Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym w listopadowej piekarni

Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym w listopadowej piekarni

Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym w listopadowej piekarni

W listopadowej piekarni Amber przyszła kolej na bułki, które wybrała i przetestowała dla nas Kasia, Autorka bloga Posadzone i Zjedzone . Są one inspiracją ze strony King Arthur Flour ( klik! ). Oryginalnie bułki miały być z cukrem. Ja z niego zrezygnowałam, bo zamierzałam bułki wykorzystać na wytrawny sposób. Króluje przekonanie, że do drożdży trzeba dodać cukier, by mogły "ruszyć". Moje doświadczenie z ciastami drożdżowymi pokazuje, że dodatek cukru jest całkowicie zbyteczny - drożdże namnażają się tylko 5 minut ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bułki, marchewka, chleb, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, puree, mak, drożdżowe, wegańskie, kanapki, bułka pszenna, chleb z ziarnami, ciasto z makiem, proste ciasto, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.