Turcja - Erişteli Nohut Çorbası, czyli zupa z ciecierzycą i makaronem

Turcja - Erişteli Nohut Çorbası, czyli zupa z ciecierzycą i makaronem

Turcja - Erişteli Nohut Çorbası, czyli zupa z ciecierzycą i makaronem

Kto powiedział, że zupa może być albo z ciecierzycą, albo z ziemniakami, albo z makaronem...? Przyszedł czas na kolejną turecką czorbę, a trzeba przyznać, że kuchnia turecka przepysznymi zupami stoi - niewtajemniczonym polecamy na przykład przepis na naszą ukochaną  czorbę z czerwonej soczewicy.   Składniki (4 porcje): - 3 łyżki oliwy  - 1 cebula - 2 małe ziemniaki - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka węgierskiej pasty paprykowej (dostępna w większych supermarketach, ewentualnie 1 łyżka papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.