Uczestniczę w sztafecie. Będąc na święta u mojej siostry zjadłam ciasto. Pyszne, czekoladowe, bardzo wilgotne. Ona znalazła je u Kingi Paruzel na blogu. Pani Kinga zaczerpnęła przepis z Kuchni Agaty . Trzymałam się mocno składników, choć cukru dodałam 1,5 szklanki, użyłam mrożonych wiśni i płatków kokosowych. Od miesiąca jestem na diecie bezglutenowej więc nie zjadłam go dużo
AZgotuj!odcinku. Ja osobiście nie ogarniam tego Kurczakowego King Konga. Ale chociaż było zabawnie, w sumie to się liczy. Jak się połączy jedzenie z zabawą to nawet i takiego King Konga da się zjeść :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory
Marder&Marder Manufactureprzepłukaną fasolką czerwoną. Możesz też dodać fasolkę do soczewicy pod koniec duszenia. Jak dla mnie ciekawy serial ze względu na terminologię prawniczą, Żona idealna (2009-obecnie, Michelle Kina, Robert King). Dość dużo tutaj osobistych dylematów, ale ogląda się całkiem przyjemnie. Lentils with tomatoes A really express dish. You can buy lentils in almost every grocery shop. Ingredients: 1 onion(...)also add beans to lentils at the end of cooking time. As for me, an interesting series due to legal vocabulary, The good wife (2009-now, Michelle Kina, Robert King). There's quite a lot of personal drama here, still it's a pretty good watch
Qlinarnie i QlinarnieOpolska Blogosfera Kulinarna, która już za chwilkę stanie się formalnie stowarzyszeniem, przygotuje przepyszne menu. Oprócz naszego poczęstunku będzie wiele konkursów, ciekawych nagród oraz warsztatów.Gościem Specjalnym będzie przecudowna Kinga Paruzel!!! :) Serdecznie zapraszam w imieniu ekipy gotującej i pozostałych organizatorów(...)Spotykamy się w Opolu przy Kawiarni Kofeina 2.0 w niedzielę o 12 :) Szczegóły poniżej. TO MY! POZYTYWNIE ZAKRĘCENI KULINARNIE :DPROGRAM:MENU:NASI SPONSORZY:GOŚĆ SPECJALNY: KINGA PARUZEL BĘDZIE TAKŻE WYMIANA KSIĄŻEK
Bon Appetit MałgorzatyBiegańska. Niedziela 23 czerwca to ogólnie pojęty Piknik Kulinarny – warsztaty, konkursy i degustacje. W czasie tych dwóch dni spotkałam osoby, które znałam osobiście, blogerki, które znałam jedynie wirtualnie Kinga Gutowska, Bernadetta Parusińska-Ulewicz, ale również nowe dla mnie osoby z blogerskiego świata, media oraz sponsorzy . Wszyscy tłumnie pojawili się aby uczestniczyć w tym wydarzeniu blogosfery. Ten weekend(...)deser z herbatą Teekanne. Dzisiaj jednak chciałam Wam przedstawić efekt pracy naszego zespołu: Frykas z perliczki wielkopolskiej z ziemniaczaną babką, który powstał podczas warsztatów z Adamem Chrząstowskim. Pracowałam z Kingą, Bernadettą, a to co powstało chwalili wszyscy, perliczka była pyszna, tym bardziej, że do tej pory nie miałyśmy z nią do czynienia. Bernadetta zajęła się babką, a my z Kingą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKuchnia Maryny Karina z Jak pączek w maśle Marzena z Kulinarne Szaleństwa Maniusi Joanna z Różowej Kuchni Kinga z Małe Kulinaria Magda z Kulinarna Piniata Kinga z Małe Kulinaria Dorotka z Moje Małe CzarowanieJagoda z Magia w kuchniŁucja z Fabryka Kulinarnych InspiracjiMałgorzata z Po prostu MargheJola z Nasze życie od kuchniEmma
