jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:169/455)

Pierś kurczaka nadziewana farszem z pora, boczku i sera 162

Boczek podsmażyć, dodać pora i smażyć na bardzo małym ogniu około 10 minut, pod koniec dodać starty żółty ser, przyprawić Vegetą, wymieszać.   Gotowym farszem napełnić pierś i spiąć wykałaczkami, następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć z obu stron na średnim ogniu, na złoty kolor

Jadło i czytadło
Mielone z pieczarkami z dodatkiem soli himalajskiej Swojska Piwniczka. 124

Piwniczki , zainteresowanych ekologicznymi produktami zapraszam do https://swojskapiwniczka.pl/ Składniki na kotlety: 1 kg dobrego mięsa mielonego np: z szynki 1 duża cebula 2 jajka 2 namoczone w wodzie kajzerki pieprz i sól do smaku   Farsz:   12  pieczarek pieprz do smaku sól himalajska Swojska Piwniczka do smaku 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 ząbek czosnku olej(...)obtoczenia kotletów Wykonanie : Namoczone bułki odcisnąć z wody i zmielić, dodać do mięsa. Jedną cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Jajka roztrzepać i również dodać do mięsa, jeśli mas mięsna wyda Wam się za gesta możecie dodać około 1/2 szklanki wody, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dobrze wyrabiamy.  Cebulę

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśnikowy torcik ze szpinakiem i botwiną 157

Termisil . składniki: naleśniki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli Kamis 1 szczypta cukru 1 jajko 1 łyżka kwaśniej śmietany 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz 400 g świeżego szpinaku 300 g liści młodej botwiny 200 g fety pieprz Kamis do smaku  1 kulka mozzarelli 1- 2 garście startego żółtedo

Monia miesza i gotuje
Roladki z kurczaka nadziewane warzywami 215

marchewka,  2 łyżki kukurydzy,  łyżeczka octu jabłkowego (użyłam Kamis),  50g sera,  sól z pieprzem w młynku (użyłam Kamis),  ostra papryka (użyłam Kamis),  jajko,  3 łyżki bułki tartej,  łyżka masła, olej do smażenia. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Delikatnie rozbić. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem, natomiast z jednej(...)małym ogniu, aż warzywa nieco zmiękną. Dodać kukurydzę, ser i ocet jabłkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozbite filety nakładać po łyżce farszu, zwijać roladki i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym

Z miłości do słodkości
Naleśniki po gruzińsku 699

Rewelacja! Smaczne, syte i w dodatku naprawdę proste w wykonaniu. Polecam! Naleśniki po gruzińsku  Składniki: naleśniki: 15 dag mąki, jajko, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody, sól, smalec (lub inny tłuszcz do smażenia). farsz : 4 ziemniaki, 25 dag białego twarogu, cebula, sól, pieprz, śmietana. + jogurt typu greckiego Wykonanie: Zimniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Ugotowane i przestudzone ziemniaki oraz twaróg(...)ziemniaków i twarogu, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy. Przygotowujemy naleśniki: Jajko musimy roztrzepać z mlekiem oraz wodą i stopniowo dodawać mąkę. Na rozgrzaną patelnię posmarowaną tłuszczem wlewamy cienką warstwę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron. Na naleśnik nakładamy farsz, rozsmarowujemy i zwijamy w rulon. Gotowe naleśniki podsmażamy na patelni, tak, aby ciasto lekko się przypiekło

paapilotkaa
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 155

danie ma TO COŚ , czemu nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO SEROWE NA PIEROGI/SAKIEWKI: * serek kremowy – 125 g * jajko – 1 szt * mąka pszenna ok. 1 pełna szkl * miękkie masło – 1 łyżeczka FARSZ: * filet z kurczaka – 1 szt * serek kremowy – 125 g * sól, pieprz, curry * świeża kolendra * masło ghee – 2 łyżki(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 128

danie ma TO COŚ , czemu nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO SEROWE NA PIEROGI/SAKIEWKI: * serek kremowy – 125 g * jajko – 1 szt * mąka pszenna ok. 1 pełna szkl * miękkie masło – 1 łyżeczka FARSZ: * filet z kurczaka – 1 szt * serek kremowy – 125 g * sól, pieprz, curry * świeża kolendra * masło ghee – 2 łyżki(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 135

danie ma TO COŚ , czemu nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO SEROWE NA PIEROGI/SAKIEWKI: * serek kremowy – 125 g * jajko – 1 szt * mąka pszenna ok. 1 pełna szkl * miękkie masło – 1 łyżeczka FARSZ: * filet z kurczaka – 1 szt * serek kremowy – 125 g * sól, pieprz, curry * świeża kolendra * masło ghee – 2 łyżki(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 154

danie ma TO COŚ , czemu nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO SEROWE NA PIEROGI/SAKIEWKI: * serek kremowy – 125 g * jajko – 1 szt * mąka pszenna ok. 1 pełna szkl * miękkie masło – 1 łyżeczka FARSZ: * filet z kurczaka – 1 szt * serek kremowy – 125 g * sól, pieprz, curry * świeża kolendra * masło ghee – 2 łyżki(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
Tarta z kurczakiem, cukinią i czerwoną cebulą 137

równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. FARSZ: 250 g piersi kurczaka (1 podwójna) 1 duża cukinia 1 mała czerwona cebula sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem MASA JAJECZNA: 4 jajka 100 ml jogurtu naturalnego 150 ml śmietanki 30 % sól, czarny pieprz, pół łyżeczki gałki muszkatołowej garść żółtego sera(...)PRZYGOTOWANIE: FARSZ: W trakcie, gdy ciasto się chłodzi, przygotuj farsz. Kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż go na patelni doprawiając solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem. Cebulę obierz i posiekaj. Cukinię dokładnie umyj i pokrój w cienkie talarki. MASA JAJECZNA: W misce rozmieszaj jogurt, śmietankę oraz jajka. Przypraw do smaku obficie solą, pieprzem, gałką muszkatołową, płatkami chilli

Calzonella.com
Calzone- czyli chlebek z farszem. 123

nadzienie, zostawiając około 1 cm wolnego od brzegu. Posypujemy startym serem. Brzegi należy posmarować wodą, ciasto zgiąć w połowie, uformować pieroga. Brzegi dobrze skleić by farsz nie wyciekał. Pierogi ułożyć na blaszce. Posmarować roztrzepanym jajkiem choć można to pominąć.  5. Calzone pieczemy 20-25 minut

vaniliowoczekoladowa
Rolada schabowa z pieczarkami i mięsem mielonym 195

SKŁADNIKI 1,4 kg schabu (mięso powinno być wąskie) 50 dag mięsa wieprzowego (łopatka lub szynka) 25 dag pieczarek 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku 1 duża cebula pęczek natki pietruszki masło sól, pieprz, wegeta, słodka papryka FARSZ Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle.  Pieczarki kroimy w drobne plasterki. Dodajemy do cebuli, wlewamy 1/2 szklanki wody(...)Dodajemy odcedzone pieczarki, jajko, posiekaną natkę i przyprawiamy solą  i pieprzem.  Wszystko dokładnie mieszamy. PRZYGOTOWANIE Schab oczyszczamy z tłuszczu i włókien. Przecinamy wzdłuż, pozostawiając ok. 1 cm i rozkładamy  jak książkę.  Rozbijamy mięso do grubości ok. 1 cm            (potrzebna mocna ręka ;) ). Przyprawiamy mięso i smarujemy farszem zwijając jak roladę

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierogi z grzybami i kaszą bulgur 305

świeża pietruszka pieprz, sól dla smaku masło do podsmażenia grzybów Składniki na  ciasto - pierogi: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 1 jajko ok. 3/4 szklanki ciepłej przegotowanej wody 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka soli Jak przygotować farsz:  Grzyby oczyścić, pokroić w bardzo drobną kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem soli.  Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać(...)Gotujemy mieszając ok 10 minut.  Doprawiamy dla smaku solą, pieprzem, maggie (tak, wiem niezdorwe :) Jak przygotować ciasto na pierogi (ok. 50 szt)  : Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, sól i miękkie masło - następnie stopniowo dodajemy wodę -  aby składniki się połączyły. Zagniatamy ciasto, tak by było gładkie i jednolite. Ciasto nie może się kleić do rąk, ale musi

dlaSmaQ
Kruche pierożki z jaglaną i pieczarkami 109

Pierożki nietypowo- pieczone z farszem pieczarkowo- jaglanym. Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki 4 jajka 1 żółtko jaja 120 ml kwaśnej śmietany 8 dag kaszy jaglanej 4 łyżki masła 12 dag pieczarek ½ łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , dodać szczyptę soli, wiórki masła, 1 jajko, śmietanę(...)wrzątku i gotować przez 15 minut. Pozostałe jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę, tak samo pieczarki i wymieszać z pokrojoną natką pietruszki i ugotowaną kaszą, całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Rozwałkować kruche ciasto na wysypanej mąką stolnicy- kroić na kwadraty o boku 10 cm, nakładać po łyżce farszu na jeden kwadrat i skleić widelcem pierożki. Wierzch

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania