jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:194/455)

Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą 147

oczkach szczypta płatków chili sól, pieprz 1 jajko rozkłócone Przygotowanie: Oba rodzaje mąki przesiać do miski, dodać sól i drożdże i dokładnie wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dodawać wody, aby ciasto nie było zbyt lepkie. Wyrabiać przez około 10 minut. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. W międzyczasie przygotować farsz. Szpinak powinien być rozmrożony i odsączony(...)mozzarellą.  Piekarnik nagrzać do 200 stopni.  Z ciasta odrywać kawałki wielkości piłeczki pingpongowej, rozgnieść w dłoniach, do środka włożyć farsz szpinakowy, następnie złożyć na pół i skleić. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rokłóconym jajkiem i zapiekać przez 15 minut, lub do czasu aż będą rumiane. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Krokiety gryczano - pszenne ze szpinakiem 239

jakiegokolwiek) - 5 ząbków czosku, - sól, pieprz, papryka słodka Przygotowanie: 1. Ciasto na naleśniki otrzymujemy mieszając mąkę, wodę, mleko, 1 jajko (ja to robię trzepaczką do ciasta), dodaję też soli, papryki, pieprzu (ciasto ma wtedy też delikatny smak). 2. Farsz otrzymujemy podsmażając szpinak z drobno pokrojonym czosnkiem, pieprzem i papryką oraz solą (ilość przypraw zależy od naszego smaku, ale przynajmniej(...)patelnie lekko nasmarowaną tłuszczem i zarumieniamy z obu stron. Pozostawiamy do wystudzenia. 4. Krokiety uzyskujemy kładąc farsz w centrum naleśnika, następnie zaginając brzegi z prawej i lewej strony naleśnika, a zawijając go z góry do dołu. 5. Następnie rozbijamy drugie jajko, dodajemy trochę mleka, mieszamy widelcem był było jednolite i zwinięte naleśniki w nim obtaczamy, a następnie obtaczamy

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Domowe Mini Pierogi Szwedzkie 354

Ciasto: 500 g mąki tortowej 2 płaskie łyżki miodu 260 ml wody 30 g drożdży łyżeczka soli Farsz:       500 g pieczarek 2 duże cebule połowa kapusty oregano czosnek w proszku sól, pieprz ponadto:  masło (ok. 3 łyżki) czarnuszka jajko Pierogi Szwedzkie -Sposób przygotowania:  Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości przez minimum 2 godziny(...)kroimy paski o wielkości ok. 7 cm x 33 cm. Na środek każdego z pasów wykładamy farsz, sklejamy ciasto i odwracamy. Kroimy na paszteciki o długości ok. 5-7 cm. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Każdego pieroga smarujemy rozbełtanym jajkiem, a następnie posypujemy czarnuszką. Pieczemy do zrumienienia - ok. 10-15 minut (w zależności od wielkości) w temperaturze

Słodka Strona
Krokiety z pieczarkami i serem w chrupiącej panierce 209

pysznej chrupiacej panierce, zasmakuje każdemu, kto lubi pieczarki.  Składniki:  CIASTO NA NALEŚNIKI (wychodzi około 10 placków) 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej szczypta soli 3 łyżki oleju FARSZ PIECZARKOWY: 500g pieczarek 1-2 cebule 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz  *opcjonalnie przyprawa curry DODATKOWO: 5 łyżek startego sera na tarce(...)farszu. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pieczarki i smażymy aż odparuje woda. Następnie dodajemy cebulę i przyprawy do smaku. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia cebuli. Na koniec dodajemy szczypiorek, mieszamy i przekładamy do miseczki żeby sobie przestygło. CIASTO NALEŚNIKOWE: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka

Gotuj z Mąką
Sakiewki z karmelizowaną marchewką, fetą i ziołami 196

łyżeczki miodu sok z 1 pomarańczy szczypta soli 2 szczypty pieprzu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 100g sera feta 1 opakowanie ciasta francuskiego rozkłócone jajko do posmarowania nasiona czarnuszki (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Marchewki obierz i pokrój w kosteczkę. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj marchewkę przez ok. 10min. 3. Dodaj do marchewki przeciśnięty przez(...)równych kwadratów. 8. Rozdziel farsz po równo na każdy kwadrat ciasta, układając kopczyk na środku i zlep wszystkie rogi ciasta, zamykając farsz w środku i formując sakiewkę. 9. Każdą sakiewkę posmaruj z wierchu jajkiem i posyp ziarenkami czarnuszki. 10. Piecz 15-18min. w 200*C. Smacznego! Caramelized carrots, feta and herbs purses 6 purses Ingredients: 4 medium carrots

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Krokiety w orzechowej panierce 224

mysla o nas samych powstaly dziesiejsze krokiety. Krokiety z pieczarkami w orzechowej panierce skladniki przepis na ciasto farsz: 1 cebula 200g pieczarek sol, pieprz ostra papryka w proszku suszony rozmaryn 1 lyzka masla tarty ser Gouda - opcjonalnie panierka: 1 jajko posiekane orzechy wloskie wykonanie: Zaczynamy od usmazenia nalesnikow. Pieczarki oczyszczamy i osuszamy, kroimy w plastry. Wrzucamy je na patelnie(...)pieprzem, dodajemy troche ostrosci za pomoca papryki w proszku. Na koniec dodajemy odrobine rozmarynu. Gotowym farszem napelniamy nalesniki i zwijamy. Jesli ktos lubi, tak jak moj Maz, mozna do kazdego krokieta dodac troche tartej goudy, ktora nakladamy na pieczarki. Zwiniete nalesniki maczamy w rozmaconym jajku, a nastepnie w posiekanych orzechach wloskich. Krokiety ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym i zapiekamy

Przysmaki Karolki
Pasta z tuńczyka z jajkiem, szczypiorkiem i sosem tabasco 218

tego świeża grahamka, plaster pomidora i pyszne śniadanie gotowe :) Jeśli do pasty dodamy same żółtka, to będzie ona stanowiła fantastyczny farsz do nadziania pozostałych białek. SKŁADNIKI (2-3 porcje) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1/2 niedużej szalotki 1/2 pęczka szczypiorku kilka gałązek świeżego oregano kilka kropli sosu tabasco 1 kopiasta łyżeczka majonezu dodatkowo grahamka pomidor SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DefinicjaSmaku
Roladki pomidorowe z ziołowym serkiem 7627

pomysł na imprezową przystawkę. Robi się szybko i nie potrzeba żadnych skomplikowanych składników :) Przepis pochodzi ze strony  Patricia bakes . Jedynie farsz zrobiłam na własny sposób ;) Ps. Myślę, że zielone też by były fajne ;) Składniki: Ciasto:   3 jajka pół szklanki gorącej wody łyżeczka słodkiej papryki w proszku mały słoiczek koncentratu pomidorowego 50g sera żółtego startego na tarce łyżka oleju

Czerwona Porzeczka
Pierogi z ciasta francuskiego ze szpinakiem polane sosem koperkowym 318

pierogowe (i nie tylko ;)) Dzisiaj propozycje na takie właśnie pierogi z farszem szpinakowym. Zazwyczaj zajadamy je z sosem koperkowym lub czosnkowym. Szybkie, niedrogie i mega pyszne! Ilość porcji: 16 pierogów Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 250g szpinaku mrożonego 150g fety 120g suszonych pomidorów w oleju Jajko Cebula Czosnek Sól, pieprz Sos koperkowy lub Sos czosnkowy Na patelni(...)według gustu solą i   pieprzem, choć z solą trzeba uważać ze względu na słoną fetę. Wyłączamy gaz pod patelnią i dorzucamy jajko mieszając składniki. Ciasto francuskie tniemy nożem na kwadraty, a na każdy z nich nakładamy farsz. Zamykamy na pół po skosie i dociskamy brzegi widelcem. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut na 200 stopni Celsjusza. Kiedy ciasto

Kolizje Smaków
Pierogi z pieca ! PYCHOTA ;-) 738

pszennej; 250 ml mleka 2%; 2 łyżki masła roztopionego bądź oliwy z oliwek; jajko; 25 g drożdży świeżych; szczypta soli do smaku, czasem dodaję do ciasta bazylię lub oregano; pół łyżeczki cukru do wyrośnięcia drożdży. Farsz: duża pierś z kurczaka bądź indyka (200g - 300g); cebula; papryka; świeża bazylia; 2 ząbki czosnku; przyprawy: pieprz, sól, papryka wędzona. Dodatkowo: żółtko(...)miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, zaczyn, sól rozpuszczoną w odrobinie wody, roztopione masło bądź oliwę i wyrabiam. Ciasto jest gotowe, gdy nie klei się do rąk, w innym przypadku należy intuicyjnie dodać mąki. Przykrywam je i odstawiam w ciepłe miejsce. A niech rośnie !       W tym czasie zabieram się za farsz. Oczyszczone mięso kroję w kostkę

Życie na widelcu
Pierożki drożdżowe ze szpinakiem 214

łyżka masła, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, jajko, mozzarella. Wykonanie: Rozmrożony szpinak dusimy na maśle około 15 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak przekładamy na sito, aby spłynęła niepotrzebna woda, jaka się w nim zebrała. Do ostudzonego szpinaku dodajemy twaróg, który rozgniatamy widelcem oraz bułkę tartą. Cały farsz dokładnie mieszamy. Mąkę, drożdże, olej, cukier, szczyptę(...)odstawiamy je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto musimy rozwałkować i wycinamy za pomocą szklanki okręgi na które nakładamy farsz i lepimy pierogi. Pierogi nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy startą mozzarellą. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40-50 minut (do zrumienienia). Smacznego

paapilotkaa
bułki z farszem pieczarkowym 175

wody na nadzienie: 400 g pieczarek 1 duża cebula 1 kiełbasa 150 g boczku wędzonego 1 ząbek czosnku sól pieprz na wierzch: 100 g żółtego sera w kawałku 1 jajko 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem (w słoiczku Kamis) Mąkę przesiać. W połowie wody rozpuścić drożdże, dodać do mąki i połączyć z resztą składników. Wyrabiać(...)składniki razem smażyć aż woda z pieczarek się wysmaży, doprawić i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 7 części. Każdą rozwałkować, na środek nakładać farsz i zlepiać ciasto formując bułki. Ułożyć je na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem. Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z przyprawami i posypać bułki. piec w 190*C z termoobiegiem przez około 25 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżowe pierożki z kiełbasą 246

push({}); Z drożdży, letniego mleka, dwóch łyżek mąki i łyżki cukru robimy rozczyn, odstawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy przez sito do miski, dodajemy rozczyn, bazylię, jajko, masło, zagniatamy ciasto, jeżeli trzeba to można dodać 3 - 5 łyżek mąki. Odstawiamy na przynajmniej godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie kroimy kiełbasę w kostkę, podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną(...)słodką i ostrą papryką, pieprzem. Z ciasta odrywamy kulki mniej więcej wielkości piłki do ping ponga, w rękach formujemy okrąg, na środek nakładamy farsz i sklejamy jak pieroga. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zostawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 - 20 minut na złoto brązowy kolor

Delusional Trine
Karczek składany z farszem 179

Dodajemy pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i smażymy do odparowania sosu. Studzimy.    Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko i podsmażone pieczarki. Wyrabiamy masę, przyprawiając do smaku barbecue i solą.    Na plaster karkówki nakładamy farsz, składamy na pół a brzegi spinamy wykałaczką.    Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki.    Na rozgrzanym oleju

Maminek kulinarny
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 203

śmietany lub śmietanki 30% 20 g kakao masło klarowane ghee lub olej kokosowy do smażenia Składniki na farsz: 400 g śmietanki kokosowej 100 g wiórków kokosowych bez siarki i cukru szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Jajka, mleko kokosowe oraz kakao zmiksować dokładnie do połączenia wszystkich składników na jednolitą, rzadką masę. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię

Ola la LCHF