jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:208/455)

Przepis na Lasagne dla niemowlaka. 275

wszystkim chodzi. Jeśli lubicie włoskie smaki, to poza lasagne dla niemowlaka, polecam również nasz omlet a’la pizza: Jak przemycić dziecku jajko. Omlet a’la pizza Lasagne dla niemowlaka Składniki na farsz bolognese 550 gramów pomidorów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (/czubata) 400 gramów mięsa mielonego (/ja użyłam wieprzowo-wołowego) 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia

Krupeczki
Sakiewki z ciasta filo ze szpinakiem 156

jednej sakiewki będziemy potrzebować 3 małe arkusze ciasta. Arkusze ciasta nakładamy na siebie, wcześniej smarując je pędzelkiem odrobiną oleju. Do przestudzonej masy szpinakowej wbijamy jajko i mieszamy. Na dole na środku ciasta układamy 1 łyżkę farszu. Zawijamy dół a następnie boki ciasta i rolujemy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Robimy tak pozostałe sakiewki. Przed pieczeniem smarujemy sakiewki resztą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Omlet z szynką konserwową i pieczarkami marynowanymi 173

plasterki. Na jedną i drugą patelnię wykładamy po niewielkiej ilości masła klarowanego. Na jedną wykładamy szynkę, paprykę i pieczarki. Na drugą rozgrzaną wylewamy jajka. Jajka smażymy najlepiej pod przykryciem aż górna warstwa się nie zetnie. Farsz lekko przesmażamy. Usmażony omlet zsuwamy na talerz i na połowie wykładamy podsmażone składniki. Przykrywamy drugą połową i SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Gnocchi z ricottą, parmezanem i szpinakiem 74

Wykonanie: liście szpinaku i bazylii opłukać letnia wodą, odcedzić na sicie, posiekać, bardzo krótko podsmażyć na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Do misy wbić jajko, roztrzepać je, dodać ricottę, parmezan, mąkę oraz szpinak. Całość wymieszać. Farsz na gnocchi jest niezwykle delikatny, dlatego zalecam dodać nieco więcej mąki, aby kluseczki nie rozpadły się w czasie gotowania. Cebulę zeszklić na małej patelni

Raj dla Podniebienia
Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem 886

pastą jajeczną i łososiem – przepis Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Łososia kroimy w mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy, ostudzone jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i musztardą. Farsz do babeczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Babeczki wypełniamy nadzieniem i dekorujemy odrobiną koperku, albo natką pietruszki. Przystawka – babeczki z pastą jajeczną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z czerwonej kapusty i kaszy gryczanej 158

kostke i dodajemy do reszty. 9. Ugotowaną kasze gryczaną łączymy se składnikami i odstawiamy do ostygnięcia,  kiedy to się już stanie dodajemy jajka i przyprawiamy. 10. Nakładamy na liść kapusty ok. 2 łyżek farszu i zwijamy. 11. Przygotowane gołąbki układamy ciasno, jeden przy drugim w garnku i zalewamy bulionem,  aż do przykrycia całości. 11. Gotujemy na małym ogniu

FITBUuK
Roladki z farszem chrzanowym 149

Składniki: 1/2 kg szynki pokrojonej w cienkie plasterki 5 jajek 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego 1/2 papryki 2 łyżki chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć … Czytaj dalej Roladki z farszem chrzanowym

czarrna od kuchni
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą 143

użyłam włoskiej ricotty. Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 duże jajka sól, szczypta cukru pudru, szczypta sody olej do smarowania patelni Farsz: 450 g mrożonego siekanego szpinaku 3 ząbki czosnku 500 g ricotty sól i pieprz do smaku Szpinak odparować z płynu, gotując go z posiekanym

Czerwień i błękit
NALEŚNIKI Z FARSZEM MIĘSNO - WARZYWNYM 384

kcal. 2 Naleśniki (100g.) 4 łyżki ugotowanego mięsa drobiowego bez skóry(120g.) 1 mała cebula -20g. 1 marchewka -60g. 0.5 jajka - 25 g. sól pieprz maggi ******************************************** Usmažone naleśniki posmarować przyprawionym farszem przygotowanym ze zmielonego mięsa ,ugotowanej marchewki i cebuli oraz jaja,soli ,pieprzu i maggi,zwinąć.Podpiec naleśniki na patelni i podawać z ulubioną surówką.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krokiety z pieczarkami 219

Danie, które spokojnie mogę zaliczyć do kategorii smaki dzieciństwa. Często jadałam takie krokiety u cioci. Są szybkie w przygotowaniu i bezmięsne. Składniki ciasto 2 jajka 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka szczypta soli farsz min. 500 g pieczarek 1 cebula … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pełnoziarniste naleśniki z sosem karmelowym i czekoladą. 159

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: -> 1 duże jajko -> Szklanka mleka -> Szklanka mąki -> Szczypta soli  ->1 łyżeczka cukru waniliowego, Farsz -> 150g sera białego -> 1 banan -> 3-4 łyżki jogurtu naturalnego -> 3-4 kostki czekolady gorzkiej -> 1/2 łyżeczki

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Krokieciki 165

Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka mąka 1 jajko 1 łyżka oleju przyprawy: sól, zioła prowansalskie, czosnek, mielony kminek farsz: 30-40 dkg ugotowanego mięsa (wieprzowe, drobiowe, co kto woli) 30 … Czytaj dalej Krokieciki

czarrna od kuchni
Gołąbki 104

następnie ugotować i pokroić. Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Ryż  ugotować. Do m ięsa mielonego  dodać jajko,ryż, grzyby , przyprawy i wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić program STEW

Moje domowe kucharzenie
Jajka faszerowane tuńczykiem 132

razem z żółtkami jajek. Dodajemy pomidorowe pesto, majonez i opcjonalnie papryczkę chilli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie łączymy składniki. Jajka układamy na talerzu i w miejsca po żółtkach nakładamy łyżeczkę farszu. Całość posypujemy rzeżuchą

Pyry na Gaz
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 120

obsmażony por. Pierś indyka pociąć na plastry o szerokości 1 cm. Rozbić doprawić solą pieprzem, słodką papryką w proszku. Na środek każdego płata nałożyć farsz, złożyć na pół, spiąć dokładnie wykałaczkami. W jednej misce roztrzepać jajka a do drugiej nasypać bułkę tartą. Saszetki mięsa obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć saszetki z dwóch stron na rozgrzanej patelni

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki pszenno – gryczane ze szpinakiem i kurczakiem z sosem czosnkowo – koperkowym 128

jogurcie z dodatkiem majonezu light, grillowana pierś z kurczaka. Cóż jeszcze mogę dodać, koniecznie wypróbujcie. Mam nadzieję, że Was zachęciłam. Składniki: Naleśniki ( 2 jajka, mleko, mąka pszenna, mąka gryczana 2:1 i szczypta soli ) Farsz 1 filet z kurczaka ( pojedynczy ) 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 marchewka ½ czerwonej papryki Sól Czosnek granulowany i świeży Papryka słodka mielona Sok z cytryny Dodatkowo

Smaki Ewy
Wytrawne kulebiaki z kaczką w odświętnej odsłonie! 154

łyżeczki kurkumy - łyżka lodowatej wody Szybko zagniatamy ciasto, na gładkie i miękkie. Ciasto wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez 30 minut w lodówce. FARSZ DO KULEBIAKÓW: - 400 g ugotowanego mięsa z młodej kaczki - 2 jajka - 150 g młodej kapusty kiszonej - 150 g suszonych prawdziwków - pęczek natki pietruszki - gałka muszkatołowa - sól - świeżo zmielony pieprz - 3 łyżki soku z kapusty kiszonej

SMYKWKUCHNI
Wegetariańskie gołąbki z kaszą gryczaną w sosie pieczarkowym 182

siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Marchewkę ścieramy na tarce, a pieczarki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy. Na koniec dodajemy jajka i mieszamy do połączenia składników. Na każdym liściu układamy porcje farszu i zwijamy jak klasyczne gołąbki. Jeśli to Wasze pierwsze spotkanie z gołąbkami- polecam filmik na youtube.com, w którym w prosty sposób wytłumaczone jest

Czerwona Porzeczka
Kieszonki ze schabu z pieczarkami, porem i rzodkiewką 137

Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Roztłuczone schabowe rozłożyć na deseczce. Na każdym plastrze rozłożyć warstwę farszu i posypać startym serem. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Jajka roztrzepać widelcem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowane kieszonki umoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu

Nie tylko w kuchni
Dietetyczna cukinia faszerowana. 125

pieprz. Przygotowanie:   Ja miałam taki kawałek cukini, który pokroiłam na cztery części. Wydrążyłam środek. Pierś z kurczaka zmieliłam przez maszynkę. Dodałam kukurydzę, jajko, posiekaną zieloną pietruszkę, wyciśnięty czosnek i przyprawy.  Wymieszałam. Napełniłam cukinię farszem i przykryłam folią. Piekłam w piekarniku w 180 stopniach. Pierwsze 25minut piekłam pod folią, następnie przez kolejne 20-30minut piekłam bez przykrycia. Czas

W kuchni u Moniki
Wigilijne pierogi z kiszoną kapustą i grzybami 153

Wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą, np takich jak u mnie. Składniki: Na ok 80 sztuk: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 jajko ok 1 szklanki przegotowanej, ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 0,5kg kiszonej kapusty 30 dkg suszonych grzybów (prawdziwki, kozaki) moczonych w wodzie lub mleku ok. 12 godzin 1 duża lub dwie małe cebule

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z cukinią i kurczakiem 137

obciążyć, żeby nie urosło i podpiekamy je przez ok. 15 min w 180 stopniach. Potem zdejmujemy papier z grochem i wykładamy nadzienie. Składniki na farsz: 300 g fileta z kurczaka 1 cukinia - niezbyt duża 2 jajka 200 ml śmietany ser żółty do posypania po wierzchu - u mnie 3 plastry odrobina oliwy do usmażenia kurczaka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Kurczaka

psgotujemy
Pieczarki z kaszą jęczmienną i bobem 224

wodzie z dodatkiem soli i niewielką ilością cukru. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i jeszcze ciepły obrać z łupinek. Do wystudzonej kaszy dodać jajka i wymieszać. Wsypać natkę pietruszki, bób i przyprawić. Tak przygotowanym farszem napełnić pieczarki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pociąć na plasterki. Przykleić do kaszy, a na wierzchu każdej pieczarki położyć oliwkę. Posmarować całość oliwą

https:KKuchniaMniam
Pizza i mini-calzone z kabanosami 154

papierze do pieczenia na placek grubości ok 5-7 cm. Szklanką o średnicy ok 9 cm wycinać kółka. Na każde nakładać dużą łyżkę farszu. Złożyć na pół jak pierogi, brzegi DOKŁADNIE zlepić. Posmarować rozbełtanym jajkiem ( lub zwilżyć wodą ) i posypać mieszanką sezamu, maku i soli himalajskiej. Do piekarnika wstawiamy pustą blachę na najniższy poziom piekarnika, nagrzewamy

Atlas Smaków
Chrupiące sajgonki 157

mięso będzie gotowe. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy wszystko dokładnie i podduszamy minutę. Na koniec na patelnię wbijamy surowe jajka i na nieco większym płomieniu smażymy całość, aż się zetną. Farsz jest gotowy. Po kolei, każdy z arkuszy papieru ryżowego, za pomocą kuchennego pędzelka zwilżamy wodą z obu stron. Czekamy aż delikatnie (nie całkowicie, bo będzie

Kuchenna Kontrrewolucya
Dietetyczne naleśniki po bolońsku 177

ostro, a dziś miałam czas i pomiędzy sprzątaniem, a zakupami zabrałam się za gotowanie ;) Składniki (na 2-3 porcje): Naleśniki (4 sztuki): 2 jajka 0,5 szklanki mleka szczypta soli 2 łyżki skrobi kukurydzianej Farsz: 400-500g mięsa mielonego z indyka/kurczaka pomidory w puszce  1 słoik koncentratu pomidorowego przyprawy wg gustu, ja dałam sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jajka z pieczarkami 118

Jajka inaczej na śniadanie? Czemu nie. Ugotowane na twardo, z pysznym farszem pieczarkowym i z dodatkiem świeżego szczypiorku. To danie na pewno znajdzie też swoich amatorów na wielkanocnym stole. Najlepiej przygotować poprzedniego dnia

Milion Smaków
tarta z agrestem - ciasto z agrestem 80

Ciasto: 250 g mąki, skórka otarta z 1 cytryny, 1 jajko, 100 g cukru, 125 g masła, 1 łyżka ekstraktu waniliowego,   farsz: 2 kromki suchego placka drożdżowego, 50 g mielonych migdałów, 600 g agrestu, cukier puder, cukier,   1 żółtko, 2 łyżki śmietany,   masło do wysmarowania formy, Ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować

królestwo garów
Krokiety z mięsem 121

mięso i warzywa zmielić. Do mięsa z warzywami dodać rosół, doprawić solą i pieprzem, wszystko wymieszać. Naleśnik rozłożyć na talerzu, na środku naleśnika ułożyć farsz, brzegi naleśnika zagiąć a następnie zwinąć krokiety. Krokiety opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron

Mama Gotuje
Tarta z grzybami 121

przez 15-20 minut. doprawić solą i pieprzem. A następnie dodać posiekaną pietruszkę.  Odstawić do ostygnięcia, dodać pokruszony ser oraz wbić 2 jajka. Dobrze wymieszać. Ciasto francuskie dociąć do foremki. Na ciasto nałożyć farsz, wyrównać. Piec przez 30 min w temperaturze 200-220 stopni.  Smacznego

MarciochaKucharzy
Faszerowane pomidory – jak je zrobić. Kilka prostych przepisów. 150

będą: 4 kromki chleba razowego, 1 jajko, 1/2 szklanki mleka sojowego, czosnek, natka pietruszki, szczypiorek i sól. Przygotowanie: Wymieszać miąższ chlebowy z mlekiem sojowym, jajkiem, doprawić do smaku. Całość delikatnie razem ugniatać. Wypełnić tak przygotowanym farszem połówki pomidora. Włożyć do piekarnika i podpiekać w piekarniku w średniej temperaturze (150 °C) przez 20 minut lub podsmażać na patelni.   Pomidory faszerowane

MODA NA BIO
Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym 260

przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni, dodajemy zupę pieczarkową. Podsmażamy aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę z zupą pieczarkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na rozbitym płacie schabu, zwijamy na kształt roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy majerankiem. Rolady obkładamy wędzonym boczkiem, skrapiamy olejem. Pieczemy pod przykryciem

VioletoweKucharzenie
Pierogi ruskie 178

warto. Składniki na ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 szklanka ciepłej wody. Mąkę przesiewamy i dodajemy sól i jajko. Wodę dolewamy partiami. Zarabiamy ciasto na jednolitą masę. Składniki na farsz: 80 dkg ugotowanych ziemniaków 1/2 kg sera białego 2 duże cebule sól, pieprz Ugotowane ziemniaki ugniatamy przez praskę. Ser można również przecisnąć przez praskę

tojestpyszne.blogspot.com
Paszteciki z wędzonym boczkiem i zielonym groszkiem 139

kostkę cebulę, a na końcu ugotowany odcedzony groszek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Farsz lekko zmiksowany układać na prostokąciki ciasta                                        Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem.              Piec w 170 st C przez

Gaździnka warzy
Paprykowa rolada-PAPRIKA ROLL 99

czerwone papryki -zmiksowane,    4 jajka – oddzielnie żółtka i białka,  garść ziół świeżych, sól i pieprz(...)Farsz: 1-2 szt twarożku śmietankowego (np. Philadelphia )-ja mialam twaróg zwykły i dodalam śmietane 36%,..  .8-10 dużych plastrów szynki szwarcwaldzkiej , kilka plastrów wędzonego boczusia

w mojej kuchni
Kartacze z nadzieniem mięsno warzywnym 182

warzywami 1 raz. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do zmielonego mięsa dodać połowę usmażonej cebuli, majeranek, bazylię, sól do smaku i jajko. Z ciasta formować placki wielkości dłoni, na każdy nakładać mięsny farsz a następnie, brzegi zlepić ze sobą i uformować owalne kartacze. Gotowe kartacze wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować 20 minut od chwili wypłynięcia

Na słodko lub wytrawnie
Letnia tarta z cukinią 137

śmietany, jajek i sera. Pozostałą część ciasta francuskiego nacinamy w naprzemienne paski tak, by po rozciągnięciu uzyskać siatkę. Przykrywamy nią ciasto. Można posmarować ciasto jajkiem. Całość wstawiamy ponownie do piekarnika, do zrumienia się i ścięcia farszu. U mnie zajęło to ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przepis dodaję do akcji

W kuchni wieczorem
Tort naleśnikowy z mięsem 150

tanio! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: – mąka – 1 szklanka – mleko – 200 ml – woda gaz. – 50 ml – jajko – 1 szt – olej – 2 łyżki – proszek – 1 łyżeczka – sól – szczypta FARSZ: – mięso mielone – 300 g – cukinia – 1 szt – pomidor – 2 szt – szczypiorek – 1 pęczek

Ostra na Słodko
Krokiety z kapustą i grzybami 258

kroimy kapustę. Dodajemy na patelnię. Doprawiamy wymienionymi przyprawami lub według uznania. Smażymy do czasu aż smaki nam się ładnie połączą. Przygotowane wcześniej naleśniki, nadziewamy farszem i zawijamy jak krokiety, brzegami naleśnika pod spód. Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta Na talerzyku roztrzepujemy jajka. Na osobny talerzyk wsypujemy bułkę. Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce. Smażymy na głębokim rozgrzanym

kulinarnyswiatdomi
Naleśniki z serem i brzoskwiniami 224

Pyszny pomysł na obiad, deser lub podwieczorek :) SKŁADNIKI Ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana) 2 jajka  1 i 1/2 szklanki mąki szczypta soli masło do smażenia Farsz: 500g  sera białego  200 g śmietany lub jogurtu naturalnego duża puszka brzoskwiń 2 opakowania cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki ciasta i odstawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Focaccia z brokułami i papryką 142

minimum pół godziny. Pieczenie: nastawiam piekarnik na 200 stopni. Zanim się nagrzeje uciskam palcami środek każdego serca i nakladam nadzienie. Brzegi smaruję rozmieszanym jajkiem. Wkładam do pieca na 25 minut. Polecam też ciasto z farszem cebulowym i mięsem w przepisie na. cebularz

prawdziwe jedzenie
Pierogi ruskie 256

inny smak niż na codzień), dziś zaprezentuję moją wersję pierogów ruskich. Potrzebujemy (na około 36 sporych pierogów): Ciasto pierogowe: - 1 szklanka ciepłej wody - 1 jajko - 2 łyżki oliwy z oliwek - około 560 g mąki pszennej Farsz: - 650 g ziemniaków - 500 g twarogu półtłustego - 2 spore cebule - oliwa z oliwek - sól - pieprz Zaczynamy od przygotowania farszu.  Ziemniaki obieramy, kroimy

W mojej holenderskiej kuchni
Pierogi z kaszą jaglaną i bakaliami - lubelski kociołek II edycja 160

Dorota -  http:// sierotkamarysiawkuchni.blogspot .com/ Angelika-  http:// duringthefreetime.blogspot.com/ Ania -  http://przyprawmnie.blogspot.com/ Marta - http:// niebieskapistacja.blox.pl/html   CIASTO: 500 g mąki pszennej 1 jajko szczypta soli 120-150 ml wody 1 łyżka oleju rzepakowego FARSZ:  3/4 szkl. kaszy jaglanej 300 g białego sera 1 szkl. mleka 3,2% 0,5 szkl. wody 3 łyżki cukru 1 szkl. bakalii

kolorowotorcikowo
Pierogi z kapustą i grzybami 546

Pieprz – do smaku Liście laurowe – 2 sztuki Na ciasto na pierogi : Mąka pszenna – 4 szklanki Jajka – 2 Kwaśna śmietana gęsta 18% – 5 łyżek Olej – 3 łyżki Sól – szczypta Woda letnia – 3/4 szklanki Pierogi z kapustą i grzybami – Wykonanie: Przygotować farsz do pierogów : Grzyby zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 3 godziny. Odsączyć z wody i posiekać drobno(...)jajka. Dodać kwaśną śmietanę, olej i szczyptę soli. Wymieszać ciasto, stopniowo dodawać wodę, stopniowo wyrabiając miękkie i łatwo poddające się ciasto. Przykryć je miską i pozostawić ciasto na ok. 15 minut, żeby odpoczęło. Podzielić ciasto na 4 części. Trzy części ciasta przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić. Pozostałą 1/4 ciasta rozwałkowaść cienko. Za pomocą szklanki wycinać kółeczka, na środek nakładać farsz

Kulinarne Przeboje
KAPUŚNIACZKI 341

też w piekarniku. Przechowuję je zawinięte żeby nie stwardniały. Polecam! KAPUŚNIACZKI CIASTO DROŻDŻOWE 0,5 kg mąki 50 g świeżych drożdży 3 jajka 0,5 szkl mleka 100 g masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli FARSZ 50 g suszonych grzybów 2 cebule 400 g kiszonej kapusty 3-4 łyżki oleju sól, pieprz Mąkę przesiać. Drożdże rozetrzeć z z cukrem

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania