przy konkursach bywa wyboru zwycięzcy trzeba dokonać. Dziś 29.11 także czas na podanie wyników. Oto one: Pierścionek czekolada dostaje Kinga Latosińska za komentarz: "Pierścionek czekolada Pięknie na palec się wkłada Zdobi, pysznie wygląda Każdy na niego sekretnie spogląda Mnie kusi kolorem słodyczy Aj gdyby tak go ugryźć tyci Czekolada to moc, wigor i pełnia słodyczy Dlatego mój paluszek sobie
Mania WypiekaniaPRZEPIS NA BEZĘ (z książki "Nie...zwykła kuchnia, bo każdy jest inny" Kinga Paruzel) SKŁADNIKI: 6 białek w temperaturze pokojowej 350 g cukru drobnego do wypieków (ja użyłam trzcinowego- zmiksowałam go na cukier puder) łyżeczka białego octu winnego (ja miałam tylko jabłkowy) 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej (ja użyłam ziemniaczanej) opcjonalnie dodatkowo 1 łyżeczka kakao PRZYGOTOWANIE: Piekarnik
ClauditteMissCookingwierzch wyłożyć pozostałe jabłka. Piec 35 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy. Wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przepis z bloga Kinga Paruzel
Anioły w kuchniustach masa serowa, delikatne mięciutkie, zachwycą dorosłych i dzieci, choć są czasochłonne warto je przygotować kiedy ma się czas, podałam je z filiżanką aromatycznej czarnej, aromatycznej herbaty King of Ceylon Sir William's Stworzyło to duet doskonały. Składniki: Ciasto drożdżowo-francuskie: 3,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka suchych drożdży u mnie
Wanilia i KardamonPrzepisy Teo Vafidisa, jak i inne dania z kuchni greckiej znajdziecie w Kuchni Lidla . O kampanii Lidla "Dorota, Karol i Goście" przeczytacie tutaj :) Zdjęcia autorstwa Lidl Polska i Kingi, którym bardzo dziękuję :) Pozdrawiam wszystkich uczestników jak i czytelników :) Adam
Parowar Facetajest trochę różowawo, ale smak jest jak najbardziej buraczano-kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem fajny, taki ewidentnie jesienny, podoba mi się :) Z tej ilości składników wyszło mi 12 sztuk king-size/ów (mam 2 formy na 6 muffinek) i muszę powiedzieć, że wyjątkowo nie umiałam zjeść więcej, niż 2 na raz, są bardzo sycące. No więc mam nadzieję
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEnią muffinki. Udekorować wg uznania. (*) Kolor ciasta zależy od gatunku herbaty. Niektóre rodzaje mogą spowodować zbrązowienie ciasta. Ja użyłam matcha japan style od Skworcu . (**) Do wypieków polecam formę KING Hooff , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie
Di gotujepiłam lepszej. Herbaty kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem a ich wybór jest niezwykle szeroki. Każdy szybko znajdzie coś dla siebie. Osobiście przetestowałam na sobie, rodzinie i znajomych: herbaty czarne: King of Ceylon, Royal Earl Grey herbaty zielone: Green Kingdom, Mint Prince, Lord Cherries herbatę białą: Lady White kompozycje owocowe: Quenn of Raspberries, Cinnamon Princess Wszystkie były znakomite
Di gotujeczekoladowym można się zasłodzić... ale o to chodzi prawda? ;) Herbatniki i bakalie chrupią a masa słodzi nasze podniebienia...pychotka! Jeśli lubicie słodkie ciasta- bez pieczenia, to polecam CIASTO MAXI KING
potrawyregionalneJeśli lubicie słodkie ciasta, to Maxi King jest idealne dla Was. Już jednym kawałkiem można się zasłodzić. Ja trochę je zmodyfikowałam i nie zrobiłam polewy. Bez niej i tak jest wystarczająco słodkie. Myślę, że usatysfakcjonuje wszystkich miłośników krówek i batonów. Nie wymaga pieczenia, więc jest szybkie w wykonaniu. Powinno się go dobrze schłodzić w lodówce. Na polewę można użyć
potrawyregionalnekuchni, bez specjalistycznych narzędzi i maszyn. Akcję organizuje na swoim blogu Zorra i dzisiejszymi bułkami do Jej akcji chciałabym dołączyć. inspiracja King Arthur Flour składniki - 15 szt 418 g pszennej mąki 2 łyżeczki drożdży instant 21 g mąki ziemniaczanej 21 g mleka w proszku 25 g cukru ( dałam
Stare GaryJest to sałatka rodem z Tajlandii a znalazłam ją na blogu u Kingi Paruzel. Sałatka jest przepyszna, czerwony pieprz fajnie strzela pod zębami. Dressing na bazie białego octu balsamicznego nadają sałatce charakteru. Dodam tylko że ocet ma być biały a nie ciemny, tu tkwi sekret. Zachęcam do spróbowania. Sałatka z rukoli, awokado i czerwonego pieprzu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWałkujemy na placek o grubości 1,5 cm, okrągłą foremką o średnicy 4 cm wykrawamy ciastka i układamy je na blaszce. Pieczemy około 15 minut. Scones upiekliśmy wspólnie z: Kinga z bloga Małe kulinaria Bożeną z bloga Moje domowe kucharzenie Alą z bloga Ala piecze i gotuje
Kulinarne przygody Gatitykuchnia Bożenka z Moje domowe kucharzenie Danusia z Moje Wypieki i nie tylko... Wiosenka z Eksplozja smaku Marta z Magiczne życie Marty Kinga z Małe kulinaria Kasia ze Słodka babeczka Urszula z Moja kuchnia Maja z Maja Skorupska Paulina z Buszująca w kuchni Agnieszka
Mia Cucina SofietaWyposażenie: grill z rożnem – polecamy grille Broil King wyposażone w zestaw rożna z osobnym tylnym palnikiem tacka ociekowa na tłuszcze i soki termometr do mięsa (zalecany ale nie jest on niezbędny) Składniki: kawałek mięsa wołowego (polędwica wołowa, zrazowa dolna – około 1 ½ kg-2 kg ) Sól morska lub kamienna Przygotowanie: Mięso kroimy na równe 3-4 kawałki w poprzek włókien
naRuszcie