adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki w sosie własnym – Składniki: Składniki na farsz na gołąbki z mięsem i ryżem: 1 kg mięsa mielonego (nam najbardziej smakuje wieprzowe – u mnie szynka, ale może być też łopatka) 1 woreczek ryżu – 100g 2 średnie cebule – ok. 200g 2 łyżeczki oliwy 2 łyżeczki masła 1 jajko 2 łyżeczki soli (lub więcej
Kulinarne PrzebojeJest słodko-kwaśne, z bardzo aromatycznym sosem, którego resztki świetnie nadadzą się do przygotowania smażonego ryżu czy jako sos do stir fry. 750 g Mięsa wieprzowego (najlepiej bardziej tłusty kawałek – karkówka, boczek ewentualnie łopatka) 1 Cebula 80 ml Sosu sojowego, Tamari lub Aminokwasów kokosowych 80 ml Octu ryżowego (ewentualnie jabłkowego) 1 łyżeczka Melasy Trzcinowej (opcjonalnie) 1 łyżka Miodu
Oslov.sosie śmietanowo-porowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, łyżkę, głęboką patelnię z pokrywką, łyżeczkę, miarkę kuchenną, kubek lub miseczkę, miski, papierowe ręczniki, ewentualnie łopatkę do mieszania. Przygotuj składniki: 40 dag polędwiczek wieprzowych (lub 6 kotletów schabowych), 4 łyżki śmietany 12% (do zup i sosów), białą część średniej wielkości pora, 300 ml bulionu, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki
blog.moje-pasje.infocałości. Boczek, którym otuliłam mięso pysznie się przyrumienił i był idealnie chrupki. Koniecznie skuście się i przygotujcie to danie w swojej kuchni. Wieprzowy klops w boczku Składniki: 800 g mielonej łopatki około 200 g surowego boczku (plastry, może być podwędzany) 1 jajko 1 czerstwa namoczona bułka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSUROWIEC -5 kg łopatki krojona jak leci 1,5-2,5 cm -4 kg boczku mielona sitko 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól lub sól lub po połowie peklo z solą 17 g/kg -pieprz czarny mielony 3 g/kg do całości 27 g -czosnek 100 g do całości zgnieciony przez(...)praskę dobrej jakości najlepiej polski -gorczyca ziarno 40 g do całości -woda tyle aby mięso nabrało dobrej kleistości u nas wyszło 1/2 litra -jelita wieprzowe 10 m. WYKONANIE Mięso peklujemy bez klasyfikacji . Osobno łopatkę osobno boczek .Łopatka pokrojona jak leci na 1,5-2,5 cm,boczek w kostkę 3 cm.Do łopatki dajemy 250 mil wody (szklanka )dokładnie mieszamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -5 kg łopatki krojona jak leci 1,5-2,5 cm -4 kg boczku mielona sitko 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól lub sól lub po połowie peklo z solą 17 g/kg -pieprz czarny mielony 3 g/kg do całości 27 g -czosnek 100 g do całości zgnieciony przez(...)praskę dobrej jakości najlepiej polski -gorczyca ziarno 40 g do całości -woda tyle aby mięso nabrało dobrej kleistości u nas wyszło 1/2 litra -jelita wieprzowe 10 m. WYKONANIE Mięso peklujemy bez klasyfikacji . Osobno łopatkę osobno boczek .Łopatka pokrojona jak leci na 1,5-2,5 cm,boczek w kostkę 3 cm.Do łopatki dajemy 250 mil wody (szklanka )dokładnie mieszamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.obiad bardzo sporadycznie serwuję mięso wieprzowe. Z tego rodzaju mięsa najczęściej wybieram polędwiczki, łopatkę lub schab. Najbardziej przepadam za kurczaczkiem oczywiście. Ostatnio zaszalałam i upiekłam karkówkę w ketchupie z cebulą i papryką. Mięso wyszło bardzo aromatyczne, pikantne i mięciutkie. Powiem, że to super pomysł na obiad, może nie szybki, ale za to nie wymagający dużego wysiłku. Polecam i zapraszam
