mr king - 500 przepisów (strona:8/34)

Wyniki konkursu z Cudoteką 131

przy konkursach bywa wyboru zwycięzcy trzeba dokonać. Dziś 29.11 także czas na podanie wyników. Oto one: Pierścionek czekolada dostaje Kinga Latosińska za komentarz: "Pierścionek czekolada Pięknie na palec się wkłada Zdobi, pysznie wygląda Każdy na niego sekretnie spogląda Mnie kusi kolorem słodyczy Aj gdyby tak go ugryźć tyci Czekolada to moc, wigor i pełnia słodyczy Dlatego mój paluszek sobie

Mania Wypiekania
TORT BEZOWY z orzechowo- czekoladowym sosem 141

PRZEPIS NA BEZĘ (z książki "Nie...zwykła kuchnia, bo każdy jest inny" Kinga Paruzel) SKŁADNIKI:  6 białek w temperaturze pokojowej 350 g cukru drobnego do wypieków (ja użyłam trzcinowego- zmiksowałam go na cukier puder) łyżeczka białego octu winnego (ja miałam tylko jabłkowy) 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej (ja użyłam ziemniaczanej) opcjonalnie dodatkowo 1 łyżeczka kakao PRZYGOTOWANIE: Piekarnik

ClauditteMissCooking
Szarlotka bez tłuszczu 157

wierzch wyłożyć pozostałe jabłka. Piec 35 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy. Wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.     Przepis z bloga Kinga Paruzel

Anioły w kuchni
Rogaliki półfrancuskie z nadzieniem serowym 203

ustach masa serowa, delikatne mięciutkie, zachwycą dorosłych i dzieci, choć są czasochłonne warto je przygotować kiedy ma się czas, podałam je z filiżanką aromatycznej czarnej, aromatycznej herbaty  King of Ceylon  Sir William's Stworzyło to duet doskonały. Składniki: Ciasto drożdżowo-francuskie: 3,5  szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka   suchych drożdży u mnie

Wanilia i Kardamon
Warsztaty Kuchni Greckiej z Teo Vafidisem i Lidlem 184

Przepisy Teo Vafidisa, jak i inne dania z kuchni greckiej znajdziecie w Kuchni Lidla . O kampanii Lidla "Dorota, Karol i Goście" przeczytacie tutaj :)  Zdjęcia autorstwa Lidl Polska i Kingi, którym bardzo dziękuję :)  Pozdrawiam wszystkich uczestników jak i czytelników :) Adam

Parowar Faceta
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 134

jest trochę różowawo, ale smak jest jak najbardziej buraczano-kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem fajny, taki ewidentnie jesienny, podoba mi się :) Z tej ilości składników wyszło mi 12 sztuk king-size/ów (mam 2 formy na 6 muffinek) i muszę powiedzieć, że wyjątkowo nie umiałam zjeść więcej, niż 2 na raz, są bardzo sycące. No więc mam nadzieję

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Muffiny z zieloną herbatą, czekoladą i nutą cytryny 131

nią muffinki. Udekorować wg uznania. (*) Kolor ciasta zależy od gatunku herbaty.  Niektóre rodzaje mogą spowodować zbrązowienie ciasta. Ja użyłam matcha japan style od Skworcu . (**) Do wypieków polecam formę KING Hooff , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie

Di gotuje
Sir William's Tea - smak i aromat w jednym - test 115

piłam lepszej. Herbaty kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem a ich wybór jest niezwykle szeroki. Każdy szybko znajdzie coś dla siebie. Osobiście przetestowałam na sobie, rodzinie i znajomych: herbaty czarne: King of Ceylon, Royal Earl Grey herbaty zielone: Green Kingdom, Mint Prince, Lord Cherries herbatę białą: Lady White kompozycje owocowe: Quenn of Raspberries, Cinnamon Princess  Wszystkie były znakomite

Di gotuje
BLOK CZEKOLADOWY Z HERBATNIKAMI I BAKALIAMI 294

czekoladowym można się zasłodzić... ale o to chodzi prawda? ;) Herbatniki i bakalie chrupią a masa słodzi nasze podniebienia...pychotka! Jeśli lubicie słodkie ciasta- bez pieczenia, to polecam CIASTO MAXI KING

potrawyregionalne
CIASTO MAXI KING 358

Jeśli lubicie słodkie ciasta, to Maxi King jest idealne dla Was. Już jednym kawałkiem można się zasłodzić. Ja trochę je zmodyfikowałam i nie zrobiłam polewy. Bez niej i tak jest wystarczająco słodkie. Myślę, że usatysfakcjonuje wszystkich miłośników krówek i batonów. Nie wymaga pieczenia, więc jest szybkie w wykonaniu. Powinno się go dobrze schłodzić w lodówce. Na polewę można użyć

potrawyregionalne
Odrywane bułki maślane 202

kuchni, bez specjalistycznych narzędzi i maszyn.  Akcję organizuje na swoim blogu    Zorra  i dzisiejszymi bułkami do Jej akcji chciałabym dołączyć.   inspiracja  King Arthur Flour składniki  - 15 szt 418 g pszennej mąki 2 łyżeczki drożdży instant 21 g mąki ziemniaczanej  21 g mleka w proszku 25 g cukru ( dałam

Stare Gary
Sałatka z rukoli, awokado i czerwonego pieprzu 159

Jest to sałatka rodem z Tajlandii a znalazłam ją na blogu u Kingi Paruzel. Sałatka jest przepyszna, czerwony pieprz fajnie strzela pod zębami. Dressing na bazie białego octu balsamicznego nadają sałatce charakteru. Dodam tylko że ocet ma być biały a nie ciemny, tu tkwi sekret. Zachęcam do spróbowania. Sałatka z rukoli, awokado i czerwonego pieprzu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Scones z dynią 135

Wałkujemy na placek o grubości 1,5 cm, okrągłą foremką o średnicy 4 cm wykrawamy ciastka i układamy je na blaszce. Pieczemy około 15 minut. Scones upiekliśmy wspólnie z: Kinga z bloga  Małe kulinaria Bożeną z bloga  Moje domowe kucharzenie Alą z bloga  Ala piecze i gotuje

Kulinarne przygody Gatity
Chleb na owsiance 229

kuchnia  Bożenka z  Moje domowe kucharzenie Danusia z  Moje Wypieki i nie tylko...  Wiosenka z  Eksplozja smaku  Marta z  Magiczne życie Marty Kinga z  Małe kulinaria Kasia ze  Słodka babeczka Urszula z  Moja kuchnia Maja z  Maja Skorupska Paulina z  Buszująca w kuchni  Agnieszka

Mia Cucina Sofieta
Picanha – grillowana wołowina solona z rożna 165

Wyposażenie: grill z rożnem – polecamy grille Broil King wyposażone w zestaw rożna z osobnym tylnym palnikiem tacka ociekowa na tłuszcze i soki termometr do mięsa (zalecany ale nie jest on niezbędny) Składniki: kawałek mięsa wołowego (polędwica wołowa, zrazowa dolna – około 1 ½ kg-2 kg ) Sól morska lub kamienna Przygotowanie: Mięso kroimy na równe 3-4 kawałki w poprzek włókien

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania