Ravioli z soczewicą i parmezanem!

Ravioli z soczewicą i parmezanem!

Ravioli z soczewicą i parmezanem!

Przepis na : kolacja

Ravioli to typowa potrwa kuchni włoskiej, zazwyczaj przygotowywana z serkiem ricottą. Dzisiaj mam dla Was przepyszne lekkie ale sycące zarazem ravioli z nadzieniem z soczewicy i ricotty, podane z palonym masłem i piórkami z parmezanu. Całości smaku dodaje młody zielony koperek, który dodatkowo subtelnie aromatyzuje masło. Przepis na ciasto do ravioli mam od Gwyneth Paltrow ;-) To co działamy? PRZEPIS NA CIASTO NA RAVIOLI wg Gwyneth Paltrow (pochodzi z jej książki kulinarnej) - 2 duże jajka eko - 10 żółtek z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ravioli, ciasto, pierogi, pierogi przepis, obiad, makaron na obiad, obiad z makaronem, kolacja, makarony, impreza, makaron, jajka z farszem, jajka nadziewane, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, makaron z patelni

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.