Przepis dość prosty, a pasta bardzo smaczna. Warto ją zrobić, polecam. Tę przygotowała moja Córka, dziękuję :) Składniki : 1 kg dyni Hokkaido lub piżmowej olej sól ponadto: połowa cebuli, szczypta soli i oliwa 1 ząbek czosnku szczypta płatków chili 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki oraz 2-3 łyżki oliwy 1 i 1/2 łyżki octu balsamicznego 5-6 suszonych pomidorów w oleju sól i czarny mielony pieprz Przygotowanie: Pokrojoną na ćwiartki dynię pozbawić pestek, polać odrobinę oliwy, posypać solą i piec w ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula