łyżka mąki z ciecierzycy (Incola) Ciasto: 100 g mąki z ciecierzycy (Incola) 50 g mąki kasztanowej (Incola) 50 g mąki ryżowej (Incola) 1 jajko szczypta soli himalajskiej 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 650 g pieczarek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerowna 1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka oleju przyprawy
Zdrowie na języku :Psamo :) Ryż spokojnie możecie ugotować dzień wcześniej lub przygotować więcej do obiadu, aby specjalnie zostało go do farszu. Składniki na 9 sztuk: 1 młoda kapusta 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 100g ryżu 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko Sól Pieprz 750 ml bulionu lub wody Sos: 350 ml passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli(...)cukru Przygotowanie: Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę i czosnek posiekać – zeszklić na odrobinie oleju. Następnie do miski dodać ryż, mięso, jajko, cebulę z czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą wymieszać. Kapustę zaparzyć w gorącej wodzie ok. 5 minut. Następnie wyciąć głąba i zdejmować z niej duże liście, mi wyszło
Fabryka pomysłówpatelnię. Płynna masa powinna spłynąć na patelnię. Ja zawsze odwracam omlet, nie każdy tak robi , ale ja myślę że tak jest lepiej. Nie lubię jak jajko nie jest przesmażone. Odwrócić omlet, natychmiast położyć farsz na połowę omletu i drugą częścią przykryć. Natychmiast zsunąć omlet na talerz. Podawać gorący, smacznego
Kuchnia Pokoleńwystawało poza brzegi. Każdą warstwę smarować roztopionym masłem, ułożyć około 8 warstw ciasta filo, zmieniając ich ułożenie, aby wystawały z każdej strony tortownicy. Nałożyć farsz szpinakowy i przykryć wystającymi płatami ciasta. Posmarować jajkiem i piec w 180 stopniach przez około 30-45 minut lub do czasu aż ciasto będzie rumiane. Odstawić ciasto, aby nieco przestygło (10-15 minut) i dopiero
Codzienne GotowaniePopularna i lubiana potrawa turecka, nieco podobna do polskich pierogów. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) 3 szklanki mąki 2 jajka woda, ile zabierze 1½ łyżeczki soli Składniki (farsz) 400g mielonego mięsa z wołowiny 1 średnia cebula ½ natki pietruszki sól pieprz Składniki (sos I) 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Składniki (sos II) 1 łyżka masła
Tureckie Przepisysmakowało :) Ciasto na pierogi 1 kg mąki 3 jajka 2 szklanki wrzątku Mąkę wysypujemy na blat, robimy dołek, wbijamy jajka i dodajemy wodę porcjami i zagniatamy ciasto. Farsz suska sechlońska* bez pestki 0,5 kg orzechy włoskie 20 dkg orzechy laskowe 10 dkg łyżeczka cynamonu łyżeczka mielonych goździków
Kuchnia na wzgórzupierożki z ziemniakami, serem białym i przesmażoną cebulką, często goszczą w moim domu, uwielbiam je. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Farsz: 1 kilogram ugotowanych ziemniaków 0,5 kilograma sera białego 2 cebule Sól,pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki i ser mielimy. Cebulę obieramy , kroimy
Bajeczna Kuchniaprzygotować farsz. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek, serek i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta oprószonymi rękami odrywać kawałki, nadziewać farszem i zlepiać formując niewielkie bułeczki. Układać je na blaszce do pieczenia. Jajko rozbełtać i posmarować nim bułeczki. Mozzarellę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i posypać nią po wierzchu. Piekarnik nastawić na 190*C z termoobiegiem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadzięki urozmaicaniu naszej kuchni powstają całkiem nowe przepisy. Naleśniki Składniki: 300 g mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 3 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju + do smażenia farsz ok 200 g opieńków użyłam ze słoika garść grzybów suszonych 1 duża cebula 2 gałązki świeżego lubczyku lub łyżeczka suszonego 0,5 łyżeczki wędzonej słodkiej
Niezły Młynekprzekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Solimy i pieprzymy. Pomidora, ogórek kroimy w kostkę. Mieszamy z twarożkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Wbijamy jajko. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniamy cukinie. Cukinie wykładamy na blaszkę lekko wysmarowaną oliwą z oliwek. Danie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 45 minut. Wykładamy na cukinię
Pobite gary Barbarysypko 3. Obierz i oczyść kurki, cebulę pokrój w kostkę i uduś na patelni. 4. Ostudzoną kaszę przełóż do miski, dodaj jajko, sól, pieprz i kurki z patelni. Wymieszaj farsz. 5. Faszeruj farszem liście kapusty. 6. Układaj gołąbki w rondlu, zalej szklanka bulionu, gotuj ok 30- 40 minut. Dodaj pomidorową pulpę, popieprz, posól, posyp
AZgotuj!dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy. Dodajemy kapary i doprawiamy pieprzem, solą i odstawiamy do przestygnięcia. Kuskus dodajemy do podsmażonej cebulki z pieczarkami, dodajemy roztrzepane jajko, szczypiorek i całość mieszamy. Kapelusze pieczarek wypełniamy farszem z kuskusu i układamy je na wysmarowanej olejem formie porcelanowej lub szklanej do pieczenia. Wierzch posypujemy startym serem camembert. Pieczarki pieczemy
Moniki Smakołykizazwyczaj także jak ktoś już pokochał moje poprzednie, to przepis jest TUTAJ . Zaczynamy!!! Składniki na ciasto : 30 dag mąki 2 małe jajka szklanka wody + 2 łyżki oliwy Składniki na farsz: 300 g świeżego filetu z łososia 280 g sera ricotta łyżeczka pieprzu cytrynowego odrobina soli 170 g suszonych pomidorów
pieprzny smaczekBabka w nowej odsłonie- na słono. Składniki masy ziemniaczanej: ½ kg ziemniaków 3 łyżki masła 3 jaja sól do smaku Składniki na farsz: 25 dag mięsa wieprzowego lub wołowego 1 jajko 2 łyżki tłuszczu 2 cebule 1/3 szklanki śmietany sól do smaku pieprz do smaku 1 surowy ziemniak Wykonanie: Ziemniaki obrać, dokładnie utłuc. Dodać żółtka, sól do smaku i ubitą
Tradycyjna KuchniaWielkanoc już tuż tuż, więc pora pomyśleć o menu. Polecam farsz z sardynek, oliwek i pomidorów. Składniki: 4 jajka 125 gram sardynek 1 pomidor 1 cytryna 160 gram zielonych oliwek natka pietruszki 2 łyżki chrzanu 1 łyżka majonezu sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki i ułożyć na ozdobnym talerzyku. Następnie
Tradycyjna Kuchnia