Budyń jaglany z dynią i pastą sezamową

Budyń jaglany z dynią i pastą sezamową

Budyń jaglany z dynią i pastą sezamową

Przepis na : deser

  B udyń jaglany z pure z dyni, pastą tahini z sezamu, pomarańczą a dla pikantności imbir. Jedząc można mruczeć z rozkoszy:) 2 i 1/2 szklanki mleka roślinnego ( migdałowe) 200 gram kaszy jaglanej 2-3 łyżki pure z dyni piżmowej 1 łyżka pasty sezamowej skórka z pomarańczy do smaku szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki startego imbiru miód akacjowy do smaku  Pure z dyni: dynię piżmową obieram, kroję w kostkę i gotuję na parze. Miksuję.  Wykorzystuję do ciasta, chleba i deserów a resztę zamrażam wystudzone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.