jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:215/455)

Pizzetki z cukinią i żółtym serem 167

dowolny ser) 2 łyżki sezamu do posypania Pizza ciasto: 3 łyżki oliwy 2 dkg drożdży szczypta soli 200 ml wody 35 dkg mąki + 2 łyżki do podsypania Dodatkowo 1 jajko do posmarowania. Przygotowanie. Przygotowanie ciasta zaczynamy od przesiania mąki do miski. Mąka powinna mieć temperaturę pokojową. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie. Rozpuszczone wlewamy do mąki. Dodajemy także sól oraz oliwę(...)Dokadnie mieszamy całość. Gdy ciasto na pizzę już nam wyrosło, dzielimy je na pół. Każdą połówkę rozwałkowujemy na cienki placek. Nakładamy farsz nie na całe ciasto a jedynie na jedną jego krawędź, wzdłuż całej krawędzi. Rolujemy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Kroimy w kawałki wielkości 4-5 centymetrów. Ostawiamy do wyrośnięcia na około siedem minut. Gotowe pieczemy w piekarniku

mecooks
Pierogi z żółtym serem i szpinakiem 121

Farsz : 500 gram świeżego szpinaku 300 gram żółtego sera sól ,pieprz,gałka muszkatołowa, masło,  2 ząbki czosnku Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko łyżeczka oleju ciepła woda Sposób wykonania: Ciasto: Do miski wsypałam mąkę, wbiłam jajko, dodałam szczyptę soli,olej, ciepłą wodę i wszystko dokładnie wymieszałam. Gdy ciasto będzie już gładkie i elastyczne przykryłam je ściereczką żeby się

Darcia w kuchni
Pierogi z grzybami i kapustą. Wigilijna tradycja 162

style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na ciasto : 3 szklanki mąki 1 szklanka wrzątku ( gorącej gotującej się wody ) 1 jajko 1 łyżeczka oleju sól do smaku ( około 1/2 płaskiej łyżeczki ) szczypta cukru – około 1/2 płaskiej łyżeczki Farsz : 2 garści suszonych grzybów leśnych , najlepiej podgrzybków 1 średnia kapusta świeża 1 cebula sól , pieprz ,do smaku 1 łyżeczka cukru(...)minut , co jakiś czas mieszając i pilnując żeby się nie przypalało . Po upływie tego czasu wyłączamy gaz i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia .Wszystkie składniki na ciasto , wrzucamy do misy , jajko , mąka , cukier, kurkuma ,sól , olej ,wrzątek -najlepiej w takiej kolejności , bo wtedy jajko będzie pod mąka i nie sparzy się wrzątkiem .Ciasto , najlepiej wyrobić automatem do chleba ( ja go zawsze

Ogrodnik w podróży
Chiński rosół z sakiewkami 773

odrobina koperku/natki pietruszki 2-3 łyżki sosu sojowego szczypta imbiru mielonego SAKIEWKI : Ciasto: 450 g mąki 300 ml wrzątku łyżeczka soli łyżka oleju FARSZ: 500 g mięsa mielonego z szynki 1 mała cebula sól pieprz jajko PRZYGOTOWANIE : Jedną marchewkę pozostawiamy całą, a pozostałe warzywa kroimy w słupki (3 marchewki, 2 pietruszki i selera), cebulę opalamy, razem z mięsem i porem

Gotowanie jest łatwe
MUFFINY Z KASZY JAGLANEJ, TUŃCZYKA I PESTO 110

obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Kaszę mieszamy z warzywami. Dodajemy pesto, pestki dyni, pietruszkę, sól, pieprz oraz chilli do smaku. Mieszamy. Jajko roztrzepujemy widelcem. dodajemy do warzyw. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Dodajemy do farszu i mieszamy do połączenia się składników. Masę przekładamy do foremek natłuszczonych niewielką ilością tłuszczu. Posypujemy odrobiną pestek dyni i pieczmy ok 30 minut w temp

Kuchnia w oparach
Schab nadziewany mięsem mielonym 271

długiego noża robimy kieszeń. Schab smarujemy z każdej strony olejem, oprószamy solą, pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso mielone łączymy z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Przygotowanym farszem napełniamy schab, spinamy wykałaczkami i chowamy do rękawa do pieczenia. Schab pieczemy około 2 godzin w 160 C, przy czym po godzinie przekłuwamy

Zainspirowana w kuchni
Tarta LCHF ala pizza z salami | bezglutenowa, bez laktozy, fit, dietetyczna | 159

zachwycająca. Dzięki mące kokosowej syci na bardzo długo i ma delikatny, kokosowy posmak. Składniki: Ciasto: 100g mąki kokosowej 30g mąki ryżowej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżeczki bazylii Farsz: 3 łyżki koncentratu pomidorowego Chilli Papryka słodka Sól himalajska Bazylia Czosnek granulowany Oregano 1 kulka sera mozzarella 1/2 papryki Garść oliwek Salami 1 garść kukurydzy

Czarnawisienka
Naleśniki ze szpinakiem i serem żółtym 164

Zamrożony szpinak umieścić w rondelku i dusić go na średnim ogniu pod przykryciem, aż się rozmrozi. Dodać masło, przyprawy, zmiażdżony czosnek i jajko, dokładnie wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do farszu. Na każdym naleśniku układać po łyżce farszu ze szpinaku i zawijać krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez

Cukiernia Pychotki
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 261

dokładkę! Dodatek parmezanu sprawia, że jest to danie godne najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl * jajko – 1 szt * żółtko – 2 szt * oliwa – 1 łyżka * sól – 1 szczypta FARSZ: * szpinak – 500 g * ricotta – 200 g * szynka parmeńska – 100 g * cebula – 1 szt * czosnek -2 ząbki * sól, pieprz, gałka

Ostra na Słodko
Rolada z sera żółtego 567

trochę wałkuję i znów wkładam do wody jeżeli cały nie zamienił się w plastyczną masę). Masło ucieramy z serkami, dodajemy pokrojoną szynkę, jajka, paprykę i natkę. Żółty ser wyjmujemy z wody i rozwałkowywujemy. Rozsmarowywujemy farsz i zwijamy. Całość zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki

Cukiernia Pychotki
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 167

dokładkę! Dodatek parmezanu sprawia, że jest to danie godne najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl * jajko – 1 szt * żółtko – 2 szt * oliwa – 1 łyżka * sól – 1 szczypta FARSZ: * szpinak – 500 g * ricotta – 200 g * szynka parmeńska – 100 g * cebula – 1 szt * czosnek -2 ząbki * sól, pieprz, gałka

Ostra na Słodko
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 152

dokładkę! Dodatek parmezanu sprawia, że jest to danie godne najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl * jajko – 1 szt * żółtko – 2 szt * oliwa – 1 łyżka * sól – 1 szczypta FARSZ: * szpinak – 500 g * ricotta – 200 g * szynka parmeńska – 100 g * cebula – 1 szt * czosnek -2 ząbki * sól, pieprz, gałka

Ostra na Słodko
Zawijaski z farszem 187

Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 20 dkg szynki 10 dkg sera żółtego 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie 1 jajko czarny sezam Przygotowanie: Szynkę drobno pokroić, a … Czytaj dalej Zawijaski z farszem

czarrna od kuchni
Biała kiełbasa zapiekana z pieczarkami i serem 261

kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, musztardę, starty ser żółty, przyprawy i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Kiełbaski nacinamy wzdłuż u wypełniamy nacięcia farszem. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 45 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie – kuchnia hiszpańska 193

łyżki * sól , pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Groszek gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Posiekaną cebulę, czosnek, mielone mięso, jajko, natkę pietruszki, paprykę i szczyptę soli miksujemy na gładki, gęsty, zwarty farsz. Z masy formujemy małe pulpeciki i smażymy na małym ogniu na mocno rozgrzanej oliwie ( smażymy na małym ogniu, żeby nie były suche i surowe

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania