Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym w listopadowej piekarni
Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym w listopadowej piekarni
W listopadowej piekarni Amber przyszła kolej na bułki, które wybrała i przetestowała dla nas Kasia, Autorka bloga Posadzone i Zjedzone . Są one inspiracją ze strony King Arthur Flour ( klik! ). Oryginalnie bułki miały być z cukrem. Ja z niego zrezygnowałam, bo zamierzałam bułki wykorzystać na wytrawny sposób. Króluje przekonanie, że do drożdży trzeba dodać cukier, by mogły "ruszyć". Moje doświadczenie z ciastami drożdżowymi pokazuje, że dodatek cukru jest całkowicie zbyteczny - drożdże namnażają się tylko 5 minut ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie
Warto przeczytać
Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Badylarka
gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, bułki, marchewka, chleb, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, puree, mak, drożdżowe, wegańskie, kanapki, bułka pszenna, chleb z ziarnami, ciasto z makiem, proste ciasto, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję