Pierogi z jarmużem, twarogiem, kurczakiem i ziemniakami - nie do końca ruskie
Pierogi z jarmużem, twarogiem, kurczakiem i ziemniakami - nie do końca ruskie
Przepis na : obiad
Wariacji na temat pierogów ruskich jest tyle ilu gotujących. U mnie wprosił się jarmuż i mięso z piersi kurczaka (można je zastąpić czym tylko chcecie - boczusiem, mielonym, rybą i co tam w kotle komu zagra). Te moje naprawdę zasmakowały nawet czterolatce - następnym razem zrobię podwójną porcję bo i już studentka się dopytuje ;). Składniki: Farsz: 300 - 350 g liści jarmużu, 200 g twarogu półtłustego, 200 g piersi z kurczaka, 2 duże ziemniaki, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz, słodka i ostra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni
Autor
Violcia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, ziemniaki, twaróg, piersi, mięso, pierś, mielone, kurczak, papryka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ryba, ryby, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, obiad, mięso duszone, pierogi z mięsem, jajka z farszem, kurczak z czosnkiem, mięso mielone, kurczak z papryką , mięso na obiad, ryby smażone, ryba w ciescie
Inne przepisy z Nie tylko w kuchni
Dodaj komentarz