przy nim mało a smak wyborny, no i czekoladowy. Taki trochę poprawiacz humoru na jesienne dni.Przepis pochodzi ze książeczki "Domowe ciasta i ciasteczka" autorstwa Ilony Dąbrowy i Kingi Ośmyckiej - mam ją od wielu lat i jest już mocno wysłużona a z tego przepisu korzystałam wiele razy :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDziś specjalna propozycja dla dbających o linię, ze szczególną dedykacją dla Kingi i jej znajomych , konsekwentnie zmierzających do jasno sprecyzowanych celów. Podglądam, podziwiam i trzymam kciuki, licząc po cichu, że może zarażę się tą determinacją do walki o lżejsze jutro;))A deser szybki, prosty, dietetyczny i możliwy do wykonania w przerwie kawowej. Składniki (na porcję ze zdjęcia
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławarsztatach fotografii kulinarnej prowadzonych przez Kubę Kaźmierczyka, który jest autorem serwisu Fotoblogia.pl i zawodowym fotografem. Wykonuje On zdjęcia dla takich sieciówek jak Starbucks, Burger King czy Pizza Hut. Warsztaty były dla mnie ogromnym przeżyciem, gdyż od zawsze chciałam zgłębić wiedzę z zakresu podstawowych technik fotografii, co udało mi się dzięki sobotniemu spotkaniu na warszawskim Mokotowie. Postaram
Fabryka pomysłówŚwięta już za pasem i najwyższa pora zacząć przygotowania… zapewne wielu z nas wertuje internet, gazetki w poszukiwaniu nowych inspiracji i ciekawych przepisów kulinarnych na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Paweł Małecki, z którego poprzedniej książki " Cukiernia Lidla " miała przyjemność korzystać. " Kuchnia polska według Pawła Małeckiego " ( tutaj recenzja ) to 75 słodkich receptur opracowanych przez Pawła i jego gości - blogerki Kingę Paruzel i Annę Włodarczyk, propagatorkę kuchni wielkopolskiej Krystynę Semba, wytrawnego piekarza Piotra Kucharskiego i powszechnie lubianą dziennikarkę Dorotę Wellman. Na początek postanowiliśmy wypróbować przepis na jabłka nadziewane kaszą jaglaną. Były
Kulinaria - potrawy z różnych stron światablogowanie, Nastoletnie Wypieki nabrały nowego wyglądu! Babeczka w końcu znikła, a jej miejsce zapełniło się pięknym kolarzem wypieków bloga. W maju uczestniczyłam w spotkaniu z Kingą Paruzel - uczestniczką i finalistką programu MasterChef. To było niezwykle interesujące spotkanie, a co za tym idzie kolejne doświadczenie i super przygoda. Pod koniec pierwszego roku z Nastoletnimi zorganizowałam urodzinowy
Nastoletnie Wypiekaniedeszczowa aura w ogóle z tym nie współgra. Główną bohaterką jest Hania Bielska, która pracuje w periodyku i odpowiada za poprawki dziennikarskie. W pewnym momencie zamienia się obowiązkami z Kingą, przyjaciółką z redakcji, i dzięki temu spotyka nowych ludzi. Wśród nich atrakcyjnego fotografa Daniela oraz szefa agencji marketingowej,Wiktora. Hania ma się za singielkę, ale ceni życie rodzinne. Po rozstaniu
Weekendy w domu i ogrodzieNa wstępie muszę napisać, że jest to bardzo słodkie ciasto Spód i boki ciasta tworzą herbatniki pomieszane z masłem, czekoladą i kakao. W środku same słodkości
Ania i Marcin gotująprzedświąteczny wtorek wraz z Kingą z bloga Zaparzę ci herbatę zapraszam Was do pięknego Torunia. Pierwszy raz Toruń zobaczyłam będąc jeszcze w podstawówce. Miałam może z 8 lat i jedyne, co pamiętam, to wizytę w Planetarium. Musiałam być pod wielkim wrażeniem, bo to wspomnienie mocno we mnie żyje. Potem nie miałam okazji odwiedzić […] Post Najpiękniejsze miejsca – Toruń pojawił
Krzywa Prostacałych warzyw i owoców, nawet razem z szypułką i pestkami! Powstałe plasterki wyglądają bajecznie! Taka mandolina to niezbędny pomocnik każdego stylisty jedzenia. Ja marzyłam o niej od dawna. Dziękuję Kindze za polecenie tego sprzętu, a mojemu Mężowi za sprezentowanie mi go na urodziny :) Oczywiście bez mandoliny również możecie sobie poradzić. Wystarczy pokroić gruszkę ostrym nożem, a plasterki wcale nie muszą
Chilli Czosnek i Oliwatygodniu piekę go ponownie Polecam. Chleb piekłam razem z: – Dorotą – Agnieszką – Agą – Aliną – Joanną – Bożeną – Danutą – Wiosenką – Martą – Kingą – Kasią – Urszulą – Mają – Pauliną – Agnieszką – Marzenką Post Chleb na owsiance pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeChwilkę mnie tutaj nie było ale to nie dlatego, że zapomniałam ale dlatego, że im bliżej "Dnia 0" tym ja mam mniej czasu. No ale nic
Krakowskie smaki AniZawsze lubiłam pisać dla innych. Prowadziłam blogi ze zdjęciami, z opowiadaniami, o modzie, o (jakże kiedyś uwielbianej przeze mnie stronie) stardoll'u itd. itd. Nominuję: Karolinę , Karolinę , Sylwię , Sandrę , Kingę , Natalię , Marysię , Olę i Olę . Wiem, że to nie jest 15 osób, ale tyle wystarczy
breakfast of dreamschcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą warstwą masy śmietankowo – cytrynowej:) Kroję kolejny kawałek mego deseru, leniuchuję na moim „tarasie” z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu! Składnikikruche ciasto
Pink Envelopewiedzących czego chcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą warstwą masy śmietankowo - cytrynowej:) Kroję kolejny kawałek mego deseru, leniuchuję na moim "tarasie" z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu! Składniki kruche ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao krem śmietankowy
pink envelope