jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:196/455)

czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 119

mąki,+ łyżkę 2 łyżek stołowych (30 g), cukru łyżeczka soli starta skórka z cytryny 115 g z masła zimnego 1 jajko około 60 ml mleka moja córka nie mogła sie doczekać i kroiłam gorące farsz 3-4  brzoskwinie, nektaryny- u mnie małe brzoskwinie ogrodowe 140 g świeżych drobnych owoców ,jagód,malin,lub same brzoskwinie 50 g brązowego cukru

mojej kuchni
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 115

mąki,+ łyżkę 2 łyżek stołowych (30 g), cukru łyżeczka soli starta skórka z cytryny 115 g z masła zimnego 1 jajko około 60 ml mleka moja córka nie mogła sie doczekać i kroiłam gorące farsz 3-4  brzoskwinie, nektaryny- u mnie małe brzoskwinie ogrodowe 140 g świeżych drobnych owoców ,jagód,malin,lub same brzoskwinie 50 g brązowego cukru

w mojej kuchni
Kruche paszteciki z grzybami 154

tłuszczu z cebulą.  Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku. Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto,  zwinąć jak roladę i pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Tarta dyniowa z szynką i ryżem 198

dyniowa z szynką i ryżem Składniki: Kruche ciasto 125 g zimnego masła 250 g mąki pszennej 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Farsz 500 g   pieczonej dyni 1 cebula 100 g szynki 50 g ryżu 2 jajka sól pieprz gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki  domowej warzywnej pasty bulionowej olej do smażenia Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulę(...)nakłuwamy widelcem i z powrotem chowamy do lodówki. Do miski wbijamy jajka, dodajemy rozgniecioną widelcem pieczoną dynię i przestudzoną szynkę z ryżem. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i podpiekamy w nim ciasto do złotawego koloru, około 10-15 minut. Po czym wypełniamy tartę farszem, temperaturę zmniejszamy do 180 stopni i pieczemy tartę około 45 minut. insertCookd

Kulinarne przygody Gatity
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 200

Ciasto: * 600 g mąki pszennej * 2 łyżeczki soli * 180 g śmietany 18% * 80 g mleka * 180 g oleju Farsz: * 3 nogi z kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso(...)koła. Po nałożeniu farszu sklejamy boki i układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Możemy je w miarę blisko siebie układać (ale nie mogą się stykać! Kiedy ulepimy już wszystkie pierożki jeszcze raz dociśnijmy ciasto zwłaszcza po bokach (bo niedokładnie sklejone pierożki otworzą się podczas pieczenia) a następnie posmarujmy je jajkiem wymieszanym z mlekiem

w mojej kuchni
kasza gryczana z pieczarkami w naleśnikach... 176

Składniki: NALEŚNIKI: woda gazowana 2 szklanki, mleko 3,2% 1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, mąka tortowa 2,5 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki FARSZ: kasza gryczana 1 woreczek, pieczarki 30 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka , kucharek 1 łyżeczka całe jajka "L" ubić z cukrem

W Mojej Kuchni Lubię
Mini frittata wymiata! 167

grzankami i masełkiem czosnkowym całość wymiata! Danie niesamowicie pożywne i bardzo wdzięczne w wykonaniu. Nie dość, że na jajkach, a jak wiadomo są one najlepszym źródłem aminokwasów (wciąż niedocenianym i pomijanym w śniadaniowych menu), to do farszu można wykorzystać dosłownie wszystko co nam zalega w lodówce. masło czosnkowe ( tutaj ) Salami podsmażyłam na kropelce oliwy z pomidorów. W miseczce roztrzepałam

bastalena
Krokiety z kapustą i grzybami 127

jeszcze są świeże grzyby. Krokiety z kapustą i grzybami Składniki: -  naleśniki - 1 kg grzybów leśnych - 2 kg kapusty kiszonej - 1 cebula - 2 liście laurowe - 4 ziela angielskie - olej - jajko - bułka tarta - sól - pieprz Przygotowanie: Grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki i myjemy. Gotujemy do miękości. Kapustę płuczemy, kroimy zalewamy zodą dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękości(...)minut. Cebulę siekamy i dusimy na oleju, dodajemy ugotowaną, wystudzoną i odciśniętą kapustę z grzybami. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Farsz rozprowadzamy na przygotowanych naleśnikach i zwijamy. Każdy krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju. Krokiety najlepiej smakują z czerwonym barszczem. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Pierogi z mięsem 124

przypuszczalnie z Dalekiego Wschodu poprzez Ruś.  Kiedyś pierogi przygotowywane były wyłącznie z okazji świąt i każde święto miało swój różniący się farszem i kształtem pieróg. Polecam również ciasto na pierogi z mąki żytniej i maślanki- bez jajka Składniki na ciasto: 35 dag mąki 1 żółtko 1 łyżka masła Sól do smaku 200-220 ml ciepłej wody Wykonanie ciasta: Wszystkie

