jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:165/455)

Pieczone pierożki z mąki orkiszowej wegetariańskie 210

oleju rzepakowego lub oliwy 200 ml maślanki (więcej lub mniej w zależności od mąki) szczypta soi łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka kurkumy 1 roztrzepane jajko do posmarowania pestki dyni, sezam do ozdób Farsz : 300g pieczarek i puszka czarnej fasoli  Przygotowanie : Mąkę przesiać przez sitko do dużej miski (pozostałe na sitku otręby dodać do przesianej mąki) dodać drożdże, sól, cukier

zdrowa vege kuchnia
FASZEROWANY SZCZUPAK W GALARECIE 299

marchewki do dekoracji, pozostałe marchewki, pietruszkę i mięso z ryby mielimy  przez maszynkę do mięsa. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, dobrze wyrobić. Do odłożonej skóry szczupaka nałożyć farsz. Ukształtować, zawinąć ciasno w folię spożywczą. Wywar w którym gotowaliśmy warzywa i głowę, przecedzamy, do czystego wkładamy nafaszerowana skórę z mięsem. Gotujemy ok 25 minut na wolnym

Z Majeczką w kuchni
Wegetariańskie naleśniki z pieczarkami 120

pieczarkami okraszone jogurtowym sosem czosnkowym. Do przygotowania porcji 8 naleśników będziemy potrzebować: - 1,5 szklanki mąki wrocławskiej - 1 i 3/4 szklanki chłodnego mleka - 1 jajko - 1 łyżkę oleju - szczyptę soli Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 500 g pieczarek - 250 g mrożonej żółtej fasolki - 250 g mrożonych brokułów - 1 łyżkę masła - po 1 łyżeczce tymianku oraz bazylii - sól i pieprz do smaku

Bez Cebuli
Pierogi z kaszą jaglaną i serem 150

pierwszy, wyszły bardzo smaczne. Możemy je przygotować na kolację lub na podwieczorek. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko Szczypta soli o,Sole 3 łyżki oleju Farsz: 100 gram kaszy jaglanej Cenos 0,5 kilograma sera białego 50 gram rodzynek królowej Helio 50 gram suszonej żurawiny Helio Cukier trzcinowy do smaku Mąka do podsypania

Bajeczna Kuchnia
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 220

kuskusu dodajemy cynamon, gałkę muszkatołową, rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Zalewamy gorącym bulionem oraz winem, czekamy aż kuskus napęcznieje i mieszamy z surowym jajkiem.  Wytrybowanego kurczaka myjemy osuszamy papierem i nadziewamy farszem. Zaszywamy aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia.  Wierzch kurczaka solimy i oprószamy słodką papryką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy

W kuchennej krainie
Szynka z dzika z kurkami 222

kostkę, poddusić na tłuszczu, następnie dodać pokrojone kurki, łyżkę posiekanego rozmarynu i smażyć aż płyn odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą, jajko i dokładnie wymieszać. Nadziać „kieszeń” w szynce farszem. Spiąć wykałaczkami lub szpilkami. Wysmarować tłuszczem, włożyć do formy do zapiekania, obłożyć kilkoma gałązkami rozmarynu. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec około

królestwo garów
Krokiety kurkowe 272

Kurki – nic dodać, nic ująć Składniki: naleśniki 1 szklanka wody mąka 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju farsz 200 g kurek 1 pojedynczy filet z kurczaka … Czytaj dalej Krokiety kurkowe

czarrna od kuchni
Bezglutenowa pizza wegetariańska :) 143

łyżka mąki z ciecierzycy (Incola) Ciasto: 100 g mąki z ciecierzycy (Incola) 50 g mąki kasztanowej (Incola) 50 g mąki ryżowej (Incola)  1 jajko  szczypta soli himalajskiej 1 łyżka oleju rzepakowego  Farsz: 650 g pieczarek  1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerowna  1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy  1 łyżka oleju przyprawy

Zdrowie na języku :P
Gołąbki z młodej kapusty z mięsem mielonym (z piekarnika) 140

samo :) Ryż spokojnie możecie ugotować dzień wcześniej lub przygotować więcej do obiadu, aby specjalnie zostało go do farszu. Składniki  na 9 sztuk: 1 młoda kapusta 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 100g ryżu 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko Sól Pieprz 750 ml bulionu lub wody Sos: 350 ml passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli(...)cukru Przygotowanie: Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę i czosnek posiekać – zeszklić na odrobinie oleju. Następnie do miski dodać ryż, mięso, jajko, cebulę z czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą wymieszać. Kapustę zaparzyć w gorącej wodzie ok. 5 minut. Następnie wyciąć głąba i zdejmować z niej duże liście, mi wyszło

Fabryka pomysłów
Omlet z bekonem i cebulką 148

patelnię. Płynna masa powinna spłynąć na patelnię. Ja zawsze odwracam omlet, nie każdy tak robi , ale ja myślę że tak jest lepiej. Nie lubię jak jajko nie jest przesmażone. Odwrócić omlet, natychmiast położyć farsz na połowę omletu i drugą częścią przykryć. Natychmiast zsunąć omlet na talerz. Podawać gorący, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką 178

wystawało poza brzegi. Każdą warstwę smarować roztopionym masłem, ułożyć około 8 warstw ciasta filo, zmieniając ich ułożenie, aby wystawały z każdej strony tortownicy. Nałożyć farsz szpinakowy i przykryć wystającymi płatami ciasta. Posmarować jajkiem i piec w 180 stopniach przez około 30-45 minut lub do czasu aż ciasto będzie rumiane. Odstawić ciasto, aby nieco przestygło (10-15 minut) i dopiero

Codzienne Gotowanie
MANTI, czyli pierogi tureckie 231

Popularna i lubiana potrawa turecka, nieco podobna do polskich pierogów. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) 3 szklanki mąki 2 jajka woda, ile zabierze 1½ łyżeczki soli Składniki (farsz) 400g mielonego mięsa z wołowiny 1 średnia cebula ½ natki pietruszki sól pieprz Składniki (sos I) 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Składniki (sos II) 1 łyżka masła

Tureckie Przepisy
Pierogi z suską sechlońską i orzechami – Wigilijny przepis 145

smakowało :)  Ciasto na pierogi  1 kg mąki  3 jajka  2 szklanki wrzątku    Mąkę wysypujemy na blat, robimy dołek, wbijamy jajka i dodajemy wodę porcjami i zagniatamy ciasto.  Farsz  suska sechlońska* bez pestki 0,5 kg  orzechy włoskie 20 dkg  orzechy laskowe 10 dkg  łyżeczka cynamonu  łyżeczka mielonych goździków

Kuchnia na wzgórzu
Pierogi ruskie 152

pierożki z ziemniakami, serem białym i przesmażoną cebulką, często goszczą w moim domu, uwielbiam je. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Farsz: 1 kilogram ugotowanych ziemniaków 0,5 kilograma sera białego 2 cebule Sól,pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki i ser mielimy. Cebulę obieramy , kroimy

Bajeczna Kuchnia
bułeczki ze szpinakiem i mozzarellą 163

przygotować farsz. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek, serek i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta oprószonymi rękami odrywać kawałki, nadziewać farszem i zlepiać formując niewielkie bułeczki. Układać je na blaszce do pieczenia. Jajko rozbełtać i posmarować nim bułeczki. Mozzarellę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i posypać nią po wierzchu. Piekarnik nastawić na 190*C z termoobiegiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania