ogórki kiszone i żółty ser. Cała zgraja zapieczona pod jajeczną pierzynką, tworzy oryginalne i smakowite danie 1 h 4 składniki: naleśniki : przepis TUTAJ farsz: woreczek kaszy jęczmiennej 3 ogórki kiszone 10 dag sera żółtego 2 jajka pieprz, sól wykonanie: Naleśniki smażymy jak w przepisie u góry. W międzyczasie gotujemy kaszę, ogórki kroimy w drobną kostkę, a ser trzemy na tarce
Ania i Marcin gotująmąki pszennej w zależności od mąki 20 g drożdży 60 g roztopionego masła 2 jajka 350 ml letniego mleka 2 łyżeczki soli 0,5 łyżki cukru farsz 250 g pieczarek 1 cebula olej 250 g żółtego sera sól i pieprz Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Do cebuli dodać
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieSajgonki z mięsem mielonym Składniki: na farsz makaronu ryżowego – nitki - 1 garść sos sojowy pieprz i sól mięso mielone wieprzowe - 0,5 kg pieczarki - 10 szt dużych kapusta pekińska - 6 liści marchewka - 1 szt jajko - 1 szt dodatkowo papier ryżowy tłuszcz do smażenia sos słodko-kwaśny do podania z sajgonkami Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyć do garnka, podsmażyć(...)Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, doprawić sosem sojowym i przyprawami. Na samym końcu dodać jajko , wymieszać, poddusić. Pojedyncze płaty papieru ryżowego zanurzać w ciepłej wodzie , osączyć i rozłożyć na desce. Na wilgotnym papierze ryżowym, ułożyć farsz, zwijać tak jak krokiety w rulonik. Smażyć sajgonki w głębokim tłuszczu, uważać by podczas smażenia nie skleiły się. Osuszyć
Kuchnia Danusiszklanki mąki razowej -ok. szklanka letniej wody -szczypta soli -łyżka oleju -1/2 dkg drożdży Składniki na farsz: -25 dkg ugotowanych ziemniaków -5 dkg ugotowanej na sypko prażonej kaszy gryczanej -cebula -olej -masło -sól, pieprz -czosnek niedźwiedzi -jajko Jedna cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni do zeszklenia. Ugotowane, jeszcze ciepłe ziemniaki zgniatamy gnieciuchem, dodajemy ugotowaną(...)kaszę, podsmażoną cebulę i jajko, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim i dokładnie mieszamy. W wodzie rozpuszczamy drożdże, dodajemy szczyptę soli, olej, dosypujemy mąkę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. Ciasta i farszu powinno starczyć na ok. 20 szt. pierogów. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem oleju. Gotujemy
Maminek kulinarnyciasto: 300 g mąki pszennej, 200 ml jogurtu naturalnego, ½ łyżeczki sody, szczypta soli Na farsz: 350 g mięsa mielonego drobiowego ( u mnie z indyka), 1 łyżka bułki tartej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego Ponadto: słone paluszki, Na panierkę: 2 – 3 jajka, bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę, zrobić w niej dołek(...)położyć słony paluszek (końce paluszka mają wystawać za koło na taką samą długość), a na nim łyżeczkę farszu. Końcówki kół złożyć do siebie i zlepić tak jak pierogi, dociskając mocniej w miejscach gdzie wystaje paluszek. Każdego pieroga przeciąć ostrym nożem na pół. Jajka roztrzepać, maczać w nich udka i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na bardzo małym ogniu na złoty
Nie tylko w kuchniWierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ. 2. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. 3. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba. 4. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku
Kuchnia w czekoladziewlewamy 1 łyżkę oleju, dodajemy odparowany i przestudzony szpinak oraz zeszkloną cebulę z czosnkiem. Wszystko łączymy, dodajemy pokruszony twaróg i mleko wymieszane z jajkiem. Całość dokładnie mieszamy aż zacznie gęstnieć, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładamy na wcześniej przygotowane naleśniki, zwijamy jak krokiety czy gołąbki, układamy w naczyniu do piekarnika, posypujemy startym serem i zapiekamy ok 20 minut
Smaki Ewypiecz ok. 20 minut w 200 stopniach (możesz obciążyć ją fasolą przy pieczeniu albo zrobić dodatkowe nacięcia, jeśli zobaczysz, że ciasto się podnosi)*. Farsz: - 1/2 pęczka szparagów - 1 pomidor pokrojony w kostkę - garść oliwek - 2 jajka - 1 łyżka masła - starty ser (opcjonalnie) - sól, pieprz, np. zioła włoskie Zmiksuj jajka z masłem, ewentualnie serem i przyprawami. Na podpieczony spód ułóż
Corner With Recipeszeszklić. Dodać pieczarki. Smażyć 4 minuty. Dodać mielone mięso, smażyć 7 minut. Doprawić posiekaną natką pietruszki, solą, pieprzem, oregano oraz słodką papryką. Dodać jajko i ser żółty. Dokładnie wymieszać. Cannelloni ułożyć pionowo w kokilce. Napełnić farszem. Sos beszamelowy*: 300 ml mleka 1 łyżka mąki 1/2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej 40 g tartego żółtego sera Na małej patelni rozgrzać
Moja Galeria Smakuzeszkliłem na 2 łyżkach oleju. Dodałem pokrojoną w kostkę kiełbasę i mieszając, smażyłem razem 3 minuty. Odstawiłem z ognia, ostudziłem. Dodałem posiekane jajka na ugotowane na twardo, starty żółty ser, tartą bułkę i śmietanę. Farsz doprawiłem tymiankiem , solą oraz pieprzem. Połówki porów ułożyłem w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania i napełniłem przygotowanym farszem. Zapiekałem 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym
R'n'G Kitchenłyżeczki świeżych czerwonych porzeczek 1 jajko 3 łyżki miodu dodatkowo: cukier, śmietana lub masło do podania wykonanie: Twaróg ucieramy z miodem i jajkiem. Dodajemy porzeczki, bez szypułek i mieszamy. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy posypane cukrem np. z masłem lub śmietaną
Domowy Smak Jedzeniaobrać mięso. Za pomocą maszynki wszystko zmielić, tj. ugotowane mięso z kurczaka, warzywa i wątróbkę z cebulą. 3. Następnie do masy dodać 2 jajka, kaszkę manną , przyprawy (nie żałować;)) i wszystko ze sobą połączyć. Przygotowany farsz przełożyć do 250 ml słoików (nakładać do 2/3 wysokości) i podwójnie pasteryzować (tzn. do garnka włożyć zakręcone słoiki, zalać zimną wodą
Ugotowaćżal było wyrzucić, bo nic marnować się w kuchni nie może, pomyślałam więc, że jak dodam jakiś owoc to będzie idealny farsz do moich migdałowych naleśników. I tak też się stało :) SKŁADNIKI: 1 jajko 1 szkl mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego (z prawdziwej wanilii) 2-3 łyżeczki cukru brązowego 2 łyżki mielonych migdałów mąka ok 3/4 szklanki 125 g serka
Kuchnia w opałach