jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:225/455)

Fit naleśniki - z mąki ryżowej 278

Składniki na 4 sztuki: 8 łyżek mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki z amarantusa 1 szklanka mleka 1,5% 1 jajko 1 łyżeczka cukru trzcinowego (niekoniecznie) 3 krople aromatu waniliowego   1 jabłko starte - farsz cynamon do smaku   olej ryżowy - do posmarowania patelni   Przygotowanie:   Składniki zmiksować na gładkie ciasto. Ciasto powinno mieć taką konsystencję, aby szybko rozprowadzić

Alutka-Gotuje
Tarta z brokułami i boczkiem 198

łyżki zimnej śmietany 12% 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli forma do tarty z wyjmowanym dnem o średnicy 25cm. Farsz: 400g brokuła 10 pomidorków koktajlowych 15dkg wędzonego boczku 100g sera feta 3 jajka 100ml śmietany 12% 3-4 łyżki żółtego sera sól i pieprz Zaczynamy od ciasta. Mąki wsypujemy do większej miski, dodajemy pokrojone w kawałki masło, śmietanę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasteczka francuskie z serem i brzoskwiniami z korzennym akcentem 145

już nałożysz farsz na wszystkie kwadraciki, sklej wszystkie boki palcami, aby utworzyły trójkąt. Następnie krawędzie wytłocz widelcem, wtedy będziesz mieć pewność, że farsz nie wypadnie podczas pieczenia. Trójkąty układamy na papierze do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy mieszanką cukru z cynamonem. Pieczemy w 205°C przez ok 15-18 minut, aż będą złote. Po ostudzeniu, można ciasteczka polać lukrem

Calzonella.com
Paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami 203

Ugotowaną łączę z pieczarkami i studzę. Farsz można rozdrobnić za pomocą blendera, jak kto woli. Ciasto francuskie rozwijam, rozkładam na nim farsz i zwijam jak roladę. Następnie kroję w paski tworząc paszteciki.  Smaruję rozbełtanym jajkiem, i obsypuję delikatnie kminkiem. Piekę 30 minut w 180 st .( muszą się zarumienić ) ciasto francuskie w super cenie!!! KLIK   zostawiam Wam nowe gazetki

Takie tam pichcenie
Kotlety ryżowe ze szpinakiem + film 146

ognia i dodajemy do miski z ryżem i jajkami. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do pozostałych składników, dodajemy również surowe jajko, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz gałką muszkatołową, starannie mieszamy. Z gotowego farszu formujemy wilgotnymi dłońmi niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano a po usmażeniu

Smakowite Dania
,,Tarta z kurkami” 107

rozgrzewamy oliwę i masło. Pora kroimy w cieniutkie półplasterki, cebulę siekamy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Następnie wrzucamy kurki oraz kukurydzę. Jajka roztrzepujemy z łyżką śmietany i doprawiamy do smaku. Na podpieczonym spodzie układamy farsz i polewamy je sosem oraz posypujemy startym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika na kolejne 25-30 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno

Podróż w kulinaria
PIEROGI WILEŃSKIE 482

bardzo ale to bardzo smaczne. Przepis mam od lat,pochodzi z książki  s Leonilli.Z farszem można oczywiście kombinować,jak kto woli.Z przepisu wychodzi ok 30-40 pierogów,w zależności od grubości ciasta. Ciasto   1/2kg mąki szkl mleka 5dkg drożdży  2 jajka  łyżeczka cukru  1/2 łyżeczki soli  Zrobić rozczyn: rozdrobnić drożdże,dodać cukier, 2 łyżki(...)ciepłym miejscu by rozczyn podwoił swoją objętość. Po ok 20 min rozczyn połączyć z mąką,jajkami i pozostałym mlekiem.Wyrobić na gładkie ciasto,ponownie zostawić w ciepłym miejscu by podrosło ok 50min.Stolnicę posypać mąką,rozwałkować na 1/2cm,wykrawać  kółka,nakładać farsz i dobrze zlepić brzegi.Ulepione pierogi przykryć ściereczką i zostawić na ok 10min do wyrośnięcia. Wrzucać na dobrze

Niespełnione zdolności kulinarne
Drożdżowe kieszonki z salami i serem 153

szklanki mąki pszennej szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczka soli zioła prowansalskie łyżeczka cukru 30 g drożdży świeżych 2 łyżki oliwy Farsz salami ser żółty sos – duży pomidor, ząbek czosnku, zioła, sól, pieprz   Dodatkowo jajko do posmarowania Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy na 10 minut, aż rozczyn podwoi

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami 142

Składniki: Ciasto: 200ml gorącej wody, 1 jajko, 500g mąki pszennej tortowej, sól, 2 łyżki oleju, troszkę mąki do podsypywania. Farsz: 400g pieczarek, 600g kapusty kiszonej, po odsączeniu, 2 cebule, olej, sól, pieprz. Ponadto: 2 cebule, olej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Naleśniki z kaszą gryczaną i pieczarkami 191

Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 szklanki mleka 1/2 szklanki wody szczypta soli 3 łyżki oleju farsz 2 woreczki kaszy gryczanej 600 g pieczarków cebula sól,pieprz olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i miksujemy. Patelnię nagrzewamy i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Cebulę i pieczarki kroimy

magiczna kuchnia Kasi
Krokiety z kapustą i grzybami z puree z pieczonych buraków 158

jest barszcz czerwony do popicia lub jak nasza propozycja puree z pieczonych buraków. Składniki na naleśniki: - 230 g mąki - 230 ml mleka - 2 jajka - 180 ml wody mineralnej gazowanej - szczypta soli - 2 łyżki oleju Składniki na farsz: - 2 cebule - 2 łyżki masła - 500 g pieczarek - 500 g białej kapusty - pieprz, sól Dodatkowo bułka tarta i olej do smażenia. Wychodzi

Kuchenne Wariacje
Tarta z pieczarkami 171

obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić. Gdy pieczarki już delikatnie przestygną dodać pokruszone sery, posiekaną natkę pietruszki i jajko i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze. Następnie ułożyć farsz i piec 20-30 minut w piekarniku nastawionym na 190 stopni. Tarta najlepiej smakuje po ostygnięciu. Smacznego

MarciochaKucharzy
Uszka z grzybami 121

także podam przepis na uszka do barszczyku, ale  mi najlepiej smakuje z krokietami :D Ciasto na uszka: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli woda-tyle ile wchłonie mąka  Farsz: 30 dag suszonych grzybów 1 cebula sól pieprz 1 łyżka oleju Wykonanie: Składniki na ciasto łączę ze sobą, zagniatam ciasto, rozwałkowuję cienko

Bea(u)ty kitchen
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 157

sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego 1 łyżka sezamu Bułka tarta 1 jajko Olej do pieczenia Ugotowane mięso i cebulę, mielimy

Smakowy Raj
Peklowana domowa słonina 117

danie, a dodatek, jakże niezbędny np, do  ruskich pierogów . Potrzebna zarówno do farszu, jak i omasty. Zreszta taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, oraz podana cieniutko pokrojona z plasterkiem cebuli, pokropiona ocetem jako szybka zagrycha do "kielicha". Tę ostatnią wersję często serwował podczas naszych wyjazdów do Wilna mój Wójek, kiedy ucztowali sobie z moim Ojczulkiem :) Składniki

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania