jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:205/455)

Tarta z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką 79

Tarta z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką Składniki: 150 g mąki 70 g bardzo gęstej śmietany 18% 20 g drożdży 1 łyżka wody 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Składniki na farsz: 250 g kapusty kiszonej 25 g grzybów suszonych 1 liść laurowy 3 szt ziela angielskiego pół łyżeczki tymianku, majeranku i kminku sól, pieprz

Themo przepisy
Roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem - na parze 118

Pozostawiamy do przestygnięcia. Filety z kurczaka rozbijamy na duże kotlety ( przez folię ). Przyprawiamy solą z każdej strony. Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokruszony twaróg i jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Widelcem wyrabiamy na jednolitą masę. Przygotowanym farszem smarujemy kotlety. Zwijamy w rulon i układamy na gazie. Zwijamy jak cukierka a końce związujemy. Gotujemy na parze przez około 30 minut

Smaki Ewy
Naleśniki owsiane ze szpinakiem i fetą 152

Naleśniki: 3 szklanki mąki owsianej 4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 szklanki wody gazowanej (lub więcej, w zależności od konsystencji ciasta) 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek sól Farsz: 500 g mrożonego szpinaku 150 g sera feta 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonej gałki

Qchnia po prostu
Pomidorowa rolada z twarożkiem i prosciutto 131

drzwi :D POMIDOROWA ROLADA Z TWAROŻKIEM I PROSCIUTTO Czas przygotowania 30-40 minut Składniki na blaszkę o wymiarach 21x35cm Składniki na ciasto 3 jajka Mąki owsianej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Wędzona i słodka papryka Farsz 200 g twarogu lub naturalnego serka kanapkowego Kilka listków szpinaku Kilka oliwek 2-3 plastry prosciutto crudo Białka ubić na sztywno Do ubitych białek dodać

HealthyCreations
Rolada waflowa z nadzieniem ruskim 152

lodówki, dzięki temu smaki ładnie się przegryzą, ale również sama rolada łatwiej się kroi. Roladę odsmażamy na klarowanym maśle lub przed odsmażeniem panierujemy w jajku i bułce tartej. Możemy jeść samą z sosami lub surówkami. Farsz ruski też robicie według waszych preferencji bo ja dodaję trochę dziwnych przypraw i dodatków, które niekoniecznie każdemu muszą przypaść do gustu. {"@context":"http:\/\/schema.org

Mieszam w Garnku
rolada z mięsem mielonym i szpiankiem 134

siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką mieszam, dodaję jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Ciasto francuskie rozwijam i nakładam farsz : *ciasto układam pionowo i nakładam na całą długość farsz ( UWAGA: zostawiam wolne boki ok 2 cm i koniec ciasta ok 2 cm ) pomału zawijam

Domowa Kuchnia u Mamy
NALEŚNIKI PO CHŁOPSKU - Z FARSZEM ZIEMNIACZANYM I SOSEM PIECZARKOWYM 140

MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 ŚREDNICA PATELNI: 22 CM. Składniki na naleśniki: 2 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 2 łyżki oleju, łyżeczka soli, 2 łyżeczki majeranku Cykoria . Składniki farszu: 1,5 kg ziemniaków, 2 większe cebule, 2 łyżki masła, sól, pieprz, garść tartego sera żółtego, po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku

JejKuchnia
Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem 1354

pastą jajeczną i łososiem – przepis Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Łososia kroimy w mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy, ostudzone jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i musztardą. Farsz do babeczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Babeczki wypełniamy nadzieniem i dekorujemy odrobiną koperku, albo natką pietruszki. Przystawka – babeczki z pastą jajeczną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarki faszerowane serem feta 108

papierowym zamiast myc je w wodzie. Myte wodą często nią nasiąkają. W miseczce wymieszać pokrojony w kostkę ser feta, drobno pokojoną cebulkę, świeże oregano, jajko, bułkę tartą oraz szczyptę pieprzu białego. Kapelusz każdej pieczarki wypełnić farszem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut. Podawać na przystawkę bądź jako dodatkowy składnik obiadu. Smacznego! Pieczarki faszerowane serem feta

mecooks
Sakiewki w sosie pomidorowo serowym 1260

wyszło fajne połączenie. Proste, każdy sobie poradzi bo przecież nie ma nic prostszego od naleśników. ciasto naleśniki: 1 szklanka mąki szczypta soli 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 2 łyżki oleju farsz: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por biała część sól, pieprz przyprawa do kurczaka sos: 500 ml przecieru pomidorowego

wesoła kuchnia
rolada z mięsem mielonym i szpiankiem 178

siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką mieszam, dodaję jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Ciasto francuskie rozwijam i nakładam farsz : *ciasto układam pionowo i nakładam na całą długość farsz ( UWAGA: zostawiam wolne boki ok 2 cm i koniec ciasta ok 2 cm ) pomału zawijam

Domowa Kuchnia u Mamy
Naleśniki piwne z mięsem 647

Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 4 jajka 2 szklanki piwa 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki sól Farsz: 500 g mielonego mięsa (łopatka wieprzowa) 1 papryka 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz ziołowy olej ketchup Sposób wykonania: W misce miksujemy składniki ciasta. Pod koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. W rondlu rozgrzewamy

Qchnia po prostu
Gołąbki z rybą i sos krewetkowy 226

Dodaj do ryżu wraz z posiekanym koprem. Obie ryby pokrój w kostkę, a następnie grubo posiekaj nożem lub w malakserze. Przełóż do misy, dodaj jajko, sól, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Rozłóż liście kapusty i podziel farsz. Zwijaj kapustę w rulon. Formę o wymiarach 25 cm x 35 cm posmaruj masłem. Ułóż gołąbki w dwóch rzędach. Rozprowadź na nich kawałki masła

codojedzenia
Przepis na Lasagne dla niemowlaka. 275

wszystkim chodzi. Jeśli lubicie włoskie smaki, to poza lasagne dla niemowlaka, polecam również nasz omlet a’la pizza: Jak przemycić dziecku jajko. Omlet a’la pizza Lasagne dla niemowlaka Składniki na farsz bolognese 550 gramów pomidorów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (/czubata) 400 gramów mięsa mielonego (/ja użyłam wieprzowo-wołowego) 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia

Krupeczki
Sakiewki z ciasta filo ze szpinakiem 156

jednej sakiewki będziemy potrzebować 3 małe arkusze ciasta. Arkusze ciasta nakładamy na siebie, wcześniej smarując je pędzelkiem odrobiną oleju. Do przestudzonej masy szpinakowej wbijamy jajko i mieszamy. Na dole na środku ciasta układamy 1 łyżkę farszu. Zawijamy dół a następnie boki ciasta i rolujemy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Robimy tak pozostałe sakiewki. Przed pieczeniem smarujemy sakiewki resztą

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania