zimno i na ciepło żeby się wprawiać w projekt Od początku roku chodziło coś za mną cynamonowego więc padło na ciasteczka cynamonowe, na które przepis znalazłem na blogu Kingi Powiem Wam, że zapach unoszący się podczas pieczenia rewelacyjnie podrażnia nozdrza i powoduje ślinotok ale może zamiast opisywać Wam swoje doznania przedstawię przepis i tym samym zachęcę do zrobienia tych
Kuchenne Wariacjewczorajszego obiadu zostało pół woreczka ryżu ...Dodałam do niego starte jabłko i podgotowałam chwilę podlewając odrobiną mleka . Ułożyłam w naczyniu do zapiekania, posypałam łyżką cukru cynamonowo-waniliowego od Kingi i zapiekałam w 180*C ok. 40 minut
breakfast of dreamsobserwowałem jak się szybko rozpuszcza i wnika w strukturę chleba. Mniaaam... Razem ze mną przy piekarniku stały: Monika z Niezapomnianych Smaków Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Kinga z Małe Kulinaria Iwona z Ivka w kuchni Dobrafka z Bona Apetita! Małgorzata ze Smaki Alzacji Dorota z Moje Małe Czarowanie Iza ze Smacznej Pyzy Paulina z Buszująca
Marder&Marder Manufactureprostu nasze swojskie polskie kursanty :) Razem ze mną i Madzią croissanty wypiekały: Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Dobrafka z Bona Apetita! Małgosia ze Smaki Alzacji Kinga z Małe Kulinaria Marzena z Zacisze Kuchenne Niebieska Pistacja z Niebieska Pistacja Dorota z Moje Małe Czarowanie Anna z Na Stole Wiosenka z Eksplozja Smaku Monika z matkaWariatka Lidia
Marder&Marder ManufactureSmacznego! Razem ze mną w akcji Wypiekanie na śniadanie udział wzięli: Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Dorota z Moje Małe Czarowanie Iwona z Ivka w kuchni Kinga z Małe Kulinaria Marzena z Zacisze Kuchenne Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Małgosia ze Smaki Alzacji
Marder&Marder Manufactureminut. Od razu po wyjęciu chleba spryskujemy go kilka razy wodą ze spryskiwaczki do kwiatów. Studzimy na kratce. Smacznego! Razem ze mną w Wypiekaniu na śniadanie udział wzięli: Kinga z Małe Kulinaria Alina z Ala piecze i gotuje Dorota z Moje Małe Czarowanie Lidia z Facebooka Małgosia ze Smaki Alzacji Agata z Kulinarne Przygody Gatity Iza ze Smaczna Pyza
Marder&Marder ManufactureJustyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Dobrafka z Bona Apetita! Sara z Pieczarka Mysia Magda z Z miłości do słodkości Małgosia ze Smaki Alzacji Lidia z Facebooka Kinga z Małe Kulinaria Piotr z Każdy może gotować Małgorzata z Po prostu Marghe Kaśka z Baby do garów! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres
Marder&Marder Manufacturestopniach, aż się ładnie przyrumieni. Wyjmujemy z piekarnika i dodatkowo (koniecznie) kropimy oliwą. Przekładamy na deskę i kroimy w kwadraty. Smacznego! W tej edycji Wypiekania na śniadanie udział wzięli: Kinga z Małe Kulinaria Małgorzata z Po prostu Marghe Dobrafka z Bona Apetita! Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Marzena z Zacisze Kuchenne Paulina z Buszująca
Marder&Marder Manufacturebrali: Ola z Przepisy Aleksandry Agnieszka z Kuchnia Maryny Karina z Jak pączek w maśle Marzena z Kulinarne Szaleństwa Maniusi Bożena z Moje domowe kucharzenie Joanna z Różowa Kuchnia Kinga z Małe Kulinaria Magda z Kulinarna Piniata Dorota z Moje Małe Czarowanie Łucja z Fabryka Kulinarnych Inspiracji Jagoda z Magia w kuchni Małgorzata z Po prostu Marghe Jola
Marder&Marder Manufacturekładziemy jabłka. Mus nabijamy w rękaw cukierniczy i wyciskamy na jabłka. Przykrywamy szpinakiem i górą ptysia. Podajemy od razu. Smacznego! W tym Wypiekaniu na śniadanie udział brali: Kinga z Małe kulinaria Ewelina ze Stylowa kuchnia Małgosia ze Smaki Alzacji Marzena z Zacisze kuchenne Fanpage Wypiekanie na śniadanie: KLIK Strona wydarzenia na Facebooku: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto
Marder&Marder ManufactureSmaki Alzacji Kamila z Życie ze smakiem Dorota z Moje małe czarowanie Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Monika z Matka Wariatka Ewelina ze Stylowa kuchnia Kinga z Małe kulinaria Kasia z Mia cucina Alina z Ala piecze i gotuje --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko
Marder&Marder Manufacturethen run, if you can't run, tehn walk, if you can't walk, then crawl, but whatever you do, you have to keep moving forward" Martin Luther King Jr. Pieczone jabłka. Fajny i smaczny pomysł na ciepły, jak i zarówno zimny podwieczorek. Polskie, pyszne owoce, zdrowa kasza oraz jeszcze zdrowsze bakalie. Słodzone miodem i doprawione cynamonem. Czyż znajdzie
My simple kitchendzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko
paapilotkaablogu. Niestety dla wszystkich nie wystarczy mi książek :( co jest dla mnie przykre, ale takie są zasady. Wygranymi w konkursie i jednocześnie nowymi właścicielkami książek zostały: Kinga W - za przepis na klopsiki jaglano - jarmużowe z olejem kokosowym Martyna S - za przepis na bezsernik z ziarnem kakowca Sandra W - za przepis na lody jaglane z kokosem Jeszcze
Co na wege obiad?Uwielbiam pierniczki. Postanowiłam, że każdego roku będę odkrywała dla was nowy przepis. Tym razem wzorowałam się na pierniczkach Kingi z bloga dzieci jedzą , dodałam troszkę więcej mąki i muszę przyznać, że są cudownie miodowe. Pierniczki te powinny leżakować ( o ile im się uda). Składniki: 1 kg 50g mąki pszennej (plus odrobina do podsypywania) 600 g miodu (płynnego
Wielki apetyt