całych warzyw i owoców, nawet razem z szypułką i pestkami! Powstałe plasterki wyglądają bajecznie! Taka mandolina to niezbędny pomocnik każdego stylisty jedzenia. Ja marzyłam o niej od dawna. Dziękuję Kindze za polecenie tego sprzętu, a mojemu Mężowi za sprezentowanie mi go na urodziny :) Oczywiście bez mandoliny również możecie sobie poradzić. Wystarczy pokroić gruszkę ostrym nożem, a plasterki wcale nie muszą
Chilli Czosnek i Oliwatygodniu piekę go ponownie Polecam. Chleb piekłam razem z: – Dorotą – Agnieszką – Agą – Aliną – Joanną – Bożeną – Danutą – Wiosenką – Martą – Kingą – Kasią – Urszulą – Mają – Pauliną – Agnieszką – Marzenką Post Chleb na owsiance pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeChwilkę mnie tutaj nie było ale to nie dlatego, że zapomniałam ale dlatego, że im bliżej "Dnia 0" tym ja mam mniej czasu. No ale nic
Krakowskie smaki AniZawsze lubiłam pisać dla innych. Prowadziłam blogi ze zdjęciami, z opowiadaniami, o modzie, o (jakże kiedyś uwielbianej przeze mnie stronie) stardoll'u itd. itd. Nominuję: Karolinę , Karolinę , Sylwię , Sandrę , Kingę , Natalię , Marysię , Olę i Olę . Wiem, że to nie jest 15 osób, ale tyle wystarczy
breakfast of dreamschcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą warstwą masy śmietankowo – cytrynowej:) Kroję kolejny kawałek mego deseru, leniuchuję na moim „tarasie” z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu! Składnikikruche ciasto
Pink Envelopewiedzących czego chcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą warstwą masy śmietankowo - cytrynowej:) Kroję kolejny kawałek mego deseru, leniuchuję na moim "tarasie" z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu! Składniki kruche ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao krem śmietankowy
pink envelopemargaryną i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. Cna 50-60 minut. Studzimy, dekorujemy i gotowe.Za przepis dziękujemy Agnieszce a Kindze za wyjątkową, ręcznie malowaną serwetkę :)Smacznego
Maminek kulinarnydostępny w sklepach typu kuchnie świata, sklepach z produktami arabskimi i delikatesach. Warto się jednak o niego postarać, ponieważ nadaje sałatce charakterystyczny smak. Powyższe zdjęcia ciecierzycy zrobiłam razem z Kingą z GreenMorning.pl w czasie kursu fotografii kulinarnej. Jak Wam się podobają? W weekend zapraszam Was na relację z kursu.Bardzo chciałabym napisać Wam coś więcej na temat samej Nohut Salatasi, jednak
Chilli Czosnek i OliwaPieczemy około 45 minut. Studzimy na kratce. Piekłyśmy wspólnie z: Moniką z Niezapomnianych smaków Pawłem z Marder & Marder Manufacture Justyną z Gotowanie i pieczenie Kingą z Małe kulinaria Iwoną z Ivka w kuchni Dobrawką z Bona apetita Małgosią ze Smaków Alzacji Dorotą z Mojego małego czarowania Izą ze Smacznej
Kulinarne przygody GatityMalutka okrągła cukinia pięknie się na talerzu komponuje, a „nadziana ” delikatnym mięsem z indyka niesamowicie smakuje. Lubczyk, ziołowy afrodyzjak, ma magiczne działanie, kto takie grillowane cukinie
Moniki SmakołykiJeśli lubicie owoce i polędwiczki wieprzowe to proponuję moje danie grillowe. Nie byłam pewna połączenia takiego, pieprzowo – słodkiego, ale gdy smaki się połączyły to miło mnie
Moniki SmakołykiLato, Słońce wakacje – idealny czas na grillowanie. Spotkania w gronie rodziny lub najbliższych przyjaciół, to miłe i niezapomniane chwile. Grillowane nie musi być nudne i takie
Moniki SmakołykiGrillowany batat z czerwoną cebulą jest delikatny i słodki, a w połączeniu z czosnkowo – cytrynowymi sercami daje nowe smakowe połączenie. Ser camembert swoją kremowością dopełnia
Moniki SmakołykiPaluszki serowe z kapary to smaczna przekąska, którą łatwo się przygotowuje i niewiele kosztuje. Można w piekarniku je piec, albo na grillu z
Moniki SmakołykiDzień dobry!Jak zapewne zauważyliście, niedawno byłam na warsztatach z Kingą Paruzel :-).A na warsztatach piekliśmy pierniczki i w ten oto sposób mogę się z Wami podzielić przepisem, który spełni oczekiwania każdego z Was!Nie ma świąt bez pierniczków prawda? :D Pierniczki z tego przepisu są aromatyczne, szybko miękną, a dekorowanie to sama przyjemność i chwila na odstresowanie :-).Przepis
Pora coś zjeść