jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:186/455)

Sakiewki szpinakowe z kurczakiem w sosie śmietanowym 378

smakoszy! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI : - szpinak mrożony – 200 g - mąka – 100 g - mleko – 250 ml - jajko – 1 duże lub 2 mniejsze - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka - gałka muszkatałowa – 1 łyżeczka - sól – 1 łyżeczka - olej – 4 łyżki FARSZ : - filet z kurczaka – ok. 400 g - ser żółty – 100 g - cebula – 2 szt - olej(...)ucieramy blenderem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko i rozbełtane jajka. Wrzucamy szpinak. Dolewamy olej i dokładnie! mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatałową. Smażymy dość duże naleśniki – z jednej strony dłużej , a z drugiej tylko kilka sekund! Usmażone odstawiamy w ciepłe miejsce. FARSZ : Fileta oczyszczamy. Kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Cebulkę drobno

Ostra na Słodko
Jajka faszerowane kaszą jaglaną 93

Faszerowane jajka na święta Wielkanocne przygotowuje się praktycznie w każdym domu. A przynajmniej u mnie. Babcia tradycyjnie robi je z farszem pieczarkowym i dodaje do świątecznego śniadania. Jednak chciałam się z Wami podzielić całkiem innym przepisem na farsz – z kaszy jaglanej oraz chrzanu. Przyozdobione kiełkami z buraków (bądź innymi) skuszą każdego, kto lubi chrzanowe […] Artykuł Jajka faszerowane kaszą

Pink Envelope
Żółte naleśniki zapiekane z kurczakiem i brokułem 199

sera. Pyszne i bardzo sycące danie. składniki: ciasto na naleśniki 3 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 szklanka wody, może być gazowana 1 jajko 2 łyżki oleju duża szczypta soli mała szczypta cukru 3 łyżeczki kurkumy farsz 450 g piersi z kurczaka 1 nieduży brokuł 1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach 100 g żółtego sera olej kokosowy do smażenia sól

Monia miesza i gotuje
Tortellini z bobem w sosie ogórkowo-cytrynowym / Tortellini with broad beans in a cucumber-lemon sauce 122

Scroll down for recipe in English. Składniki: (około 65 szt. pierożków) Ciasto 400 g. mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek 1 całe jajko 1 żółtko 3/4 szkl. gorącej wody szczypta soli 1/2 łyżeczki kurkumy Farsz 500 g. wyłuskanego bobu 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżeczka suszonego majeranku 1/4 szkl. pestek słonecznika + garść do posypania kilka gałązek natki pietruszki(...)stolnicy. Dodaj jajko, żółtko i olej, wymieszaj. Wlewaj po trochę gorącej wody i siekaj nożem, a następnie zagnieć gładkie, elastyczne ciasto rękami. Zrób z ciasta kulę i przykryj ją miską na 5 minut.  Bierz po kawałku ciasta i rozwałkowuj jak najcieniej. Wykrawaj radełkiem lub nożem kwadraty o boku około 6 cm., nakładaj po niecałej łyżeczce farszu. Brzegi smaruj odrobiną

Delicious Place
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem 323

ciasto wyrobi... cudo;) Bułeczki drożdżowe z nadzieniem Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki (ja daję taką do ciast drożdżowych) 5 dag drożdży 1 jajko 1 żółtko 1 szklanka mleka 1/4 kostki margaryny 1/4 szklanki cukru szczypta soli Farsz: laska kiełbaski z piersi kurcząt 5 pieczarek pół cebulki 2 łyżki kukurydzy 50 g sera żółtego zioła prowansalskie Dodatki: czarnuszka białko Przygotowanie: Ciasto(...)Jajko i żółtko ubijamy na puch razem z cukrem i solą. Drożdże przekładamy do miseczki i dodajemy do nich łyżeczkę cukru i mieszamy aż do uwodnienia.  Do utartych jajek dodajemy drożdże, cały czas mieszając ;) Dodajemy też roztopioną margarynę i mleko. Wszystko to cały czas się nam miksuje. Jeśli mamy już dobrze wymieszane składniki, to przesiewamy powoli mąkę i mieszamy

Lawendowe Niebo
Jajka faszerowane z kawiorem 109

odkładamy na bok, a żółtka do miseczki. I do żółtek dodajemy wszystkie składniki. Jeżeli mamy dużo kawioru to łyżkę możemy też dodać do farszu. Mi została tylko resztka z sushi więc użyłem go do ozdoby jajek. Plasterek szynki bardzo drobno kroimy, parmezan bardzo drobno ścieramy, a czosnek przepuszczamy przez praskę. No i mieszamy wszystko razem aż powstanie jednolita masa. Wkładamy

Marder&Marder Manufacture
Buraczane knedle z serem i posypką cynamonową 154

pachnącej cynamonem posypki to świetna propozycja dania obiadowego na słodko. Składniki: 230g buraczki puree Hortex 500g ziemniaków (waga po ugotowaniu) 1 jajko około 380g mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru szczypta soli Farsz: 400g białego sera półtłustego 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru skórka otarta z jednej sparzonej cytryny 2 łyżeczki soku z cytryny Posypka: 60g bułki(...)miski przełożyć mąkę, jajko, ziemniaki i wystudzone puree z buraka, następnie zagnieść na jednolite ciasto (jeśli ciasto się lepi należy je lekko podsypać mąką). Ciasto podzielić na dwie części, z każdej uformować kształt wałka i pokroić na równe części (z całości ciasta wychodzi około 20 kawałków). Następnie każdy z kawałków spłaszczyć, nałożyć łyżkę serowego farszu, zlepić i uformować kulkę. Uformowane

Szalona Kuchnia Eweliny
Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami 91

Takie właśnie krokiety ze słodkiej kapusty z dodatkiem pieczarek i mięsa drobiowego robi moja mama i robiła babcia. Smak kapusty jest praktycznie niewyczuwalny, ale farsz dzięki niej staje się bardziej puszysty. Niektórzy robią je z kapustą kiszoną, ja jednak znam inne smaki kapuściane – smaki Podkarpacia , i nie zmienię swoich receptur. Ostatnio młody(...)wymieszać i doprawić solą, pieprzem i majerankiem. • Na każdy naleśnik kłaść czubatą łyżkę farszu i składać krokiety – zawijać po dwa boki przeciwległe, a następnie złożyć na pół jak książkę. • Maczać krokiety w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Krokiety bez panierki można mrozić

To co kocham
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 5110

drożdże 1 op. (8-10 g.) masło roztopione, ostudzone 100 g.  mleko letnie 1/2 szkl.   Farsz: pieczarki 500 g.  kapusta kiszona 800 g.  sól, pieprz do smaku cebula 2 szt. olej do smażenia woda 3/4 szkl. Dodatkowo: jajko 1 szt.  sezam lub mak do posypania   METODA: Ciasto: Mąkę przesiać do dużej miski. Dodać drożdże(...)części. Każdą rozwałkować na kształt prostokąta. Ok 2 cm od brzegu nakładamy wzdłuż farsz. Zawinąć, tak aby farsz nie wyleciał. Odciąć resztę ciasta. Każdy wałek przeciąć na małe prostokąciki. Ułożyć na blaszce do pieczenia z wyłożonym pergaminem. Każdy pasztecik wysmarować rozbełtanym jajkiem i obsypać makiem lub sezamem.  Piec ok 10 min. w 170 stopniach

Kuchnia Paulettes
Pizza muffins 118

oliwy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii (suszonej lub świeżej) Dodatki: 70 g szynki 100 g papryki 30 g cebuli 12 szt. czarnych oliwek 70 g szpinaku (mrożonego) 130 g sera feta 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 120 g sera żółtego Przygotowanie: Farsz szpinakowy: Na oliwie podsmażyć(...)jednym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami. W drugim naczyniu roztrzepać jajka z mlekiem i olejem. Wlać po połowie otrzymanej masy jajecznej (po około 200 ml) do farszów i wymieszać. Następnie dodać stopniowo (łyżką) mąkę delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do foremek na babeczki i posypać startym

KuchniaWeDwoje.pl
DROŻDŻÓWKI Z BAKALIAMI 131

dżem brzoskwiniowy własnej roboty podkreśla ich doskonałość.Zapraszam do kosztowania. 3 szkl.mąki 1/4 kostki margaryny 1/2 szkl.mleka 5 dag.drożdży 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka kandyzowanej skórki cytrynowej szczypta soli   Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~ 3 łyżki masła 10 dag.rodzynek z żurawinami 5 dag.kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki  płatków migdałowych 3 łyżki cukru pudru kupiec 1/2 łyżeczki cynamonu(...)rozcieramy w misce z 3 łyżkami cukru,dolewamy letnie mleko i dosypujemy 3 łyżki mąki,mieszamy,odstawiamy aby zaczyn wyrósł w ciepłe miejsce. Do miski przesiewamy mąkę,dodajemy roztrzepane jajka,wystudzoną,roztopioną margarynę,sól,3 łyżki letniej wody,resztę cukru oraz skórkę cytrynową.Zagniatamy ciast na blacie,wyrabiamy,formujemy kulę i przykrywamy ściereczką,zostawiamy do wyrośnięcia. Skórkę pomarańczową mieszamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierogi z kurkami i ricottą 171

przepis. Kurki i ricotta się zaprzyjaźniły, ja za to baaardzo zaprzyjaźniłam się z pierogami. Ciasto na pierogi: 2,5 szklanki mąki 1 jajko pół łyżeczki soli 1 łyżka masła ok. 3/4 szklanki wrzącej wody Farsz: 500 g świeżych kurek 250 g ricotty 2 cebule 2 łyżki posiekanych listków świeżego rozmarynu 3 łyżki posiekanych listków świeżego tymianku (można zastąpić natką(...)łyżkę masła i dusimy przez 5 minut, często mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy ricottę i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany rozmaryn i tymianek. Do mąki dodajemy sól, jajko, drożdże. Mieszamy do połączenia. W czajniku zagotowujemy wodę. Wlewamy do szklanki, dodajemy łyżkę masła (pokrojonego na małe części), mieszamy, a gdy się rozpuści wlewamy do mąki i mieszamy łyżką

Poezja smaku
Pizza, najlepsze przepisy 366

zasadami pizzę robi się z mąki pszennej z drożdżami, wody, soli, cukru oraz oliwy z oliwek, ale niekiedy odbiegam od tej zasady, kiedyś do ciasta na pizzę dodawałam jajko. Ciasto przeważnie wyrabiam za pomocą robota ze specjalnym hakiem, ale gdy ciasto wyrośnie, formuję je przeważnie rękami, bez użycia wałka. Pizza po wypieczeniu powinna być chrupiąca, krucha i aromatyczna z przyrumienionymi(...)spotkanie ze znajomymi. to sos włoski, oregano, ser grecki, paski salami, paski papryki, czarne oliwki, co do składników można eksperymentować do woli, do farszu można wziąć takie składniki, które najbardziej lubimy Mini pizza z jajkiem sadzonym z domowym chorizo i świeżymi listkami szpinaku. Pizza ze szparagami – maj i czerwiec to okres, w którym ona króluje na naszym stole, gdyż

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 92

łyżeczek lodowatej wody Dodatkowo: 1 roztrzepane jajko * PRZYGOTOWANIE Ciasto Do miski wsypujemy mąką i mieszamy z solą. Wbijamy jajko i wrzucamy pokrojone kawałki zimnego masła. Zagniatamy ciasto, dolewając w razie potrzeby zimnej wody. Formujemy kulę i odkładamy w zimne miejsce. Farsz Kroimy pora i cebulki na talarki. Wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Również(...)blacie. Wycinamy okręgi ostrym naczyniem (u mnie 12 cm). Na środku każdego okręgu wykładamy 1-2 łyżki farszu. Składamy brzegi i lepimy jak na pierogi. (Brzegi możemy dodatkowo uformować widelcem). Gotowe empanadillas  wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 200°C . Wyjmujemy i studzimy na kratce. Empanadillas  można wcinać solo

Food Square
Dietetyczne naleśniki z białym serem 150

swoją figurę to zapraszam do wypróbowania przepisu , naprawdę pycha . Składniki  ( dla 2 osób )  60 g płatków owsianych 2 jajka  1 duża łyżka sera białego 0 % tłuszczu 20 g odżywki białkowej pół szklanki wody  Farsz do naleśników  4 łyżki białego sera 0% tłuszczu 1 łyżeczka cynamonu 3 krople słodzika w płynie  Wykonanie ciasta Do blendera

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania