jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:172/455)

Jajka przepiórcze faszerowane gorgonzolą 131

jajka w skorupkach kroimy ostrym nożem na pół. Delikatnie wydrążamy. Białko z żółtkiem ugniatamy widelcem wraz z serem i połową masła. Doprawiamy pieprzem. Farszu nie solimy, gdyż ser jest wystarczająco słony. Patelnie nagrzewamy z pozostałym masłem. Jajka maczamy w bułce tartej i układamy na patelni skorupkami do dołu. Chwilkę smażymy do zarumienienia. Gotowe! Smacznego

Kolizje Smaków
Drożdżowe bułeczki z młodą kapustą i pieczarkami 177

farszem z młodej kapusty i pieczarek. Zapewniam, że każdemu będą smakować.  SKŁADNIKI: Farsz: 1 główka młodej kapusty, 250g pieczarek, 1 cebula, ½ papryki czerwonej, 1 łyżeczka kminku, sól, pieprz, oliwa, Ciasto: 200 ml ciepłego mleka, 2,5 szklanki mąki, 30g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 2 łyżki margaryny, ½ łyżeczki soli, Dodatkowo: 1 jajko, 1 łyżka siemienia lnianego MAKAR . PRZYGOTOWANIE(...)minut do wyrośnięcia. 3. Ciasto wykładam na stolnicę i lekko rozwałkowuję. Kroję na kawałki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu. Brzegi ciasta zlepiam formując kulę. 4. Bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję siemieniem lnianym. Piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Do posypania bułeczek wykorzystałam siemię lniane, które otrzymałam od firmy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gołąbki z ziemniakami w liściach kiszonej kapusty 164

naszych gołąbków przed przywarciem do naczynia. Składniki (4 spore gołąbki) 4 spore liście kiszonej kapusty na farsz: 300 g surowych ziemniaków, 150 g ziemniaków ugotowanych, 100 g wędzonego boczku lub boczku i szynki - pokrojone w kostkę 100 g cebuli - pokrojona w kostkę 1 jajko majeranek sól,pieprz do zalania: 1/3 szklanki bulionu drobiowego 1/3 szklanki śmietany sok z kiszonej kapusty(...)Smażyć chwilę aż cebula zmięknie a boczek nieco się wytopi i przyrumieni. Przestudzić. Gotowane ziemniaki połączyć ze startymi surowymi, dodać boczek z cebulą, jajko, doprawić pieprzem, solą, majerankiem. Dobrze wymieszać. Na środek każdego liścia nałożyć farsz, uformować gołąbki. Dno naczynia, w którym będziemy piekli, wyłożyć kiszoną kapustą lub liśćmi kapusty. Gołąbki ułożyć ciasno w garnku, jeden obok drugiego, zalać wrzącym

Stare Gary
Otrębowa tarta ze szparagami 165

naturalnego 0,25 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 12 łyżek otrębów owsianych firmy Kupiec farsz: 0,5 cebuli 0,5 mozzarelli light pęczek białych szparagów 2 jajka 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich około 0,5 łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka opcjonalnie kilka plastrów

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierogi ruskie 178

Składniki: Ciasto: - 600-650g mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki oleju - pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej) - pół szklanki zimnego mleka (z lodówki) - sól Farsz: - 7 ziemniaków - 200g twarogu półtłustego - pół cebuli - 1-2 łyżki masła - sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto. Do szklanki wlać gorącą wodę i zimne mleko. Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie

Kulinarne blogowanie
Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami 423

mąki pszennej 250 ml mleka 100 g masła 2 żółtka całe jajko łyżeczka cukru 25 g drożdży pół łyżeczki soli jajko + odrobina mleka kminek lub czarnuszka Drożdżowe Paszteciki z Kapustą i Grzybami - Sposób przygotowania: Farsz: Grzyby zalewamy 1 litrem wrzącej wody - moczymy przez całą noc. Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości(...)środek każdej porcji wykładamy farsz i zwijamy zlepiając brzegi ciasta tworząc "ruloniki". Za pomocą ostrego noża kroimy ukośne paszteciki o szerokości ok. 3 cm.  Paszteciki przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia w dość dużych odstępach.  Odstawiamy na ok. 30 minut do napuszenia.  Każdy paszteciki smarujemy jajkiem rozbełtanym z ok. 2 łyżkami mleka, a następnie od razu

Słodka Strona
Selery zapiekane, nadziewane farszem z udek drobiowych z szybkowaru 171

Seler korzeniowy (bulwy) Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 25 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 4 JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM  TUTAJ Farsz z udek drobiowych Składniki 3 podudzia drobiowe  1 jajko, rozmąć 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej sól morska drobno mielona, czarny pieprz 1 - 2 łyżki świeżo posiekanego koperku + szczypta lub troszkę więcej suszonego Przygotowanie oddziel(...)mięso pokrój je na mniejsze kawałki, po czym  posiekaj w robocie kuchennym lub zmiel w maszynce do mielenia dokładnie posiekane mięso połącz z pozostałymi składnikami z powstałego farszu możesz usmażyć 1 malutki kotlecik na spróbowanie i w razie potrzeby doprawić resztę farszu Winny sos cytrynowo - imbirowy Składniki 30 g masła 1 łyżka mąki

Szybko Szybkowar
Buraczkowe knedle z kozim serem, chrupiącymi orzeszkami i pietruszkowym masełkiem 87

aromatycznym masełkiem z orzechowo-ziołową nutą są świetną propozycją sycącego dania obiadowego. Składniki: 230g buraczki puree Hortex 500g ziemniaków (waga po ugotowaniu) 1 jajko około 380g mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Farsz: 400g koziego sera 80g orzechów ziemnych bez soli 80g orzechów włoskich 1 żółtko 1 pęczek natki z pietruszki sól pieprz Pietruszkowo- orzechowo masełko: 100g(...)miski przełożyć mąkę, jajko, ziemniaki i wystudzone puree z buraka, następnie zagnieść na jednolite ciasto (jeśli ciasto się lepi należy je lekko podsypać mąką). Ciasto podzielić na dwie części, z każdej uformować kształt wałka i pokroić na równe części (z całości ciasta wychodzi około 20 kawałków). Następnie każdy z kawałków spłaszczyć, nałożyć łyżkę serowego farszu, zlepić i uformować kulkę. Uformowane

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety Schabowe z Pieczarkami i Serem (Schab z Pieczarkami i Serem) 713

czosnek w proszku) sól (ewentualnie vegeta) pieprz ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej ok. 50 g masła ok. 100 g żółtego sera do zapiekania (np. gouda, edamski itp.)  Kotlet Schabowy - Sposób przygotowania: Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone w cienkie(...)następnie rozbijamy na kotlety (możemy także w plastrach schabu zrobić "kieszonkę" i farsz umieścić we wnętrzu kotletów - wtedy nie rozbijamy ich). Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), niewielką ilością soli i pieprzu. Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

Słodka Strona
domowe krucho drożdżowe kapuśniaczki 327

czasie cisto dzielimy na równe 4-5 części. Rozwałkowujemy na długie prostokąty. Na środek każdego wykładamy farsz i zwijamy. Kroimy na mniejsze prostokąciki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdego smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką lub kminkiem. Pieczemy w 190 st. przez ok. 15-20 min., aż się zrumienią. Gotowe podajemy z barszczem. składniki na farsz

Domowy Smak Jedzenia
Pampuchy ze szpinakiem 291

Ilość: 12 szt Czas przygotowania: ok. 2h Składniki: Ciasto: – 500 g mąki pszennej – 1 jajko – 1 op. drożdży instant – 0,5 łyżki cukru – 25g masła – 0,5 szkl. ciepłego mleka – szczypta soli himalajskiej Farsz szpinakowy: – 1 opakowanie serka kremowego Arla Apetina POMIDORY I BAZYLIA – szpinak (1 op. mrożonego ok. 400g(...)łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Przygotowanie: 1. Do miski wsypać mąkę,drożdże i sól, dodać jajko, cukier, ciepłe mleko i rozpuszczone, wystudzone masło. 2. Wszystko wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Gdy ciasto rośnie, przygotowujemy farsz. Na patelni z tłuszczem podsmażamy przeciśnięty czosnek ze szpinakiem. Pod koniec smażenia dodajemy opakowanie serka kremowego Apetina i mieszamy

Podwójnaporcja
Tarta z łososiem i kurkami 202

tartę: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli Farsz: 300 g filetu z łososia 200 g kurek 1 opakowanie serka kremowego Apetina z czosnkiem i ziołami 1 cebula 2 ząbki czosnku pietruszka  bazylia gałązka tymianku gałązka rozmarynu 3 jajka 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz 2 łyżki klarowanego masła Przygotowanie: Ciasto:  Z podanych(...)smażymy kilka minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kremowy serek i gdy się rozpuści dodajemy posiekane zioła. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy tarty parmezan, pieprz i sól. Na podpieczonym spodzie rozkładamy masę grzybową. Łososia kroimy w kostkę i układamy na farszu z grzybów i serka. Zalewamy sosem jajeczno-serowym. Pieczemy około 25 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Omlet z wędzonym łososiem i nie tylko 120

cukinią i pomidorami a dzisiejsza propozycja na śniadanie to omlet z wędzonym łososiem, kolorowymi i smacznymi warzywami.  Składniki: Omlet: Po 2 jajka / na osobę 2 łyżki mleka Łyżka startego sera Kawałek marynowanej papryki Sól, pieprz Farsz do omleta: 100 gram wędzonego łososia Kilka gałązek koperku Szczypiorek z jednej dymki Kawałek papryki konserwowej 1 mały ogórek kiszony 1 łyżka majonezu(...)dodajemy do łososia. Dodajemy również łyżkę majonezu i pieprz do smaku. Mieszamy. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, łyżką startego sera i drobno pokrojoną papryką. Doprawiamy solą i pieprzem. Omleta smażymy z jednej strony aż górna warstwa się zetnie. Ostrożnie zdejmujemy z patelni. Na połowę nakładamy przygotowany farsz, przykrywamy drugą połową i gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem 196

twarogu półtłustego 250g margaryny 3 i 3/4 szklanki mąki  2 łyżeczki soli Farsz: 2 średnie cebule 300g mięsa mielonego kilka sztuk małych pieczarek 3 plasterki żółtego sera kulka mozzarelli 3 łyżki koncentratu pomidorowego papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól, gyros, czosnek granulowany olej do smażenia + jajko do smarowania 1. Przygotowujemy ciasto. Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem(...)wystygnięciu mieszamy z przygotowanymi serami.  6. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko na blacie. Wykrawamy kółka dowolnej wielkości. Na środek każdego kółka wykładamy farsz i sklejamy tak jak pierogi. Układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy pieprzem. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania