Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

Bitki wieprzowe w sosie grzybowym

Przepis na : obiad

Bardzo lubię grzyby leśne i dania z ich udziałem. Kładę je do każdej zupy, wzbogacam ich smakiem sosy. Na dzisiejszy obiad przygotowałam medaliony wieprzowe w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa z szynki lub łopatki 30 dag. świeżych lub mrożonych grzybów kilka suszonych grzybków średnia cebula 2 łyżki mąki 200ml śmietany 30% olej sól,pieprz WYKONANIE: grzybki suszone zalać wodą,zostawić na pół godz., z mięsa przygotować małe medaliony, opruszyć je mąką i zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać cebulę pokrojoną w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.