jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:180/455)

Zrazy gryczane 173

dałam pekińską) 1 łyzka bułki tartej sól,pieprz do smaku 1 szklanka mąki  2 jajka Wykonanie Grzyby ugotuję ,pod koniec gotowania dodaję pokrojoną kapustę . Cebulę kroję i smażę na rozgrzanej patelni . Do cebuli dodaje odcedzone i pokrojone grzyby z kapustą . Farsz mieszam doprawiam solą i pieprzem ,dodaje bułkę tartą i jeszcze raz dokładnie mieszam . Kaszę gryczaną płucżę  gotuje(...)jest taka to ją miksuje lub blęderuje  tak aby była z niej masa . Teraz czas na dodanie mąki i jajek mieszam i wyrabiam ciasto . Następnie rwę po kawalku formuje kulę i robie z niej placek na który nakładam farsz i zwijam Placek z farszem Zawijanie zraza Smażę z każdej strony po 3 minuty . Najlepiej podawać z sosem grzybowym

Eli Gotowanie
Kotlety schabowe z pieczarkami 87

Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy na pół, rozpłaszczamy. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu

R'n'G Kitchen
Szybkie koperty ze szpinakiem i fetą 1497

szpinaku wyciskamy czosnek,dodajemy pokrojony ser,i dopiero doprawiamy bo feta jest słona, ciasto rozwijamy ,kroimy na 12 kwadratów,na każdy nakładamy sporą łyżkę farszu rogi zaginamy do środka i palcami lekko sklejamy smarujemy rozbełtanym jajkiem,posypujemy sezamem i do pieca na 10 min w 200 stopniach z termoobiegiem-do zrumieniania smacznego

Swojskie jedzonko
Knedle z twarogiem. 85

nadzienie: 250 g twarogu w kostce cukier na ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana mąka zwykła Sposób przygotowania 1. Twaróg podusić i doprawić do smaku cukrem, uformować kulki 2. Ugotować ziemniaki, odcedzić i odstawić do wystygnięcia, zmielić. Wyłożyć równo w misce, farsz podzielić na 4 części. Z jednej części wybrać ziemniaki(...)rozdzielić na 3 pozostałe. Do pustej części wsypać na 3/4 wysokości mąkę ziemniaczaną, następnie uzupełnić mąką zwykłą. Wbić jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na tyle części ile jest kulek. ( u mnie było 16 ). Z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć, nałożyć farsz i formować kule. Wrzucać na wrzącą lekko osoloną wodę i gotować po wypłynięciu ok. 3 -4 minuty

Darcia w kuchni
Gołąbki z soczewicą i komosą ryżową. 146

jajko 1 mała główka młodej kapusty 1 łyżka oleju 300- 400 g przecieru pomidorowego  1 łyżeczka suszonego oregano, bazylii, majeranku i słodkiej papryki szczypta ostrej papryki  sól, pieprz 1. Główkę młodej kapusty włóż do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą i gotuj do momentu, aż będzie można z niej zdejmować pojedyncze liście. W tym czasie przygotuj farsz(...)Pieczarki obierz i pokrój na drobniejsze kawałki. Podsmaż na patelni z drobno posiekaną cebulą i jedną łyżką oleju. 5. Do miski wbij jajko, dodaj ugotowaną soczewicę, komosę, pieczarki i cebulę. Dopraw i wymieszaj. 6. Farsz zawijaj w liście kapusty i układaj w naczyniu żaroodpornym. 7. Przecier pomidorowy wymieszaj z  ulubionymi przyprawami (np. ostra i słodka papryka) i ewentualnie odrobiną

Powiedz dietom nie
Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią 101

Ciasto kroimy na kawa\u0142ki, kt\u00f3re rozwa\u0142kowujemy w kszta\u0142t prostok\u0105ta.\r","K\u0142adziemy farsz i sk\u0142adamy jak krokiety.\r","Odstawiamy na blach\u0119 wy\u0142o\u017con\u0105 papierem do pieczenia na 30 min.\r","Smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem i czarnuszk\u0105.\r","Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.\r"]} Drukuj Bułki z mięsem(...)miski. Przykrywamy ręczniczkiem i odstawiamy na ok 1,5-2h Ciasto kroimy na kawałki, które rozwałkowujemy w kształt prostokąta. Kładziemy farsz i składamy jak krokiety. Odstawiamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na 30 min. Smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem i czarnuszką. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/bulki-miesem-baklazanem-cukinia/ MieszamWGarnku   Zapisz Artykuł Bułki

Mieszam w Garnku
Rogale marcińskie 134

Poznaniu ! Aby przygotować rogale (ok 15 sporych sztuk) na farsz potrzebujemy: – szklanka białego maku – 2 szklanki okruchów biszkoptowych – 1/2 szklanki cukru – 120 g orzechów włoskich – 60 g rodzynek – 400 g masła na ciasto potrzebujemy: – 4,5 szklanki mąki pszennej – 2 jajek – pół kostki drożdży – 1/2 szklanki cukru – szklankę ciepłego(...)kształt. Jeżeli chcecie aby Wasze rogale bardziej przypominały te sklepowe to każdy z trójkątów przesmarujcie farszem i dodatkowo na podstawie rogala umieśćcie farsz. Zostawiamy po przykryciem w ciepłym miejscu na 30 minut (do wyrośnięcia) Rogale smarujemy mieszanką jajka i 2 łyżek mleka przed włożeniem do piekarnika. Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni lub do momentu aż będą rumiane

Szybko Tanio Smacznie
Pulpeciki z indyka w gniazdach makaronowych 121

przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka. Dodajemy startą na małych oczkach marchewkę oraz posiekaną cebulę i czosnek. Wbijamy jedno jajko. Doprawiamy posiekaną natką pietruszki, majerankiem, solą i pieprzem. Farsz wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Foremkę smarujemy oliwą i wykładamy na dnie i ściankach wcześniej ugotowanym i wystudzonym makaronem.  Z farszu formujemy kuleczki mięsne

kulinarnyJa
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, wigilijne 126

przyprawy na pierogi z kapustą i grzybami. Składniki na pierogi z kapustą: Na ciasto pierogowe: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko 1 łyżeczka oleju lub miękkiego masła szczypta soli farsz na pierogi z kapustą i grzybami: ok. 0,5 litra kwaszonej kapusty 4 kapelusze suszonych grzybów (najlepiej borowików) 1 szklanka mleka do namoczenia grzybów

Moja Książka Kucharska
Zapiekanka z cukinią, kaszą jaglaną i serem feta 128

będziemy przykrywać na koniec całość Paprykę, cebulę, oliwki i ser posiekać drobno Pomidora pokroić w plastry Na ułożoną cukinię wyłożyć kaszę, warzywa oraz ser Z jajka, jogurtu i przypraw przygotować sos ¾ sosu wylać na farsz Wystające paski cukinii zawinąć na farsz tak żeby całość była zamknięta w cukinii, rozsmarować na wierzchu resztę sosu Zapiekać 20-30 minut

HealthyCreations
Tarta brokułowo cukiniowa 150

nadmiar odcinam. Nakłuwam widelcem, wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 220 stopni na 15-20 minut aż się zarumieni. Do miski przekładam jogurt, dodaję jajka, sól, pieprz, pokrojoną bazylie, połowę fety i mieszam. Farsz wylewam na spód tarty podpieczony. Układam plastry cukinii zaczynając od brzegu, w środku układam różyczki brokuła, i pomidorki pokrojone na pół, oraz resztę

wesoła kuchnia
Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką 159

rozdrobniony ser feta i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Podwinięte boki ciasta francuskiego posmarować pędzelkiem jajkiem, pozostałe jajka wlać do patelni z wszystkimi składnikami i wymieszać. Farsz wyłożyć równomiernie na cieście francuskim. Na wierzch rozkruszyć mozzarellę i posypać oregano. Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić

Passions hobbies life
Jajka w skorupkach 102

przetnij jajka wzdłuż (użyj ostrego noża "piłując" skorupkę) 3. Wydrąż jajko nie uszkadzając skorupek. 4. Szpinak lekko podsmaż na maśle i dodaj do jajek. Dodaj sól i pieprz następnie wszystko zblenduj. 5. Farsz nałóż do skorupek i gotowe. Czasem jeszcze posypuję na wierzchu mąką migdałową i podsmażam na maśle. A przed podaniem na stół posypuję rzeżuchą

Keto Przepisy
Pierogi kapuściane z kaszą 171

Pierogi mojej Babci a zwłaszcza z nadzieniem z kapusty są wyborne. Składniki na ciasto: 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 2 łyżki oleju 60 dag maki Składniki na farsz: 1 kg kapusty białej 2 białe cebule 1 łyżka smalcu sól i pieprz ziołowy do smaku ½ szklanki kaszy jęczmiennej Wykonanie ciasta: Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką

Tradycyjna Kuchnia
Naleśniki po chłopsku z sosem pieczarkowym 360

obiad na dwa dni bo po podgrzaniu smakują również super. Składniki: na Naleśniki ok 10 szt  : 2 szkl maki 2 szkl mleka 2 jajka 2 łyżki oliwy plus oliwa do smażenia sól Farsz do naleśników: ok 1,5 kg ziemniaków 2  cebule pieprz, sól, 3 łyżki masła oliwa do smażenia. dodatkowo;  15-20  dag sera

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania