatyczne i można przygotować dużą ilość, z zapasem na dwa dni, z niewielkim wysiłkiem. I jeśli mój wegański gulasz marokański nie zalicza się do tego typu dania, to już nie wiem które się wpisuje. Dużo dobrych składników w środku, sycących, pełnych wartości odżywczych i przede wszystkim pachnący zestaw przypraw, inspirowanych zapachami i smakami Maroko, które rozgrzeją brzuchy i serca. Składniki (na 2 duże porcje... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.