kładziemy jabłka. Mus nabijamy w rękaw cukierniczy i wyciskamy na jabłka. Przykrywamy szpinakiem i górą ptysia. Podajemy od razu. Smacznego! W tym Wypiekaniu na śniadanie udział brali: Kinga z Małe kulinaria Ewelina ze Stylowa kuchnia Małgosia ze Smaki Alzacji Marzena z Zacisze kuchenne Fanpage Wypiekanie na śniadanie: KLIK Strona wydarzenia na Facebooku: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto
Marder&Marder ManufactureSmaki Alzacji Kamila z Życie ze smakiem Dorota z Moje małe czarowanie Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Monika z Matka Wariatka Ewelina ze Stylowa kuchnia Kinga z Małe kulinaria Kasia z Mia cucina Alina z Ala piecze i gotuje --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko
Marder&Marder Manufacturethen run, if you can't run, tehn walk, if you can't walk, then crawl, but whatever you do, you have to keep moving forward" Martin Luther King Jr. Pieczone jabłka. Fajny i smaczny pomysł na ciepły, jak i zarówno zimny podwieczorek. Polskie, pyszne owoce, zdrowa kasza oraz jeszcze zdrowsze bakalie. Słodzone miodem i doprawione cynamonem. Czyż znajdzie
My simple kitchendzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko
paapilotkaablogu. Niestety dla wszystkich nie wystarczy mi książek :( co jest dla mnie przykre, ale takie są zasady. Wygranymi w konkursie i jednocześnie nowymi właścicielkami książek zostały: Kinga W - za przepis na klopsiki jaglano - jarmużowe z olejem kokosowym Martyna S - za przepis na bezsernik z ziarnem kakowca Sandra W - za przepis na lody jaglane z kokosem Jeszcze
Co na wege obiad?Uwielbiam pierniczki. Postanowiłam, że każdego roku będę odkrywała dla was nowy przepis. Tym razem wzorowałam się na pierniczkach Kingi z bloga dzieci jedzą , dodałam troszkę więcej mąki i muszę przyznać, że są cudownie miodowe. Pierniczki te powinny leżakować ( o ile im się uda). Składniki: 1 kg 50g mąki pszennej (plus odrobina do podsypywania) 600 g miodu (płynnego
Wielki apetytciasto kusiło mnie od dawna - nie tylko dlatego, że bardzo lubię batoniki Maxi King:) Ładnie się prezentuje, jest proste i szybko się robi. A to połączenie mlecznej masy, karmelu i czekolady z orzeszkami - mniam! Ale ostrzegam, jest na prawdę słodkie! SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa mleczna : 1/2 szkl mleka 2/3 szkl cukru 2 szkl mleka w proszku (pełnego
Kto ugości moich gości?głębszy i pełniejszy smak. Dodatek zimnego awokado skropionego sokiem z limonki dodaje lekko słodkiemu kremowi z batatów zaskakujące, orzeźwiające wrażenia smakowe. Pomysł na takie wykorzystanie awokado znalazłam na blogu Kingi Paruzel i gorąco polecam! Składniki: 2 bataty 1 czerwona papryka 2 małe cebule 1 główka czosnku 1,5 litra bulionu sól, pieprz 1 awokado 1 limonka świeża kolendra
Smakowity Blog Kulinarnypokazała, że czasami wśród win poruszamy się jak we mgle... . W spotkaniu uczestniczyli: Organizator - Michał Misior ( Wine Trip Into Your Soul ) Dorota Janik (American Dream Coaching & Translation Services) Kinga Mazurkiewicz (Cantine Rasore) Jan Bester (Winkolekcja) Robert Komosa (Mondovino) Andrzej Strzelczyk (Le Regina) Tomasz Kolecki-Majewicz (Wineconsultant) Olaf Kuziemka (Powinowaci) Piotr Zieliński (Vino Trio) Patryk Sochacki (Kotłownia) oraz przelotnie
królestwo garówspełnił moje oczekiwania. Z czystym sumieniem polecam ten wałek. Jeśli macie zawsze problem z oszacowaniem grubości ciasta podczas wałkowania, ten wałek jest stworzony dla Was. * przepis pochodzi z bloga 'King Arthur Flour
CookYourselfułożyć ulubione dodatki. Piec w piekarniku nagrzanym (na kamieniu do pizzy) do 200C (z teromoobiegiem) przez ok.20 minut (do zarumienienia się brzegów ciasta). Smacznego! * przepis znaleziony na stronie 'Kingi Paruzel
CookYourselfformy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C, przez ok 30-40 minut. Wystudzić. Przed podaniem porządnie schłodzić w lodówce. Smacznego!!! * inspiracja przepisem na pasztet ze strony internetowej Kingi Paruzel ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourselfSmaki Alzacji Kamila z Życie ze smakiem Dorota z Moje małe czarowanie Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it Monika z Matka Wariatka Ewelina ze Stylowa kuchnia Kinga z Małe kulinaria Paweł z Chleby.info Kasia z Mia cucina
Ala piecze i gotujetylko wszystkie składniki wymieszać ze sobą i upiec. Świetne jako zdrowa przekąska nie tylko dla dorosłych, ale także dzieci. Ciasteczka idealne dla osób na diecie. Polecam! (Na podstawie przepisu Kingi Paruzel). Ze względu na to, iż ciasteczka są bez mąki i tłuszczu, to z biegiem czasu będą robić się miękkie. Jeśli szukacie przepisu na „ Chrupiące i kruche ciasteczka
Moja Delicjapojawią się na moich zdjęciach wkrótce. Po powrocie zjedliśmy błyskawiczne hamburgery (muszę się kiedyś podzielić KonQbkowym przepisem na kotlety bo jest magiczny), zagraliśmy partyjkę Acquire (pierwszy raz wygrałam!), poczytałam Kinga na leżaczku, następnie zdrzemnęłam się na leżaczku, teraz smażę posta. Takie niedziele są piękne. Dopiero teraz dopadają mnie wyrzuty sumienia, że nie pracuję- ale do tej pory mój pracoholizm
les mirabelles