Tradycyjna Kuchnia
Litewski chlebek z farszem z serka i suszonych pomidorów 151

szklanki mąki żytniej 1 łyżka cukru 30 g świeżych  drożdży 2 szklanki maślanki 1 łyżeczka kminku 50 ml piwa sól Farsz: 1 opakowanie serka ziołowego Almette 80 g suszonych pomidorów 1 pęczek natki pietruszki 2 jajka żółty ser Podgrzewamy maślankę do temperatury ok. 30 C', dodajemy drożdże, cukier, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Do zaczynu(...)Suszone pomidory kroimy w małą kostkę, dodajemy do serka wraz z pokrojoną natką pietruszki, jajkiem i serem startym na dużych oczkach, wszystko razem mieszamy. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę wysypaną mąką i rozciągamy rękoma w kwadrat o grubości ok. 2 cm. Następnie na ciasto wykładamy farsz i rozsmarowujemy równo na całej powierzchni, pozostawiając 2 cm margines z każdej strony. Ciasto

Jadło i czytadło
Wielkanocne placki ziemniaczane 256

Takie inne placki...teraz po wielkalocnemu, bo??? Looknijcie ;) Składniki 600 g młodych ziemniaków 1 jajko 5 łyżek mąki 100 g serka chrzanowego 1 łyżka chrzanu 2 łyżki sosu majonezowego sól, pieprz Farsz: 50 g łopatki wp 50 g karkówki wp 50 g boczku   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajko

R'n'G Kitchen
Naleśniki francuskie z serem i cynamonem 156

naleśników na patelni 29 cm) : 115 g mąki pszennej szczypta soli 2 jajka 0,3 l mleka 30 g masła roztopionego i ostudzonego olej słonecznikowy (ja używam oleju z pestek winogron) 2 łyżki cukru (do naleśników ze słonym farszem użyj połowę) Farsz twarożkowy : twaróg półtłusty 250 g jogurt naturalny lub serek homogenizowany(...)serem mascarpone, dodaję cukier waniliowy i cynamon - wychodzi pychotka:) Wykonanie : Do dużej miski przesiać mąkę, sól i cukier. Po środku zrobić wgłębienie, w które wlewamy jajka i nieco mleka. Powoli mieszać wrabiając coraz więcej mąki. Dolać masło, następnie resztę mleka i ubijać aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przykryć miskę i odstawić na co najmniej

cucinare
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem. 105

się świetnie... Zatem zapraszam!  Składniki; 6 pojedynczych piersi z kurczaka ok 1 kg pieczarek 30 dag żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka, odrobina chilli, natka pietruszki   3 jajka mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 3 łyżki masła klarowanego do smażenia Przygotowanie ; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie przecinamy  wzdłuż na pół jednak(...)dusimy do czasu aż cała woda wyparuje. Pieczarki studzimy. Na mięso kładziemy dość gruby plaster sera żółtego na to  porcję farszu grzybowego, następnie  rolujemy tworząc  roladkę. Każdą roladkę  panierujemy  w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Jeśli jest taka potrzeba roladki spinamy wykałaczka. Na patelni rozgrzewamy olej wraz z masłem klarowanym, każdą roladkę smażymy

Radość kipiąca uśmiechem.
Calzone 127

gram mąki pszennej 2 łyżki soli 35 gram świeżych drożdży 500 ml ciepłego mleka składniki na farsz: 2 papryki pokrojone w kostkę 400 gram schabu podsmażonego do miękkości z cebulą 250 gram żółtego sera 500 gram pieczarek przyprawa do pizzy  dodatkowo: jajko papier do pieczenia Przygotowanie: Ze świeżych drożdży przygotowujemy zaczyn. Do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek wlewamy wyrośnięty(...)farsz kroimy w mniejsze kawałki, plasterki wedle uznania. Wszystkie mieszamy ze sobą. Na połowę każdego koła nakładamy farsz zostawiając około 1 cm od brzegu, przykrywamy druga połową i zlepiamy brzegi. Pierogi drożdżowe układamy na blaszce na papierze do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni C góra - dół

Życie zaczyna się w kuchni
paszteciki z nadzieniem szpinakowym 99

Składniki:   2 szklanki mąki pszennej   1kostka margaryny Kasia 1/2 szklanki piwa 1/2 kg świeżego szpinaku 1/2 kostki feta 1 - 2 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło jajko do smarowania  sposób wykonania: Z mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na 2 godziny. Świeży szpinak umyłam, osuszyłam pokroiłam na drobniejsze kawałki, poddusiłam na masełku(...)przestygnięcia. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Ciasto podzieliłam na dwie części, rozwałkowałam, pokroiłam na prostokąty. Na każdy środek takiego prostokąta nakładałam szpinakowy farsz, rozłożyłam wzdłuż ciasta, skleiłam, wyłożyłam na blasze ( częścią sklejoną do dołu ) Jajko roztrzepałam posmarowałam paszteciki. Piekłam przez około 30 minut w temp 180 stopni

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania