dodacie do niego swoje ulubione dodatki. Ja przygotowałam go w 2 odsłonach, ale możecie dowolnie go modyfikować, a efekt zawsze będzie oszałamiający - wierzcie mi! Przepis na ciasto zapożyczyłam od Kingi Paruzel i lekko go zmodyfikowałam. Focaccia: 475 g mąki pszennej tortowej 7 g suszonych drożdży (1 saszetka) 300 ml ciepłej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 5 łyżek
Cooking Monsterpuchatka, tudzież chatce baby jagi trójkątne, herbatnikowe ciasto obficie nadziane pysznym kremem zawsze zachwyca wyglądem i zniewala smakiem. U mnie była już chatka puchatka bez masła i chatka maxi kinga , dziś wersja z malinową frużeliną i delikatnym kremem na bazie serka mascarpone. składniki: 30 szt herbatników szkolnych 100 g ciemnej, gorzkiej czekolady 3 łyżki mleczka skondensowanego frużelina
6nieboprzepis z jednej z moich ulubionych książek kucharskich "Kudłaci Kucharze na diecie". Smaczny, zdrowy, mało kaloryczny i szybki w przygotowaniu! :) Dave Myers i Si King to bardzo ciekawe postaci, dwój brodaczy na motorach, którzy kochają jeździć po świecie i jeść. Po kilku programach na Kuchnia+ natknęłam się na ich serię "Kudłaci Kucharze na diecie" i oszalałam na punkcie przepisów
Cooking MonsterPrzeglądając różne blogu natknęłam się na blogu Kingi Paruzel na przepis na pieczoną ciecierzycę. Dużo czytałam o takiej ciecierzycy, że jest smaczna. Postanowiłam ją zrobić. Fajna propozycja do chrupania zamiast niezdrowych chipsów czy innych tego typu przekąsek. Moja nie wyszła tak ładna ale była smaczna. Może i Wy się skusicie i zrobicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimiód, figę, szczyptę soli i ananasa. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Ja tarte udekorowałam limonką, figami i orzechami oraz rodzynkami. Przepis znajduje się w książce "Fit słodkości: autorstwa Kingi Paruzel. Mój się trochę różni, pozmieniałam pewne rzeczy. Nigdy nie kopiuję przepisu. Zawsze coś zmieniam i dodaję od siebie. *Miód malinowy o miłym zapachu kwiatów malin jest miodem szybko
ClauditteMissCookingcóż...no nią nie mamy wpływu. Dziś przychodzę do Was z przepisem na przepyszne ciasto. Nie wygląda zbyt pięknie, ale jest rewelacyjne w smaku. Smakiem przypomina batoniki maxi king, które zresztą ubóstwiam. Ciasto jest bez pieczenia, składa się z warstwy herbatników, oraz krakersów. Przełożone jest pyszną masą zrobioną na bazie mleka w proszku, i dodatkowo znajduje się jeszcze jedna
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubyła za wysoka, gdyż ciastka za szybko się usmażą i nie zdążą się rozwarstwić. Chruściki z ciasta na pierogi to świetny sposób na zagospodarowanie pozostałego ciasta. Inspirację znalazłam u Kingi na blogu Green Morning . Gdy spróbujecie tych chruścików już nigdy nie wyrzucicie resztek ciasta. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chruściki z ciasta na pierogi appeared
mojewypiekiinietylkoKtórejś nocy siedziałam na kanapie i robiłam na drutach ogromny pled na wielkie amerykańskie łóżko king size bed . Słuchałam radia. A w nim koncertu grupy Queen z Budapesztu z 1986 roku. Freddie śpiewał niemal bez przerwy przez dwie godziny. Gdy zaśpiewał Love of my life , a później węgierską piosenkę ludową, której się specjalnie nauczył, autentycznie przeszły mi ciarki
Posadzone i zjedzonewciskamy malinę.Całość pieczemy przez ok. 80-90 min. Po upieczeniu studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. (inspiracja z przepisu Kingi Paruzel) Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniapojemnika, zamykamy pokrywką i umieszczamy w zamrażarce na 2-3 godz. W między czasie mieszamy masę lodową co 30 min, aby nie powstały kryształki lodu. (inspiracja przepisu z książki Kingi Paruzel) Zapisz
Domowy Smak JedzeniaPomysł na szybka smaczną kolację. Zaczerpnięty od Kingi Wójcickiej Składniki kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki) oliwa z oliwek 100 g miękkiego sera pleśniowego 20 g parmezanu kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku pół szkalnki jeżyn czarny pieprz Przygotowanie Chleb tostowy opiekłem na złoty kolor (można użyć bagietki). Skropiłem je kilkoma kroplami oliwy, posypałem rozkruszonym
R'n'G Kitchenzgotowali. W międzyczasie czytam o tym, jak robić dobre kulinarne zdjęcia, o technikach i przede wszystkim przeglądam dużo fotografii. Tak znalazłam wpis o st ylizacji potraw – Green Morning . Kinga przygotowała post, w którym świetnie pokazuje jak można pięknie sfotografować proste dania, jak powinna być zachowana kompozycja, barwy i to wszystko przy naturalnym świetle. źródło zdjęcia
Pink Envelopezaległości, co wiązać się będzie z tym, że przez pewien czas będzie na Nastoletnich troszkę cicho... Do tego jeszcze wrócimy, dzisiaj przepis z książki Kingi Paruzel „Fit Słodkości” na zdrowe ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą. Prościutkie i ekspresowe w przygotowaniu. Nie ma na co czekać, do roboty! ;) Składniki: (na ok. 18 sztuk
Nastoletnie Wypiekaniedawna za mną chodziła focaccia. Wypróbowałam sporo przepisów i każdy niezależnie od tego co lubi, powinien znaleźć swój ulubiony. Ten przepis pochodzi od Kingi Paruzel , uczestniczki Masterchef. Nie, nie dlatego wybrałam ten przepis, ale po prostu focaccia z niego jest przepyszna, puszysta i doskonale komponuje się z dobrej jakości oliwą. To co uwielbiam podczas przygotowywania focacci, to niesamowity zapach
Mieszam w Garnkutylko krótko ubić - wtedy będziecie mieli pewność, że krem się nie zważy. A wracając do ciasta to pokochacie je, jeśli lubicie batonik Kinder Country. To ciasto w stylu Maxi King , które na Blogu jest niezwykle popularne. Ale jak dla mnie Kinder Country, choć przepyszne, nie detronizuje króla :DDD SKŁADNIKI : 150 g herbatników 3,5 szklanki pszenicy preparowanej
Słodko-Słony Świat Ilony