jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:218/455)

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami 870

biała część kawałek ok 10 dag Masło łyżka Pietruszka natka łyżka sól pieprz jajko sezam Przygotowanie: Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty(...)Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania

Kulinarne przygody
Pyzy z białą kiełbasą 180

Pyzy nie są trudne i dość szybko się je robi. Podaję je z cebulką podsmażoną na maśle i resztką farszu, który mi zostaje. Pyszny obiadek. Może i Wy skusicie się na takie pyzy. Składniki 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 duże jajko lub dwa małe 6 łyżek mąki ziemniaczanej sól 4 średnie białe surowe kiełbasy Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę(...)skręcić przez maszynkę. Dodać jajka, sól i mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem zagnieść. w razie potrzeby dodać łyżkę mąki. Kiełbasę rozdrobnić widelcem. Z ciasta formować kulki, spłaszczyć i nałożyć kiełbasy. Uformować kulkę tak, aby farsz był w środku. W garnku zagotować wodę, posolić i do wrzątku wkładać pyzy. Gotować od wypłynięcia na powierzchnię wody około 3-4 minuty. Wyciągać łyżką cedzakową

O kuchni z uczuciem
Naleśniki po grecku 380

mój mąż, który nie jest zwolennikiem szpinaku, nie mógł się ich najeść ;-) Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI Na naleśniki 4 jajka 2 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody szczypta soli 2 łyżki oleju Na farsz   2 piersi z kurczaka 270 g sera feta lub sera sałatkowego słonego 450 g szpinaku mrożonego 2-3 łyżki oliwek(...)przyprawy: sól, pieprz biały, oregano, bazylia Na beszamel 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka 1 kostka sera żółtego przyprawy: sól, pieprz biały, gałka muszkatałowa WYKONANIE Naleśniki: Jajka wbić do miski, dodać szczyptę soli i chwilkę miksować. Do masy jajecznej dodawać na przemian mleko i mąkę miksując wszystko na wolnych obrotach. Gotową masę zostawić na 10-20 minut

Passions hobbies life
Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu 595

Polecam! Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu Składniki na 8 naleśników: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki stopionego masła 1-2 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Na farsz: 1 cebula 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 1 por 200g sera feta przyprawy: sól, pieprz, chili łyżka posiekanej natki pietruszki

Smak mojej kuchni
Kapuśniaczek z kukurydzą 223

rzodkiewki Opakowanie tartej mozzarelli Kilka ziaren jałowca Kurkuma Jajko Sól gruboziarnista Pieprz Kapustę przekładamy do garnka, gotujemy do miękkości. Grzyby suszone zagotowujemy w niedużej ilości wody. Wywar dodajemy do kapusty do odparowania, grzyby siekamy i również dodajemy do kapusty. Gdy kapusta jest miękka – odstawiamy do wystudzenia. Odlewamy nadmiar wody. DO wystudzonego farszu dodajemy małą puszkę drobnej kukurydzy. Ja używam gotowej(...)naszego farszu. Zakładamy ciasto, zaklejając na brzegu. Robimy tak do momentu, kiedy skończy nam się farsz. Tak przygotowane kawałki ciasta z farszem kroki na ok 2cm. paski. Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy solą gruboziarnistą. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Doskonale sprawdza się

MarcinChef
Mało Obiektywna Recenzja - Bufet Schronisko Skrzyczne 244

kieszeni zawsze biednych, wolących na procenty wydać kasę studentów. Przeżyłem. I tu bym też przeżył, ale do jasnej, nie napiszę co, nie za te ceny. Zamówiłem: -żurek z 1/2 jajka (tak było w karcie) i białą kiełbasą 13zł -barszcz z krokietem 12,00zł -pierogi z mięsem 13,00zł dodatkowo wzięliśmy Młodemu sok, a sobie piwo zmieszane ze spritem, czyli(...)przez mikrofalówkę. Tu się kończą pochwały. Żurek. Woda z jakąś zawiesiną, z grudkami, z połówką przegotowanego jajka i może z 1/3 pokrojonej w plasterki na pół białej kiełbasy. Dostrzegłem z biedą majeranek.Tyle w temacie. Najzabawniejszy był barszcz. Bo przyszedł ze znośnej wielkości krokietem (farsz z pierogów i również miękki, bo odgrzany w mikrofalówce), ale barszczu dostałem 1/3 szklanki

BaRepas
C - Wielkanocne jajo z żaglem 127

ziaren kukurydzy ·          25 wykałaczek Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Żółtka delikatnie wyjąć, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i majonezem. Przygotowanym farszem wypełnić białka. Plastry sera przekroić na połowę po przekątnej, nabić na wykałaczki wraz z oliwkami tworząc żagiel. Na pięciu połówkach jaj wyłożyć plastry łososia, delikatnie skropić sokiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Naleśniki po rusku 122

Zapraszam na pyszne i sycące naleśniki wytrawne z farszem do pierogów ruskich. Naleśniki są duże szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu a tak samo pyszne. Polecam Składniki: naleśniki: 1,5 szkl mleka 1 jajko 3 łyżki oleju bazyliowego szczypta curry i imbiru 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich i soli 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia farsz: 4 małe