Moje domowe kucharzeniespodzie Oreo autorka: anekbu | blog: Mania Gotowania Ile flottante - bezy pływająca wyspa autorka: magdaczekoladka | blog: Z miłości do słodkości Sernik kajmakowy autorka: sqaqanqa | blog: sqaqanqa gotuje ciasto maxi king II (bez pieczenia) autorka: 6niebo | blog: szóste niebo sernik "snikers" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Ciasto tortowe autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Torcik Śmietankowy Snickers autorka: VerySweetPage | blog(...)blog: Cukry Proste dla słodkolubnych autorka: Alice in MuffinLand | blog: Alice in MuffinLand Kawa w cieście, kawa w karmelu. autorka: Angie123 | blog: I adore cinnamon A może kinder maxi king... cake? autorka: Angie123 | blog: I adore cinnamon Słodka tarta kajmakowo-bananowa. autorka: Kuchnia Po Studencku | blog: Kuchnia po studencku Babka z nadzieniem gruszkowo-orzechowym w sosie karmelowym autorka: ManiaWypiekania
Mania GotowaniaDodaj sos bbq. – Podaj i delektuj się wyjątkowym smakiem autentycznego Pulled Pork z południa Stanów Zjednoczonych. The post 4 proste i łatwe przepisy do wykorzystania w wędzarni Broil King SMOKE appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieduetu zniknęła Dorota Wellman, ale na jej miejsce trafiło aż 2 nowych kucharzy: Darek Gutkowski aka DG – znany jutuber, który będzie wprowadzał w tajniki gotowania nowicjuszy Kinga Paruzel – autorka programów i książek kulinarnych, uczestniczka programu Masterchef, która będzie pokazywać jak gotować lekko i fit. Do grona 3 kucharzy dołącza również Paweł Małecki – cukiernik pokazujący przepisy
WojnaNaSmaki.plktóra stała się ostatnio tematem przewodnim mojego życia. Chcecie wiedzieć którą? Jeśli tak, to zapraszam do czytania- szczególnie, że dla odreagowania mam dla Was trochę cudownych, włoskich widoków. Stephen King, "Dallas '63"- wielka cegła(...)której podchodziłam jak żaba do jeża, bo przecież jak można napisać coś ciekawego o próbie udaremnienia tak znaczącego wydarzenia jak zamach na JFK. Cóż, jak się jest Stephenem Kingiem, to można. A jak się czyta tak jak ja- wsiąkając całkowicie w książkowy świat, to można złapać paranoję, że oto mi przydarza się to samo. Nie mówię tu o podróży
les mirabellesDzisiaj mamy propozycję z książki Kingi Paruzel „Nie… zwykła kuchnia” tj. keks świąteczny Składniki: - 400 g suszonych owoców – rodzynki, żurawina, morele, daktyle, figi - 135 g mielonych migdałów - 70 g orzechów włoskich posiekanych - 2 jajka - 2 łyżki oleju - 1 cytryna - 1 pomarańcza - 1 łyżeczka cynamonu - szczypta soli - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta gałki muszkatołowej Polewa
Kuchenne Wariacjeroku w tym okresie podjęłam decyzję – odchudzam się! Przekopałam moją biblioteczkę i znalazłam rewelacyjną książkę „The Hairy Dieters”, której autorami są Dave Myers i Si King a w niej przepis na kurczaka po hiszpańsku. Danie na zdjęciu wyglądało obłędnie, a co najważniejsze ma tylko 370 kcal na porcję, więc nie wahałam się ani chwili:) Jest
karmelowyciekawą alternatywę dla słodkich, kolorowych, cukrowych posypek do ciast i innych słodkości. Jeżeli dużo pieczecie to ten patent będzie dla Was idealny. Tego patentu nauczyła mnie Kinga Paruzel. A jeżeli chociaż trochę interesujecie się kulinariami to wiecie, że nikt tak dobrze nie zna się na słodkim jak właśnie ona. Osobiście nie mam nic do cukru. Lubię go, używam
Marder&Marder Manufacture