Chleb tygrysi (Dutch crunch bread)

Chleb tygrysi (Dutch crunch bread)

Chleb tygrysi (Dutch crunch bread)

  W tym tygodniu w cyklu Wypiekanie na śniadanie Małgosia ze Smaków Alzacji podrzuciła nam pomysł na tygrysi chleb, a przepis został zaczerpnięty od  Berniki z Mojego kulinarnego pamiętnika. Chleb pięknie wyrósł, następnym razem upiekę dwa mniejsze, bo wyszedł mi ogromny bochen. W środku jest bardzo delikatny i puszysty, a skórka jest chrupiąca. Na dodatek cudownie pachnie dzięki olejowi sezamowemu. Chleb tygrysi (Dutch crunch bread) Składniki Zaczyn: 90 g mąki pszennej ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.