Zakątek rozkoszy kulinarnychprzepis. Składniki: 1kg kaszy j ę czmiennej 1,2 kg podgardla 0,5kg skórek wieprzowych 1 komplet płuca wieprzowe 1 serce wieprzowe 1 ozorek wieprzowy ok 1 kg skrawek mięsa (może być łopatka ) 0,9 litra krwi jelita cienkie przyprawy: sól,pieprz, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek,przyprawa knorr do mięsa. Sposób wykonania: Podgardle, płuca, serce,ozorek, skórki wcześniej
Darcia w kuchniParzona Podpiekana SUROWIEC -szynka 2 kg -łopatka 3 kg -karkówka 3 kg -podgardle 1 kg -pachwina 1 kg PRZYPRAWY -kminek mielony 1,5-2 g/kg -kminek cały 1,5-2 g/kg -peklosól 18 g/kg -sól nie jodowana 18 g/kg tylko do podgardla i pachwiny -czosnek świeży 2 g/kg -cukier 1-2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -ziele(...)angielskie 0,5 g/kg -majeranek 0,5-1 g/kg -pieprz czarny mielone 1 g/kg -pieprz kolorowy miażdżony w moździerzu 1 g/kg -woda 400 mil -jelita wieprzowe WYKONANIE Kupiony surowiec myjemy pod bieżącą wodą. Z łopatki i karkówki wycinamy najbrzydsze kawałki jakieś błony i tłuste. Szynkę, łopatkę i karkówkę tniemy w większą kostkę około 4 na 4 cm, a podgardle
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Robię gulasz, a przy okazji i sos pieczeniowy, taki swojski a nie z proszku. Można go zamrozić i dodawać do potraw. Przepis jest na około
Pasje Jolkiwieprzowy w delikatnym sosie z cynamonem to pyszna propozycja na rozgrzewający obiad, który sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale będzie też idealny i podczas świątecznych dni. Kremowy oraz bardzo aromatyczny sos idealnie rozpływa się w ustach z kawałkami mięciutkiego mięsa. Koniecznie spróbujcie tego pysznego połączenia. Polecam! Gulasz wieprzowy w delikatnym sosie z cynamonem - składniki: około 500g mięsa wieprzowego(...)momentu zgęstnienia sosu i na końcu danie doprawić do smaku cynamonem oraz ewentualnie ulubionymi przyprawami. Opcjonalnie można wmieszać posiekaną zieleninę. Gulasz wieprzowy w delikatnym sosie z cynamonem - dodatkowe informacje: (*) Tym razem u mnie karkówka, ale można użyć szynki, łopatki, chudego boczku lub mięso pomieszać. Gulasz można również przygotować z mięsa drobiowego. (**) Można użyć świeżych warzyw. Gulasz podałam w naczyniu
Di gotujepieprz czarny mielony drobno 3 g/kg -czosnek dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 8 g/kg -gorczyca ziarno 5 g/kg -majeranek 0,5 g/kg - jelita wieprzowe od 28 do 32+ WYKONANIE Kupiony surowiec myjemy pod bieżąca wodą. Łopatkę kroimy jak leci bez klasyfikacji mięsa na grubość od 0,5 cm do 2,5 cm kroimy w paski i kostkę. Podgardle w paski
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.dodatkiem 2% skrobi i 10% wywaru. SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -mięso z golonki razem z tłustym 1 kg / 5 mm -boczek 1,5 kg / 8 mm -łopatka 2 kl. 1,5 kg / 8 mm -skórki wieprzowe z naszej golonki i boczku będzie ich około 40-50 g/kg, gotowane do miękkości i rozdrobnione na 2 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.albo serwuję jako samodzielne danie z gotowanymi warzywami np. kalafiorem, brokułem, cukinią itp. Składniki na węgierski gulasz wołowy: 1 kg wołowiny na gulasz (pręga, karczek, łopatka, udziec, goleń) 100 g tłuszczu do smażenia np.smalcu wieprzowego, masła klarowanego lub smalcu gęsiego 200 g cebuli 30 g (3 łyżki) mielonej papryki słodkiej 10 g (1 łyżka) mielonej papryki ostrej sól himalajska
Ola la LCHFBOLSHOI METRO: LAST LIGHT wieprzowina z boczniakami w śmietanie 45 min 21 zł 3 porcje średnie POTRZEBUJESZ nóż i deska głęboka patelnia ręcznik papierowy miska łopatka drewniana Składniki Koszt boczniaki (200g) 6 zł schab wieprzowy (300g) 6 zł cebula – 1 duża 0,40 zł masło – 2 łyżki (40g) 1 zł śmietana 30% – 200g 3 zł musztarda
Nerds Kitchen