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Golonka faszerowana mięsem mielonym (pieczona w rękawie) 195

przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako propozycja na obiad - lub po ostudzeniu - na kanapkę. 1 duża golonka (około 1 kg bez kości) Farsz: 250g mięsa mielonego 1/2 suchej bułki namoczonej w mleku  1 łyżka bułki tartej 1 jajko 2-3 ząbki czosnku  przyprawy wg gustu Dodatkowo: 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka musztardy   Solanka: 2-3 litry wody(...)całą noc. Po tym czasie mięso osuszyć i posmarować musztardą (po wewnętrznej stronie). Następnie na musztardzie położyć startą (na grubych oczkach) marchew, połowę cebuli (pokrojonej w piórka) i farsz z mięsa mielonego. (Farsz - wszystkie składniki dokładnie wymieszać.) Całość zwinąć, związać nitką i umieścić z pozostałą cebulą - w worku do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku przez około

Di gotuje
Pierogi z mięsem mielonym 143

sporych sztuk:   Ciasto: 370 g mąki 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Farsz: ok. 450 g mielonego mięsa wieprzowego 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka majeranku sól i pieprz    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć

Simply Food
„Bizony” nadziewane kotlety z karkówki 387

całkowitej miękkości . Studzimy , a następnie, szatkujemy blenderem , na wielkość ziaren ryżu . Na każdy plaster karkówki, kładziemy z jednego brzegu , łyżkę farszu , przykrywamy dowolną ilością sera i zamykamy ( składamy oba , brzegi razem ) . Dociskamy dłońmi ,delikatnie i obtaczamy w jajku , później w bułce tartej , także lekko dociskając i formując , zgrabne poduszeczki . Smażymy na złoty kolor z obu stron , aż panierka zrobi się

Ogrodnik w podróży
KROKIETY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 180

odwiedzenia strony ORZECH :) SKŁADNIKI NA 30 sztuk: 30 naleśników 1 Słoik Kapusty Kwaszonej z Marchewką ORZECH 1 cebula 40 dag pieczarek Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 6 jajek 2 szklanki mleka Masło do smażenia pieczarek Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Kapustę przepłukuję zimną wodą a następnie drobno siekam. Do garnka wkładam kapustę i zalewam wodą(...)drobno posiekaną cebulę, solę i pieprze do smaku. Ugotowaną kapustę przecedzam. Dodaję pieczarki mieszam dokładnie. W razie czego można jeszcze doprawić. Farsz nakładam na naleśnik za pomocą łyżki i zawijam w prezenciki. Na talerzu rozbijam jajka i wlewam mleko, dodaję sól i pieprz, dokładnie ubijam. Na drugi talerz wsypuję bułkę tartą. Krokiety panieruję najpierw w jajku potem w bułce. Smażę

Gotowanie Patki
Conchiglione z kurczakiem, zieloną papryką i oliwkami 163

mnie bardzo smaczne, wyjątkowe danie.  Wyjątkowe, bo muszle makaronowe można nadziewać chyba wszystkim, co macie w lodówce, nie potrzebujecie nawet sera - tworzycie farsz z czego tylko chcecie a składniki wymieszać możecie z gęstą śmietaną lub jajkiem.  Te ze zdjęć to pierwsze, jakie zrobiłam. Zapamiętam właśnie ich smak na długo, może też Wam posmakuje tak, jak mnie. ;) Składniki(...)dodać do mięsa i warzyw, następnie wszystko połączyć z serkiem mascarpone i 3-ma łyżkami przecieru pomidorowego. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołami. 4. Nadziewać muszle makaronowe farszem, niezbyt ściśle układać w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, podlać muszle przecierem lub sokiem pomidorowym (naczynie przykryć lub owinąć folią aluminiową -ja tak robię, ponieważ nie lubię bardzo spieczonego makaronu, jednak

Kuchnia Prezydentowej
PIEROGI WIEJSKIE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM 112

dużo ugotuję :). Pomysł na fantazyjną falbankę podejrzałam u Moniki PIEROGI WIEJSKIE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM CIASTO NA PIEROGI 0,5 kg mąki 0,5 kg maślanki naturalnej sól FARSZ 2 torebki kaszy gryczanej palonej ( ok. 1 szkl ) 0,5 kg twarogu w kostce 2 cebule sól, pieprz Z mąki, maślanki i soli wyrobić sprężyste ciasto, rozwałkować i wykrawać kółka(...)dolać maślanki. Ugotowaną i ostudzoną kaszę wymieszać widelcem z twarogiem i podsmażoną cebulką. Dość dobrze doprawić solą i pieprzem. Można dodać 1 jajko, ja jednak tego nie robię gdyż kupuję twaróg półtłusty, który doskonale mi zlepia cały farsz. Przygotowanym farszem nadziewać ciasto, zlepiając brzegi i ugotować w sporej ilości osolonej wody. Podawać okraszone, jak u mnie cebulką podsmażoną na oleju

Pieguskowa Kuchnia
Naleśniki z farszem fasolowo-ciecierzycowo-pomidorowym 187

szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 duże jajka sól, szczypta cukru pudru, szczypta sody olej do smarowania patelni Do panierowania: roztrzepane jajka i bułka tarta Nadzienie: 400 g ugotowanej białej fasoli 400 g ugotowanej ciecierzycy 2-3 ząbki czosnku, najlepiej upieczone z oliwą w piekarniku 1 słoik suszonych pomidorów plus oliwa do nadania(...)stron na dobrze nagrzanej patelni wysmarowanej olejem za pomocą pędzelka, najlepiej silikonowego. Na środek każdego naleśnika nałożyć ok. 3 łyżki farszu. Rozsmarować równomiernie, omijając brzegi. Boki zgiąć do środka. Zwinąć w rulony. Panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć na małym ogniu na łyżce oleju z łyżką masła. Podawać z barszczem czerwonym do picia

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania