SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 2 kg druga klasa /szarpak -łopatka 1 kg pierwsza klasa w kostkę 1-2 cm -boczek 2 kg /10 mm -wołowina łopatka 1,5 kg / szarpak -wołowina łata 0,5 kg /2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -orzech włoski prażony na odrobinie oleju 35-40 g/kg (rozgnieciony w moździerzu ) -peklosól 19-20 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -czosnek świeży 2 g/kg -kolendra mielona 1,5 g/kg -woda 300 ml dodana podczas dodania przypraw -jelita wieprzowe 28-30+ do kiełbasy p... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.